Bjelopoljka M.R. Pronašla je zmiju u svom stanu na prvom spratu zgrade u naselju Rasadnik u Bijelom Polju.

20190801120852 6271cd52 ba2d 4e31 8a88 cec507bf8982

“Bilo je stravično kada sam ugledala zmiju dugu jedan metar kako zamiče iza kuhinjskih elemenata. U momentu mi se učinilo da mi se priviđa, pa sam pozvala supruga. Zajedno smo gledali kako zamiče iza elemenata u kuhinji, nakon čega smo pozvali vatrogasce”, ispričala je M.R.

Ekipe Službe spasa odmah su reagovale i uhvatile zmiju.

Vlasnici stana misle da je gmizavac najverovatnije ušao preko terase koja je uglavnom otvorena. Srećni su što u tom trenutku nisu bila prisutna djeca, jer bi to ostavilo traga na njima.

Stanovnici ovog dijela grada i ranije su primjećivali zmije na šta su odavno upozovaravali zbog rastinja oko zgrada, zbog čega su više puta pisali peticiju lokalnoj samoupravi.

Tvrde da žive u uslovima nedostojnim čovjeka jer takav nemar u održavanju nije zabilježen na sjeveru zemlje. Inače u ovom dijelu živi više od 1500 stanovnika. 

“Prosto je nevjerovatno da je zeleni  prostor  koji obuhvata oko 50 ari  između zgrada još uvijek neuređen iako je prošlo deset godina od kada je sagrađena poslednja,  a više od dvadeset godina  prva lamela”, kažu stanari koji su željeli da ostanu anonimni.

Upozoravaju da ni oni ni djeca nemaju zelenog prostora gdje bi mogli da izađu. 

“Naša djeca su primorana da se zabavljaju na ulici  i parking prostoru koji nije mnogo velik i na kojem su zbog zapuštenog okoliša često uočavane zmije”, jedinstveni su u stavu stanovnici Rasadnika.

Oni su zgroženi što lokalna samouprava, kako kažu, godinama ostaje gluva na njihove problem.