Odbojkašice Novog Pazara igraće od 19. do 21. aprila na kvalifikacionom turniru za popunu Prve B lige u Novom Sadu, gde će za rivale imati istoimenog domaćina, ekipu Lazarevca i Desetku iz Niša.

zzoknpkzn 

“Čestitam upravi, stručnom štabu i igračicama na rezultatu i želim im sreću u Novom Sadu, gde ih čeka teži deo posla. Na predlog gradonačelnika Nihata Biševca, odbojkašice će dobiti sportsku opremu na poklon. Grad i naš savez ulažu napore da ekipe i pojedinci imaju dobre uslove za takmičenje”, rekao je direktor pazarskog Sportskog saveza Emir Mehmedović.

Novopazarke su ove sezone osvojile šampionsku titulu u Drugoj ligi Zapad, a sa prvacima drugoligaških grupa Istok, Zapad i Sever boriće se za jedno mesto koje vodi u viši rang.

“Svi ovosezonski ciljevi su ispunjeni. Osim seniorki, u svojim ligama dominiraju kadetkinje i pionirke Novog Pazara. Posebno smo ponosni na školu odbojke, koja je na nivou najboljih kolektiva u državi. Imamo veliku podršku ovdašnjeg Sportskog saveza i gradonačelnika”, naveo je predsednik novopazarskog kluba Nermin Bejtović. 

Odbojkašice Novog Pazara turnir otvaraju u petak u 17.00, kada u Maloj sali Sportskog i poslovnog centra Vojvodina igraju protiv Lazarevca.

“Možda je to i odlučujuća utakmica. Imam mladu ekipu, ali verujem u igračice. Dosta će zavisiti od servisa i od činjenice kako se budemo osećali. Zbog pritiska, bolje je što nismo domaćini. Ako budeko kompletni, to govorim zbog reprezentativnih obaveza Hene Kurtagić, možemo u Prvu B ligu”, ocenio je trener Pazarki Aldin Zoranić.

Izvor:rtvnp