Muratović - Četnici govore Bošnjacima i muslimanima na ovim prostorima da ne mogu mirno spavati

Ispred crkve u selu Riljac kod Trstenika prethodnog vikenda, a u okviru Četničkog sabora članovi udruženja “Kraljevina Srbija” orgijali uz gusle.

b 191005047

Sve to snimljeno je i, prema riječima brojnih uznemirenih Bošnjaka na društvenim mrežama, planski i ciljano objavljeno ne bi li se unijeli novi nemiri. Ono što posebno upada u oči jeste činjenica da se sve to desilo unutar i ispred Srpske pravoslavne crkve pod nadzorom sveštenika Vladimira Trošića. Orgijanje uz gusle i pjesmom u kojoj se otvoreno veliča ratni zločinac Radovan Karadžić, koji je pred Tribunalom u Hagu osuđen na doživotnu robiju za genocid, zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja, jasno ukazuje na otvorenu mržnju koju velikosrpski nacionalisti šire prema muslimanima Bošnjacima, rekacije su sa društvenih mreža.

Video možete pogledati ovdje

Tim povodom oštro reagirao i direktor Instituta za istraživanje genocida i zločina dr. Admir Muratović istakavši da je ovaj snimak zastrašujući, te da je izazvao uznemirenje kod muslimana Bošnjaka.

„S obzirom na činjenicu da smo mi narod koji je jedanaest puta preživljavao one stvari koje se, nažalost, opjevavaju u toj pjesmi. Ono što možemo kazati jeste da je ona novijeg datuma, čim se pominje Novi Pazar. Nažalost, to je potvrda da priprema za novi genocid počinje onoga trenutka kada se negira prethodni i kada se veličaju oni koji su izvršili taj prethodni genocid, zaključno sa onim u Srebrenici 1995. godine“, kazao je dr. Muratović. 

Tim povodom pozvao nadležne državne organe i predstavnike Srpske pravoslavne crkve da se očituju i sankcionišu one kojima, kako ističe, i poslije toliko genocida još uvijek nije dosta krvi i ubijanja Bošnjaka.

„To sa druge strane govori Bošnjacima i muslimanima na ovim prostorima da ne mogu mirno spavati i da jednim okom prosto moraju pratiti njihovo ponašanje. Naravno, imali ste prije nekoliko godina najavu četničkog pokreta da će doći u Novi Pazar i da će njime prošetati, dobili su odgovor kakav su dobili. Ove poruke su nastavak i kontinuitet toga. Gotovo da sam siguran da Bošnjaci nisu u poziciji u kakvoj su bili 90-tih godina, ali to ih opet ne može ostaviti ravnodušnim“, dodao je dr. Muratović.

