“5.000 šlemova? Šta je sledeće – jastuci?”: Kličko razočaran u Nemačku pomoć Ukrajini

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Bivši svetski prvak i gradonačelnik Kijeva očekuje više od saveznika kao pomoć u mogućem ratu sa Rusijom

Tenzije u Ukrajini rastu iz dana u dan, sukob sa Rusijom je, čini se, neizbežan i otud je svaka pomoć i podrška za tu državu zlata vredna. Ona poslednjih dana pristiže iz Velike Britanije, Amerike i Nemačke, međutim ne u onom obimu u kojem to žele Ukrajinci.

Gradonačelnika Kijeva, bivšeg svetskog prvaka u boksu Vitalija Klička, koji se angažovao u delikatnoj situaciji, najviše je razočarala “pomoć” od Nemačke.

Naime, Nemačka će Ukrajini isporučiti 5000 vojnih kaciga, saopštila je nemačka ministarka obrane Kristin Lambreht, dok je Kijev oštro kritikovao Berlin i kancelara Nemačke Olafa Šolca jer i dalje odugovlači da pošalje oružje toj istočnoevropskoj zemlji, koje joj pruža NATO.

– Primila sam pismo od ukrajinske ambasade u kojem se traži vojna pomoć. Poslaćemo 5000 komada šlemova kao jasnu poruku da smo na vašoj smo strani – rekla je ministarka odbrane Nemačke Lambreht, prenosi Telegraf.

Sjedinjene Američke Države i Britanija dogovorile su da isporuče značajnu vojnu pomoć, međutim Nemačka je opreznija, više puta odbijala je da šalje “smrtonosno oružje” Ukrajini, koja je od ovog saveznika dobila sanitetsku opremu u vrednosti od 5.5 miliona evra.

Vitalij Kličko je pomoć Nemačke nazvao šalom.

– Ponašanje nemačke vlade ostavlja me bez teksta. Ministarka odbrane Nemačke verovatno ne shvata da se suočavamo sa dobro opremljenom ruskom vojskom koja u svakom trenutku može ući u Ukrajinu. Šta će nam poslati sledeći put? Jastuke? – odbrusio je Kličko, gradonačelnik Kijeva.

Inače, nekadašnji svetski prvak u boksu od nastanka tenzija sa Rusijom pomože u odbrani Ukrajine i pozvao je i ostale čelnike da učine isto.

– Mnogi od nas su služili vojsku, a te veštine bi trebalo da budu vraćene. Mislim da je takva obuka od suštinskog značaja za srednje i visoke funkcionere zemlje koja je u ratu već osam godina – rekao je Kličko početkom godine. (Telegraf)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

2 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Knezevic Zoran
Knezevic Zoran
2 godina ranije

I ovaj veliki Ukrainac, koji je boksovao pod nemackom zastavom, voleo bi da ratuje ali, da u tom ratu ginu neki drugi. Siguran sam da ce navijati za ukrainske borce ali sa pristojne i bezbedne udaljenosti. Unapred mi je zao ukrainske i ruske sirotinje koja ce ginuti za tudje interese.

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
2 godina ranije
Odgovor za  Knezevic Zoran

Krenuo s puškom na Rusiju

2
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.