U dobi od dvije godine pio je otprilike dvije litre mlijeka dnevno, kao da nikako ne može napuniti želudac, i uvijek je plakao za još hrane

DDEFRGTHZJKZHTFGRDFRGTH

Mohammed Arbrar iz Pakistana ima tek deset godina i teži nevjerovatnih 197 kilograma. Dok njegovi vršnjaci vrijeme provode igrajući se i trenirajući različite sportove, on više nije sposoban ni za samostalno hodanje.

Štoviše, zbog debljine je i njegov život u opasnosti pa će uskoro biti podvrgnut operaciji smanjenja želuca, piše Daily Mail. Riječ je o operaciji kojom se smanjuje volumen želuca s ciljem postizanja ranije sitosti i manjeg unosa hrane.

Inače, Mohammed je po rođenju težio otprilike četiri kilograma, što nije značajno odstupanje od prosjeka. No njegovi roditelji tvrde kako je od rođenja imao nevjerovatan apetit pa je u dobi od svega šest mjeseci već težio oko 20 kilograma. Kako kažu, već kao beba je stalno bio gladan pa je i tada pio otprilike pet puta više mlijeka nego njegova starija braća i sestre.

“U dobio od dvije godine pio je otprilike dvije litre mlijeka dnevno, kao da nikako ne može napuniti želudac, i uvijek je plakao za još hrane”, ispričala je njegova majka Zareena.

Otkrila je da je Mohamed već tada bio toliko težak da mu nije mogla sama mijenjati pelene, a morala je napraviti i poseban krevetić kako bi mogao izdržati njegovu težinu.

“Kada je imao šest godina, bio je težak nešto više od 95 kilograma, i već tada je jeo obroke za odrasle”, ispričali su njegovi roditelji, a Zareena je priznala kako svaki put kada kuha ručak polovicu pripremljene hrane pojede Mohammed sam, dok drugu polovicu pojede njih petero.

Zbog svoje debljine i činjenice da samostalno ne može napraviti više od tri koraka nikada nije bio u školi niti se igrao s vršnjacima.

Nakon što su potražili pomoć liječnika, dječak je stavljen na rigorozne dijete, ali ih nije uspio izdržati. Ipak, iako su njegovi ljekari uvjereni kako je upravo on najteži dječak na svijetu, niko od njih se nije usudio operirati ga.

Ipak, njegovi roditelji su stupili u kontakt s doktorom Maazom ul Hassanom koji je pristao obaviti rizičnu operaciju smanjenja želuca pa se nadaju kako će nakon nje Mohammed napokon imati normalan život.

Izvor:Fokus