Komentari  
-21 # Живојин 2019-11-06 17:14
Кад ти, техничком грешком мрдр МурХатовићу, можеш да отврено дајеш подршку и одлазиш на шиптарске прославе лика и дела од Хитлера одликованог фашисте Аћифа Бљутавог и кад може у Сјеници да се изгласа улица муџахединског злчинца Алије Живковића под чијом је директном комадом био кољачки Хисламистички одред Ел муџахедин, онда неЈмаш право било какву примедву да упућујеш на величање четништва које је одликовао Труман, јер тиме балијандери "govore Србима православцима i Србима muslimanima na ovim prostorima da ne mogu mirno spavati"!
Odgovori | Prijavi moderatru
+25 # KANGAL 2019-11-06 17:52
Odlikovao ga Truman ? Glavnog četničkog vukodlaka ? Taj isti Truman bacio je 2 atomske bombe na Japan....Zlikovac i masovni ubica odlikovao istog takvog,ako ne i goreg ! A Aćih Bljuta Hadžiahmetović bio je oficir turske vojske i hrabri branitelj Novog Pazara zajedno sa Šabanom Polužom...Nije išao u Šumadiju da kolje i pali,nego je branio svoj toprak ...Pa nisu Njemci ludi da daju odlikovanja bilo kome... I koji crni Alija Živković i koji crni mudžahidi SVETI RATNICI ? Da su zaista bili u tolikom broju koliko ti,Šešelj i ostali umobolni slučajevi za psihijatriju govorite,pa ne bi te spasila ni jedna mišja rupa u koju bi pokušao da pobjegneš !
Odgovori | Prijavi moderatru
-21 # Живојин 2019-11-06 18:09
наравно, "Pa nisu Njemci ludi da daju odlikovanja bilo kome...", само провереним и доказаним фашстима и нацистима! А они који се тиме још и хвале су стварно "umobolni slučajevi za psihijatriju"!!!!????
Odgovori | Prijavi moderatru
+8 # NP 2019-11-06 22:56
Nemoj molim te o saradnji sa nemcima, mi smo saradjivali da bi opstali a vi ste da bi klali svoj narod, velika razlika.
Odgovori | Prijavi moderatru
-4 # Живојин 2019-11-06 23:23
...је у одликовањима ионима који су их доделили и ѕато се слажем да је "velika razlika", али нисте ви "saradjivali da bi opstali" него исто "da bi klali svoj narod", али бивши!
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # NP 2019-11-07 00:07
Haj ne laj, neko je od juce, niko ne zna istoriju nego cete vi cetnici da nam je predajete. Sto ste klali klali ste svoje uzmite i radite sta hocete ovde vise necete. Za to vam besu dajemo! :)
Odgovori | Prijavi moderatru
+8 # Saša 2019-11-07 10:03
Životinjko- Džaba izvrćete činjenice i istoriju, to može da vam veruje samo glupi, nepismeni i zločinački srpski narod, (čast izuzecima), što se tiče ostalih naroda na zemljinoj kugli, svi vam se smeju i iščuđavaju se, kako je moguće da jedan narod počini takve gnusne zločine, genocid i silovanja u 20-om vijeku, i još sve to negira u 21-om vijeku.
Odgovori | Prijavi moderatru
+9 # Zulfikar 2019-11-06 18:17
E zivotinjko ,zivotinjko pa osim sto si bolestan u mrznji prema bosnjacima volis i da lazes sto i jeste odlika vas serva prljavih pa jos mislis da ce neko povjerovati tvojim lazima! Acif Hadziahmetovic (rahmetli)je prije svega bio covjek za razliku od tebe genocidnog krezubog smrada i nije napadao nikog vec je samo branio svoje !
Odgovori | Prijavi moderatru
+5 # Nalet ih blo 2019-11-07 09:23
Źivojine dobra ti hanumica bas je [censored]i. Cuvaj je jer usloro moze pocetida radja srbe muslimanske kako ti volis da kazes. Bacila je oko na Muftiju.
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Music Nedzad 2019-11-08 19:46
Jest ove sto si nabrojao cinili su zlocin po srbiji ili su branili svoj narod od govana kao sto si ti. Dodjite pokusajte ponovo sad nece biti jedan Acif.. Nego puno vise. Samo Bujrum.
Odgovori | Prijavi moderatru
-6 # zz 2019-11-06 17:39
Pa cemu tolika panika jednomesecni Dr.Mr.Ku:R,: Ademigamirko medju vama clanovima Stranke Prdezi i Promahe i sledbenicima onog seljaceta orljanskog?
Pa zar niste sami zapoceli projekat samo vama poznate manipulacije,o nekakvoj pravdi i pomirenju?
Pa zar vas 'ODZA Zlukoman nije postao najbolji AHBAB sa Vojom Seseljom i zar vase orljansko seljace nije postao GLAVNI SESELJEV VOJVODA ?
Dr.ADEMIGAMIRKO,trebas i ti i ovi sto pevaju da zmate da se narod ne plasi ni njih ni njihove pesme i da im je to prdez na promahi,ali se narod plasi najmladjeg VOJVODE ZLUKOMANA koji vise nanosi zla Bosnjacima i Sandzaku nego sve ove naricaljke ovih neokupanih bradatih usmrdelih morzova.Vise je sada TVOJ GAZDA ZLUKOMAN,a i vi njegovi sledbenici,sa ovom vasom udujrmom po Bosni i napadima na postene ljude naneo stete i veri i naciji nego svi ovi neokupani smrdislavi.
Odgovori | Prijavi moderatru
+15 # NP 2019-11-06 17:49
Koliko se ja sjećam vi iz SDA ste glasali da četnici dobijaju penziju?
Koliko se ja sećam vi iz SDA ste bili sa radikalima u koaliciji?
Koliko se ja sećam vi iz SDA ste glasali DVA dana za Ustav u kojem smo i zvanično nacionalna manjina?
Koliko se ja sećam vi iz SDA ste naruĆivali lijepo vrijeme i hvalili ovu državu kad ste bili na vlasti?
Kome beše Sveti Sava predak?
Odgovori | Prijavi moderatru
-6 # Semir 2019-11-06 17:53
Dokaži to što pricaš,pokazao je enis imamovic da poslanici SDA za to nisu glasali,reko vam muamer vi ne vjetujete svojim ocima nego onome što vam muamer kaže
Odgovori | Prijavi moderatru
+9 # NP 2019-11-06 18:21
Pročitaj ili ukucaj pa sam potvrdi ili demantuj:
-
"Nekadašnji potpredsjednik Skupštine  Vlada Marinković rekao je da su poslanici SDA Sandžaka glasajući za zakon o rehabilitaciji potvrdili svoju nedoslednost...."
Odgovori | Prijavi moderatru
+8 # NP 2019-11-06 18:39
Četnička penzija do 20.000
BLIC arhiva  22.12.2004.

