Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžo sa saradnicima bio je domaćin radnog sastanka sa predstavnicima Bošnjaka Sjeverne Makedonije i Kosova u novopazarskom restoranu “Emrović raj”, javlja RTV Novi Pazar.

emrovic raj bnv 696x469 

Kako prenosi ova televizija, pozivu predsjednika BNV odazvali su se predstavnici nevladinog sektora i bošnjačkih partija iz Sjeverne Makedonije i Kosova.

Na radnom sastanku pod službenim nazivom “Institucionalno povezivanje Bošnjaka na prostoru zapadnog Balkana” bilo je riječi o modalitetima učešća Bošnjaka Sjeverne Makedonije i Kosova u Koordinaciji bošnjačkih vijeća na Balkanu.

Esad Džudžo je, kako prenosi RTV Novi Pazar, istakao da je kao predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji dobio zadatak da pomogne Bošnjacima sa prostora zapadnog Balkana da budu dio Ureda koordinacije bošnjačkih vijeća.

Najčitanije danas 

assdfghgsddsfghj

Učešće na radnom sastanku uzele su i predsjednica Nove demokratske stranke Kosova Emilija Redžepi, kao i bošnjačka poslanica u parlamentu Kosova Duda Balje.

Predsjednik BNV je najavio zasjedanje Ureda za koordinacije bošnjačkih vijeća koje će se održati krajem juna u Sarajevu i izrazio nadu da će tom skupu prisustvovati i predstavnici Bošnjaka Sjeverne Makedonije i Kosova.

64600411 2668911529809220 6895873987218243584 o