Policajac u Rusiji popeo se kroz balkonski prozor kako bi spasio bebu od njenog pijanog oca koji je namjeravao da je baci na zemlju, prenosi RT.

asdfrgthzjhgfdsefrgthzu

Ove nemile scene desile su se u ruskom gradu Saransk.

Policajac je uspio spasiti život petomjesečnoj curici tako što se popeo preko susjednog balkona u stan u kojem se odvijala prava drama.

Pijani otac je držao svoju petomjesečnu bebu za samo jednu nogu kroz prozor svog balkona na trećem spratu stambene zgrade. Dok su trajali pregovori s policijom prijetio je u više navrata da će je baciti na zemlju.

Srećom, policajac je uspio bukvalno da uskoči kroz otvoreni prozor i da ugura oca zajedno s bebom prema unutrašnjosti stana.

Kako je istragom ustanovljeno pijani muškarac je prethodno vrijeđao i tukao svoju suprugu. 

Nakon uspješnog spašavanja petomjesečne curice, policajac je skromno rekao da sebe "ne smatra herojem", te da je to "obaveza svakog policajca".

Nesretna supruga je zbrinuta u bolnici zajedno sa kćerkom, a novinarima je kazala da ne razumije kako se ovo sve desilo te da je njen suprug do ovog incidenta bio “idealan otac”.

View this post on Instagram

Russian police officer climbs through a window to save a toddler from her drunk father who is about to drop her A law enforcement officer from the city of Saransk saved the life of a five-month-old girl when he climbed into the apartment through the window from a neighboring apartment. The drunk father was dangling his daughter by the legs from a third-floor window threatening to drop her. Luckily, the lead officer was able to dive inside the balcony, thus depriving him of any opportunity to deliver on the threat. It was later revealed that the father had previously assaulted the mother of the child and kicked her out of the apartment covered in blood. However, the police was able to arrive and rescue the baby girl by the time his alcohol-induced rage switched to her.

A post shared by RT (@rt) on

Izvor.RT/ Radio Sarajevo