Četnici od juče imaju ista prava kao i partizani.
..
Za predlog SPO glasalo je 176 poslanika, dok su protiv bila 24 poslanika SPS i SDP. Zakon je usvojen po hitnom postupku, uz obrazloženje da je 'utemeljen na istorijskoj istini'.

Ovo su podaci.
Činjenice !!!
Ovo ti što pišeš je rekla-kazala, tj rekao mi Imamović i sl.
Odgovori | Prijavi moderatru
+11 # Cetnik 2019-11-06 20:52
Hvala SDA na penziji
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # Servijebbeg 2019-11-06 19:27
Ovaj pavijan sto se krije iza ovog "ZZ" "Brada" cafir i nevjernik je gori od ZIVOTINJKA I OLIVERE zajedno !
Odgovori | Prijavi moderatru
-9 # Olivera 2019-11-06 17:42
Neka se ne boje ni Bošnjaci ni ostali, kao ni većina građana Srbije. Dok je države Srbije da ih zaštiti sa svojim institucijama, nema nikom da nam fali dlaka sa glave. Zato neka mirno spavaju svi, pa i naši Bošnjaci. I to sa sa oba oka. Jer nad bezbrižnim snom svih nas, hvala Bogu, ima ko da bdi.
Odgovori | Prijavi moderatru
+9 # TITO 2019-11-06 19:51
Tako je Olivera... ma sta da se brinemo treba da vam vjerujemo, kao onaj Bosnjo kad je zvao sina Nermina da se vrati u grad nece ga ubit srbi. Pa kad je dosao oni su ga ubili pred njim....
Odgovori | Prijavi moderatru
-6 # Olivera 2019-11-06 20:36
Tito, ne budali. Ne možeš porediti ratna dešavanja u BiH sa sadašnjicom u Srbiji. Interesantno kako se uvek nešto bombastično desi pred izbore. I onda ovi vaši političari se naprosto utrkuju ko će više da priča i talasa. Ovo sa metkom je izrežirano, da bi se malo digao rejting strankama za koje trebate glasati. Ne vidim razloga da neko preti Mešihatu iz čista mira, dok Suljaga otvoreno šuruje sa šćiptarima, koristi BNV kao štit za svoju separatističku politiku, proteruje institucije države iz Sandžaka ...... Pod uslovom da je neki Srbin poslao taj metak, zaista je onda on jedan kreten i glupan. Evo javno mu kažem, ako si Srbin onda si kreten što se uopšte ovakvim stvarima služiš i što u tome ne znaš da prepoznaš kukolj od žita. Tako, da mi je ovo sve nelogično i jedva čekam da istraga da svoje rezultate.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # NP 2019-11-06 21:34
Sram da vas je Olivera! Nemojte da nam pricate o verovanju institucijama, tim istim institucijama koje su se 1001 put obrusile na nas! Istim institucijama koje se izivljavaju nad nama. Sram da vas je. Ako ste iz Pazara najbolje bi bilo da ucutite jer znate kakvo je stanje i da batalite lobiranje za Jolovica i kompaniju.
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # TITO 2019-11-07 05:55
Oki, zlato moje ko vam je god verovao nema ga. Zašto bi mi opet bili naivni...
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # NP 2019-11-07 16:35
Olivera,
ja sam sa tobom na ti - tek toliko da napraviš razliku.
Moji su komentari ovi oko četničkih penzija i linkovi.
Ostalo je plagijator pisao
Odgovori | Prijavi moderatru
-2 # zz 2019-11-06 17:51
Samo nas ti Dr,Ademigamirko i tvoj gazda Zlukoman ,seljace orljansko nemojte braniti,jer kako ste poceli vi da nas branite i kako se Seljace Orljansko ustolicilo za Vojvodu,ovi su i poceli slobodno da dizu glavu.
Ako vam trebaju politicki poeni da perete moralnu sopstvenu prljavstinu sa sebe i vaseg Zlukomana -seljaceta orljanskog zbog svog zla kojeg je naneo Bosnjacima i Sandzaku,a sada pokusava da rastura Bosnu.

Ovi ADEMIGAMIRKO samo pevaju i nejhebemo ih ni dva odsto ali tvoj gazda a seseljev Vojvoda Zlukoman uveliko radi na izvrsavanju zadatih mu zadataka iz iste kuhinje odakle su i ovi sto pevaju.
Objasni ti tvom Zlukomanu da ne unistava jedinstvo Bosnjaka,prostore Bosnjacke-Sandzak i Bosnu,da ne unistava institucije verske i nacionalne i da ne prodaje veru za akreditaciju i za par kobilica sto jase.
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # Servijebbeg 2019-11-06 18:21
ZZ fukaro munaficka je li te to lopovska takozvana "sda" placa da lajes i lazes kao ulicni dzukac! Ostaces samo jedan obicni ulicni pas jer imas pasiji instikt za istinom pokakim ti se na njega orangutanu glupi!
Odgovori | Prijavi moderatru
-4 # Nur-Bec 2019-11-06 18:52
Koji vokabular i ahlak.Sve u stilu sv.zukimija cetiriputa vjencanog.
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # Servijebbeg 2019-11-06 19:22
Vokabular je takav jer vi "sda" primitivci ne razumijete drugaciji! Lijepo je znati strane jezike pa i ovaj vas primitivni ! 4 puta vjencan moze biti svaki musliman koji vjeruje u Gospodara Svjetova jer je poligamija dozvoljena u casnom Kur'anu a sto si ti nurka iz beca zvana socijala nevjernica i cafir to ti nije kriv Zukorlic ... Citaj sta kaze Allah Uzviseni:" Ženite se onim ženama koje su vam dopuštene, sa po dvije, sa po tri i sa po četiri! A ako strahujete da nećete pravedni biti, onda samo sa jednom. (En-Nisa, 3)
Odgovori | Prijavi moderatru
-2 # zz 2019-11-06 20:58
Ama pusti to sta kaze Allah dz.s. nego slusajmo mi sta kaze seljace iz orlja i sta kaze Muftija Seselj;koliko ce Seselj dati vojvodi Zlukomanu sodera i koliko ce para uzeti od zekata i vitrova,mgu li kurbani pokriti troskove za Seselja i Marica,hoce li biti hipodrom uskoro,koliko ce biti kobilica-znaci mogu i cetiri kako kazes,kada ce hodze moci da sejre malo kukice,nogice,sisice na modnim revijama,da li su kobre poceli klanjati sedzdu posto su cesto po dzamijama,kako je rodilo grozdje i kakva ce vina biti po vinarijama,jesu li opremljeni dobro fitnes klubovi,gde je najbolji disko klub u BGD-u i jos tako tih pitanja.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # zz 2019-11-06 20:58
?????????
Odgovori | Prijavi moderatru
-3 # Servijebbeg 2019-11-06 22:03
Zz psino ulicna tvoj takozvani "sda" je glasao za rehabilitaciju cetnickog ravnogorskog pokreta ! O cemu lajes i lazes pa imali veceg vlasine i cetnika od tebe dzukelo glupa! Znam te baustelac TRUHLO truhlavi ,konjino ulicarska!
Odgovori | Prijavi moderatru
+10 # Fuck 2019-11-06 18:35
To su ptice kukavice koje su do juce pjevali iste pjesme Albancima a danas nesmiju ni da prismrde do kosovske granice. A smrdisavska popadija je jezgro ovozemaljskog zla.
Odgovori | Prijavi moderatru
+6 # H ko LJep 2019-11-06 18:41
Tacno :lol:
Na ti plus
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Sandzacki Srbin 2019-11-06 20:36
Ne treba davati prevelike paznje tome
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # zz 2019-11-06 20:49
E pa JEDNOMESECNI DOKTORE,posto necete da citate citanke od Spahica i posto ste ih izbacili iz programa,sada mozete da slusate pesme koje su na programu cetnicke gamadi,sa kojima ste vi u dobrim odnosima. A ovo sto ti jednomesecni Dr. palamudis,to je samo malo da imate nesto palamuditi i skrenuti paznju narodu sa glavnog zadatka vaseg seljaceta iz orlja,koji je bas od ovih sto pevaju dobio zadatak da rastura Bosnu.Sandzak je vec rasturio.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Nur-Bec 2019-11-06 22:31
Cuj,jednomjesecni doktor Muratovic je i direktor instituta za istrazivanje genocida i zlocina,hahahahha!Kako ti se ta funkcija slaze jadan ne bio sa vasom politikom pomirenja sa "iskrenim" cetnicima?Jerbo su oni poprilicno genocidni moj jednomjesecni doktore!
Odgovori | Prijavi moderatru
-5 # Jebac nurke iz beca 2019-11-06 23:23
Najveca kuja na ovom portalu i primer jednog parazita koji zivi na grbaci drzavne socijale a uz to radi ko prostitutka u slobodno vreme 8) :P
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Samir 2019-11-07 01:16
Vulgaran i Muftijin u isto vrijeme?
Ova gospodja pogadja vasu malogradjanstinu u srz...
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # Servijebbeg 2019-11-07 08:59
Kako moze jedna obicna drolja da bude gospodja !? Da nisi i ti muska gospodja :lol: Sa vama munaficima ,lazovima i neprijateljima bosnjaka samo klinom u klin i zub za zub! Gori ste od svih cetnika zajedno .
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Hodzica 2019-11-07 19:50
Za Jebac nurke iz beca: Pa gde si skolski iz medrese.Odmah se mi poznajemo po vokabularu koji smo ucili u medresi.Jos sada kako su izbacili onog Mujkija tek ce se nas program popraviti.
Vidim da si opasan jhebac i da bi i ti nesto jhebao da izgubis nevinost.
Sacekaj jos malo dok veliki HODZKO otvori Hipodrom i onda ces tu imati odmah cetiri i to rasne,a bice sve po serijatu,jer imas pravo na cetiri.Tu se mozes pokazati u pravom svijetlu kao rasni Jhebac.Sami nemoj ni slucajno da diras one od naseg velikog hodze jer bi ti natovario kobre na vrat.
Odgovori | Prijavi moderatru
+5 # Pešterac 2019-11-06 23:05
Pišu saopćenjja ha ha sad pred izbore a svi smo videli svojim očima kako se na tv hepi smeškaju,razgovaraju tapkaju se po ramenu ,podržavaju se Zukorl i šeško sve u skladu sa partijom pomirenja.Muratoviću ,svi smo zabrinuti za vašu propalu politiku .Nemoj se ti baviti četnicima nego islamskom zajednicom uspostavi jedinstvo i da to bude svetinja za sve,.Više me brine raskol i svađe u IZ i vaše političarenje nego četnici. Zašto Zukorlić za četiri godine u Skupštini nije zapretio da neće da sedi sa ratnim zločincem nego sa njim muhabeti.Gubite veliku podršku muslimana ,ne možete više nikog prevariti.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Samir 2019-11-06 23:41
Muratovic samo prica, a prica vas nece zastititi od cetnicke kame i indokrinacije u Srbiji, jer boshnjake nisu ubijali,klali i silovali samo cetnici vec i tzv Jugoslovenska Armija koja je postala instrument veliko srpske politike i etnickih ciscenja. Sve dok ne budete imali svoje rendzerske jedinice i Kantonalni MUP i pravosudje vi ce te biti potencijalne zrtve u buducnosti. Sandzacki narod jeste radan i vrijedan, Ali suvise naivan i neupucen da stvori uslove za sopstveni opstanak. Nastupate i nejedinstveno i politicki nezrelo sto automatski podrazumeva lupetanje u praznu slamu. Vrlo Sam skeptican na sve politicke price boshnjaka u Sandzaku.
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # posmatrač 2019-11-07 00:59
naivan ko francuska sobarica. a oo institucijama i rendžerima, u nekoj drugoj državi koju sami napravite a ne dobijete na poklon
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # Samir 2019-11-07 01:20
Sa kog satelita se pa ti javljas, mora da je zbog metereoloskih uslova vidljivost grozna u tvom okruzenju? Za sad samo skiciramo...ne moze sve na oruk?
Koja frustracija tebe muci?
Odgovori | Prijavi moderatru
Napiši komentar
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari