Zukorlić: Odluka RTS-a o bosanskom jeziku protivustavna

Odluku programskog savjeta Radio-televizije Srbije (RTS) koji je odbacio zahtjev Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) “da ta kuća osnuje redakciju na bosanskom jeziku, predsjednik Stranke pravde i pomirenja akademik Muamer Zukorlić ocijenio je kao protivustavnu. Dodao da je ovakav odgovor RTS-a izrazito nacionalistički.

zukorlic rts

– Srbijanski intelektualci, akademici su još u 19. vijeku, oni tako pogrešno vode raspravu o jeziku, oni i dalje misle da je SANU, da su srpske institucije i dalje najjače na Balkanu kako su bile u Jugoslaviji i da će njihova riječ biti posljednja i onda oni kažu ne priznajemo hrvatski jezik, ne priznajemo bosanski, ne priznajemo crnogorski i oni sada misle gotovo, mi iz Beograda smo glavne face, mi smo kazali da to ne priznajemo i gotovo, tako će i biti. Onda ćemo mi ovdje kod nas nametnuti tamo u entitetu RS-a ne damo bosanski jezik, prije nekoliko dana ste imali odluku savjeta RTS-a, javnog servisa koji odgovara na zahtjev BNV-a da uvede emisiju na bosanskom jeziku i o bošnjačkoj kulturi, gdje odgovara da nema potrebe jer su se konsutovali sa stručnjacima SANU-a, Matice srpske i sada stručnjaci srpskog jezika odlučuju o bosanskom jeziku.

To je prvo suprotno Ustavu koji garantuje da su svi građani ravnopravni i da imaju pravo na svoj jezik, svoju kulturu, suprotno zakonu o nacionlanm manjinama, i RTS kao javni servis tako nacionalistički, banalno, tupavo daje sebi za pravo da zvanično odgovori BNV-u takve stvari. Ja sam se zgrozio, a onda pošto pratim te rasprave srpskih intelektualaca oko jezika, vi ulazite u slijepu ulicu, vi ugrožavate srpski jezik, zato što on ostaje manjina, zato što ćete vi sada da natjerate Crnu Goru, Bosnu, Hrvatsku ove srodne jezičke zemlje, prostore i nacije da fino oni naprave dogovore svoje, oni kažu ne priznajemo mi vas i tu će srpski jezik ostati crna mrlja ovdje i vi ćete zapravo presuditi sebi, kazao je akademik Zukorlić.

Podijeli i svoje iskustvo gostovanja na RTS-u.

– Ja sam skoro gostovao na RTS-u i pričao o bosanskom jeziku, novinarka javnog servisa za bosanski jezik kaže bošnjački jezik, ja kažem dužni ste poštivati zakon, ustav i zakon su omogućili jednoj nacionalnoj zajednici da se ona izjasni etnički i jezički, i ako je taj zakon meni priznao da je to bosanski jezik, znate šta ona meni kaže? Ja slušam naše akademike, ona ne sluša zakon, ona gazi ustav, gazi zakon, bez obzira što je to javni servis i nije privatna televizija koja sebi može dati neki komoditet. Poruka je da mi zapravo u ovoj državi imamo dvije države, imamo državu i paradržavu. Imamo jednu državu koja je od opštine do Skupštine i imamo drugu državu koja je neki dio crkve, neka akademija, neko podzemlje i vi vidite kako to funkcioniše i tamo se dobije nalog i svi uporno govore bošnjački jezik i još kažu to se tako kaže na srpskom, to su te uvrede i nepristojnosti, zaključio je akademik Zukorlić.

Izvor.Sana

Komentari  
+24 # pp 2019-07-04 16:00
ovako bi svi Sandzacki politicari trebali da izjave jer je ovo borba za identitet.Oko ovog nema neslaganja ovo je nacionalisticki potez rts koji ce im se obiti o glavu. Bravo za ovo izlaganje Zukija.
Odgovori | Prijavi moderatru
-11 # halal sertifikat 2019-07-04 21:53
Hocemo li im halaliti? Mislim na ove iz RTS-a. Samo ako oni kanu nesto love u nase halal fondacije sve cemo mi to njima halaliti.
Ionako nam profesor bosanskog ne zna da sastavi dve recenice.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Obavezno 2019-07-06 11:54
*dvije....ako hočeš na bosanski
Odgovori | Prijavi moderatru
-2 # Neobavezno 2019-07-06 21:27
Najveci kriticari Zukorlica je najnepismeniji deo glasaca SDA. Svako pametan bi pohvalio nastupe rad Zukorlica
Odgovori | Prijavi moderatru
-20 # TIGAR 2019-07-04 16:08
Prvo si krenuo da klevetaš viđeije Bošnjake,misleći da će te u BG unaprediti na visoku funkciju.Zukorle je veliki politički promašaj.Ispričao si sve što si imao,klevetao,vređao,debelo plaćao podršku u BG,sad polako nazad odakle si došao.Bliži se kraj mandata ,treba na izbore,pojačao već čuvenu retoriku ,nema ništa novo daj dok ima love malo po televizijama da ga narod ne zaboravi.Znamo mi svi da je Protivustavno a šta si ti kao predsednik odbora uradio da se na RTS uvede bosanski jezik.Ništa nisi niti možeš da uradiš .Politički rezultat je NULA.Što pre odeš iz politike bolje za tebe.
Odgovori | Prijavi moderatru
+15 # Sandzakpatriot 2019-07-04 16:30
Jedini koji dosledno na dostajanstven način brani bošnjake jeste muftija. Ova emisija treba da je program svake bošnjačke stranke i svakog bošnjačkog političara. Ovakva muftijina retorika, govor je najbolji način odbrane bošnjačkih interesa od svih napada na bošnjake, omalovažavanje bošnjačkih žrtava i zločina. Hvala Allahu što nam te je dao, ovakav bošnjak se radja jednom u sto godina. Ugljanin kad je bio ministar, Mariću je vikao da smo potomci svetog save a Rasim ne smije da se pojavi ako nisu naručena pitanja. Ti si budućnost bošnjačke politike, ovi dvojica su potrošeni
Odgovori | Prijavi moderatru
-17 # banda 2019-07-04 17:33
Smanji doživljaj Patrioče. Ovo što priča po šund televizijama (plaćajući svoja gostovanja ili je od AV tim tv naloženo da u njima mogu gostovati samo AV-u podobni kao što su on , Šešelj,..) treba da kaže u Skupštini Srbije, jer je narodni poslanik. U skupštini Srbije treba da se čuju svi bošnjački poslanici ako su ugrožena prava "nacionalne manjine Bošnjaka" u Srbiji. Ti Patrioče si pripadnik nacionalne manjine, kao i ja u ovoj državi Srbiji. Nekad smo imali status naroda, a sada smo na nivou Mađara, Albanaca, .... sa velikomj razlikom što oni imaju svoje matične države ili ti Roma, Aškalija, ... A ti Patrioče, koja je tvoja matična država, Sandžak, Srbija, BiH ili tamo neka Tunguzija. Zato smanji doživljaj Patrioče.
Odgovori | Prijavi moderatru
+9 # Sandzakpatriot 2019-07-04 17:46
Izvini taj ustav u koji smo manjina, a nekad bili narod je Ugljanin u Sandzaku falsifikovao i pomogao da se usoji. Sa Koštunicom na sve medije ga gurao zajedno za dežurnom ahmedijom starijim Jusufspahicem ja se secam pozivali muslimane dva dana da ga usvoje i glasaju. Ustav gde smo manjina,ustav gde je uvedena himna bože pravde zahvljujući Ugljaninu i Ljajicu je usvojena. Jedini u Sandzaku koji se protivio i bio protiv ovog Ustava je Zukorlic. U skupštini Srbije jedini on priča, o autoputu,aerodromu,neispunjenim turskim obecanjima,neotvaranju fabrika, ja ne znam kada su zadnji put pričali poslanici iz kijamet koalicije Imamovic,Onaj Tutinac ne znam ni kako se zove i Bačevac abd specijalista. On nije ministar nego u zakonodavnoj vlasti, pitaj tvoje ministre i predsednike opština što se oni ne javljaji.
Odgovori | Prijavi moderatru
-13 # banda 2019-07-04 18:18
Čuvenu rečenicu Sulja Ugljanina "ćestitam vam Ustav vijećnici" nikada neću zaboraviti. A to što kažeš da se jedini Zukorlić protivio takvom ustavu je velika LAŽ. Tom Ustavu se tada protivili i protestovali lideri manjih stranaka Džemo Suljević, Fetko Murić, Tarko Imamović, ...čak I Šica Ćorović, a ovaj "što se rađa jednom u sto godina" je vagao zajedno sa Rasimom i izvagao da šute i da se ne protive. Ovo pamtim jer sam bio veliki protivnik ovom novom Ustavu gde smo svedeni u nacionalnu manjinu i svrstani u nekakve ostale.Taj Ustav bi verovatno bio usvojen i bez saglasnosti Bošnjaka, ali bi istorija zabeležila da su Bošnjaci bili protiv
Odgovori | Prijavi moderatru
+5 # NP 2019-07-04 19:25
Pa dobro banda.
Cenim to sto si napisao da pamtis.
Ipak u moru pljuvaca bilo kakav kriticar je bolji od ovih sto pljuju po zadatku.
Objektivna kritika je cak i pozitivna. Kao sto je iskljuciva i pljuvacka negacija negativa.
Ali ok.
Voleo bih da vidim dokle seze tvoje pamcenje.
- Da li se secas da je Zukorlic kritikovao taj ustav i pozvao pristalice da ne glasaju za njega? Mozda se zato i glasalo dva dana.
No ok.
- Da li ti je drago sto je Zukorlic naterao Marica da se izvini?
- Da li je ova izjava dobra za poziciju Zukorlica ili on ipak govori sta misli?
Bio bih ti zahvalan na odgovoru.
Odgovori | Prijavi moderatru
-2 # banda 2019-07-05 00:19
Ne bih sa tobom da se raspravljam, jer ti i slični tebi ste od njega stvorili čoveka koji je radi vlasti spreman i na mnogo veći belaj. Prosto vi mu sve to odobravate. Čovek koji je osnovao poltičku stranku, ušao u Skupštinu Srbije kao narodni poslanik, angažuje Šešelja i njegove radikale da u toj Skupštini na najprizemniji način napada njegovu političku konkurenciju u Sandžaku, Rasima i Sulja.
Šešelja zabole ona stvar i za Rasima i Sulja, a i za Muamera, ali za dobar materijalan ralog će to odraditi onako kako taj ratni zločinac ume. To smo i čuli i vedili. Takav licimjer, koji je angažovao Šešelja za tu prljavu rabotu ne zaslužuje da mu se ime pomene u Sandžaku, bez obzira da li to Rasim i Suljo zasluživali ili ne
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # Sajo 2019-07-05 11:17
NP -Zukorlić je pozvao pristalice na bojkot popisa, koji Bošnjacima direktno ide na štetu, jer kada se raspoređuju sredstva iz budžeta itekako se uzima broj stanovnika jednog gradaili jednog regiona, a kad se tiče ustava, mislim da nije, jer se on i inače tada nije izjašnjavao ni po kojem pitanju, sve dok mu nije uzdrmana fotelja 2007-8 kada su pokušali da ga smene.
Odgovori | Prijavi moderatru
+6 # Sandzakpatriot 2019-07-04 21:23
Lažeš banda sad lažeš! U mešihat je usvojena deklaracija protiv ovog ustava ima na sajtu mešihata i deklaracija i potpisi ko je potpisao a ko je pobegao, nema ni Rasimovog ni Suljovog potpisa. Rasim obecao pa pobegao, a mešihat organizovao sve i vodio kampanju i snimao ispred sandzackih skola i ima dokaz da nije izašlo ni 2% ljudi. Tako
Odgovori | Prijavi moderatru
-2 # banda 2019-07-05 00:06
Da, to je tačno sa potpisom i tačno je da je Rasim obećao pa pobegao, ali je tačno da su na ulice izašli da protestvuju i da se javno protive usvajanju novog Ustava ovi koje sam nabrojao i da Muftija u tom protivljenu i protestu nije učestvovao. Tačno je i da nije izašlo više od 2 do 5% i da Suljo nakalemovao ćak 60% izašlih i da se glasalo dva dana. Tako da se ovaj "što se u sto godina jednom rađa" nije JEDINI bio protiv, već je naprotiv izdao one koji su bili za javni protest.
Uostalom nebih ga ni komentarisao da nije takvih kao ti koji su od njega napravili ovo što je, jedan veliki licimjer i opasan čovek za inerese Bošnjaka i Sandžaka. Čovek koji je spreman da angažuje jednog Šešelja i radikale da onako prizemno napdaju Sulja i Rasima u Skupštini Srbije, ne zalsužuje da mu se ime pomene. To je on mogao bez pomoći Šešelja da radi
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Sajo 2019-07-05 11:26
Sandzakpatriot- Istina je da je izlaznost bila veoma niska, ali ne samo u Sandžaku već i u celoj Srbiji, ali je država rešila da donese taj ustav kako god bilo, i bez obzira da li su Bošnjaci bojkorovali ili izašli, ustav bi se usvojio, zato je i organizovan i noću i danju, da bi se kutije napunile i to je to, time ne opravdavam postupak Ugljanina i drugih sandžačkih političara, ali ako bi se sad desilo glasanje za ustav, kakav god on bio, Zukorlić bi ga prvi podržao, jer je na jaslama države, i ne treba tu biti mnogo pametan pa zaključiti zašto je Ugljanin podržao takav ustav.
Odgovori | Prijavi moderatru
-4 # Sandzacki Srbin 2019-07-04 17:11
jeste protuustavna. Samo se za to ide na Ustavni sud, a ne kod Marica.
Treba dati sansu Ustavnom sudu da presudi, na kraju krajeva jedan od sudija je i Bosnjak iz Prijepolja, pa bi me zanimalo kako bi taj glasao za ogromnu platu od tri hiljade evra sto prima
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # zz 2019-07-04 21:36
Pa da nije Marica on nebi imao kome sta da kaze. U skupstini po tom pitanju ne sme da se javi da nebi uvredio AV i Seseljagu.Vrati Maricu pare od Zekata i Vitrova jer mnogo uzimas za reklamu nase starlete.One vase starlete bar nesto zaradjuju,a ova nasa samo daje.
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Sandzacki Srbin 2019-07-04 23:45
Ocenu ustavnosti donosi Ustavni sud u kome Bosnjaci imaju jednog sudiju Sabahudina Tahirovica.

Nece ocenu ustavnosti da mi donosi Maric i Zukorlic
Odgovori | Prijavi moderatru
-4 # banda 2019-07-04 17:34
Taj Zuki je 93 došao sa golom gu.icom iz svog Orlja a danas je jedan od najbogatijih ljudi ne samo u Sandžaku i sve od svoje pošteno zarađene muftijske plate. Koliko god da su nepošteni ova druga dva ljidera, ipak su pošteniji od ovog što se "rađa jednom u sto godina" sa bezbrojnim titulama, koga čaki Kobre čuvaju
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # NP 2019-07-04 19:45
E ovo ti je klasicno pljuvanje, čika banda.
Bez argumenta, bez stila ... samo pljuj i ljagaj.
Sta ti ovo treba?
Ako si bio njegov pristalica onda znas i o brojnim poklonima poput prvog BMV- ea o kome ti gazda Sirene moze ispricati, drugi, malo poznati deo price.
Znas li npr da je IUNP jedina "firma" koja je donosila pare iz BG,PA,SU,... NIŠa u NP, sve dok politicki neprijatelji nisu pokrenuli unistenje IUNP tj njegove akreditacije.
O kakvom bogastvu ti pricas?
Pa osrednji narko diler ima vise od njega.
Ili se ti ne kreces dalje od neke kahve SDA?
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # banda 2019-07-05 00:34
Mi mahaluše i munafici sve to izmišljamo i tovarimo našem poštenom i prepoštenom Akademiku, prof. dr. Muftiji, ...itd Muameru Zukorliću,koji se rađa jednom u 100 god,koji ode u Skupštinu da replecira Vojislavu Šešelju. I REPLICIRA MU svaka ćast. što bi Maratonci rekli: ala ga opravi, svaka mu čast
Odgovori | Prijavi moderatru
+6 # Sajo 2019-07-05 11:32
NP-Zašto upoređeš narko dilere sa "uvaženim" muftijom i da ne nabrajam njegove silne titule, nije valjda i on jedan od tih osrednjih dilera.
Odgovori | Prijavi moderatru
-8 # banda 2019-07-04 18:18
Ovaj "što se rađa jednom u sto godina" se nudio svakoj vlasti, ali jedini je AV video da od njega može imati koristi jer su obojica demagozi, licimjeri i prevaranti. Napokon dobio je šansu da legalizuje sve ono svoje materijalno bogastvo koje je stekao kao pošteni Muftija. Nije šala Mufty fondacija koja ima svoj privatni Internacionalni univerzitet, gde su doktorirali silni dr, prof itd
Odgovori | Prijavi moderatru
-5 # NP 2019-07-04 20:01
Ja na zalost citam komentare na mob tel i to odozgo nanize. Zato sam procitao prvo tvoj manje vise kriticki komentar, ne znajuci za ovaj gornji - pljuvacki.
Ovim komenrarom su me naterao da se gorko pokajem sto te makar trun pohvalih jer vec sledeci komentar govori o tebi kao klasicnom pljuvacu bez argumenata. Nema argumenta - nema ni rasprave.
Da te Allah uputi jer se zaista ni gram ne razlikujes od ovih ostalih pljuvaca koji primaju platu da bi ljagali i izmisljali - danas Zukorlica a sutra koga god - samo nek im nalogodavac pokaze prstom.
Odgovori | Prijavi moderatru
-2 # Nur-Bec 2019-07-04 21:33
Jedini placeni komentator ovdje si ti s.b! Prije si isao na pecalbu vani(vjerovatno u Njemacku),ali otkako si se prije par godina prikljucio onoj cirkuzantskoj srpskoj partiji ne ides vise ,nije potrebno.Sada dobijas pare od zukija da budes njegov cuko i da pises ovdje pristrasne komentare.Toliko si mi se ogadio da ti nikad ne bih replicirala da ne osjecam potrebu da branim bandu koji je na ovom portalu najobjektivniji komentator.
Odgovori | Prijavi moderatru
-2 # NP 2019-07-04 22:00
Izvini ali paranoicna si.
Nemas pojma ko sam. Ne poznajes dovoljno ni Zukorlica. On nije tip poput Sulja da ima armiju botova. Ne placa me niti on zna ko sam. Imam clansku kartu SPP ali ne znam ni gde je. Od izbora pa na ovamo bilo je dosta partijskih sastanaka ali nisam pozvan na ni jedan (mada bih rado otisao) - eto koliki sam faktor i "placenik".
Sve sto pisem - pisem argumentovano za razliku od vas.
Moj recnik je makar za nivo bolji od tvog. Epitete koje mi dajes zasluzuju zestok odgovor i slanje dje ne treba, ali kao sto vidis razliciti smo nivoi kulture i ja moj jezik ne poganim.
PS
Da li bandi treba drveni advokat?
I ... kako si ga to odbranila, majke ti?
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Nur-Bec 2019-07-04 22:13
Tvoj recnik,hahahahaha! Pa samo prije par mjeseci se me nazivao najpogrdnijim imenima i cak si me nazvao i sizofrenicarkom.Tada sam ti i rekla da mi se vise ne obracas.Banda nije navijac za razliku od tebe.On svakog kritikuje po zasluzi.Opet me uvlacis u neke besmislene diskusije koje ne vode nicemu.Najvise repliciras meni,a ne znam zasto.Zato,jos jednom te molim,ne obracaj mi se vise! Sto se tvojih komentara tice od sada cu ih tretirati kao Zivojinove,tj necu ih citati.Zbogom,idolopoklonice najpoznatijeg hodzanskog tajkuna!
Odgovori | Prijavi moderatru
-3 # NP 2019-07-04 23:05
Najpre da rascistimo.
Niti ja to eadim, niti sam te ja nazivao niti nazvao pogrdnim imenima. To si takodje izmislila.
Ali ok.
Kad god budem mogao ja cu odgovoriti na svaku tvoju klevetu. Naravno da je nemoguce odgovarati na SVE tvoje klevete ali vidim da ti moji konenrari " prijaju pa cu ti replicirati i dalje ;)
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # semir 2019-07-04 18:40
sve na njegovu happy tv,jedino na N1 se usra kad ga pitaju za kucu cija je,kaze pa vi mislite da je moja a no cija je pa moje fondacije mufty.Covjek ima 2 poslanika,SDA je jaca od njega u sandzaku a kad ste vidjeli da zovnu enisa imamovica?sto je ovaj jarac toliko bitan?nego sad da malo on se nakostresi ko pijeto da opet glumi patriotu videla dzukela spijunska da je provaljena pa daj opet da ja malo zaprijetim.Sad muamer prijeti legalizovao je imovinu islamske zajednice preveo na sebe,njegovu fondaciju,na brata muhameda,na zenu preveo faks do kojeg je dosao zahvljujuci prevarama i parama nasih privrednika i najbolje je da sa svima sto nesto vrijede mukica zarati.Oko sebe ima kretene poput jahje ferhatovica sa kojim tera cirkus kojem je dao titulu doktora nauka,na svoj faks stanca diplome magistara i doktora nauka samo podobnim svojim budalama,koji nam mahaju titulama i vrijedjaju nasu inteligencijuu koji ljude koji su sa mukom zavrsili fakultete ponizavaju
Odgovori | Prijavi moderatru
-4 # Enes 2019-07-04 18:57
Bas bih volio da tebe upoznam da vidim tu inteligenciju koja je prosipa ovdje za dzabe,ko si,odakle si,kako ti je ime??Budi bas musko inteligencijo pase kazi,da tebe onda gledamo i bodrimo.No jedes g.....ovdje po cijeli dan,i ti i sva ostala Suljova bratija,mislim na ove vidjenije bosnhake ko Suljo i slicni,e ako nam je on vidjen onda kuku se nama
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # NP 2019-07-04 19:52
To su "tastatura" heroji, ljigavci koji primaju nesto para da bi lagali i blatili Zukorlica. Nemaju oni m*** da se nadju uzivo. Njihov domet nije intelektualna rasprava vec pljuvanje u dalj.
Njima nema nista sveto. Oni ce slagati i [censored] koja ih je rodila. Takvi beskicmenjaci ne izlaze iz misje rupe - kako je ljider jednom tako rekao.
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # zz 2019-07-04 21:45
Svu intelektualnost i vrednosti inteligencije je ubio i ponizio hodza Zlukorle sa svojim IU gde "njegovi intelektualci" doktoriraju za mesec dana i gde se za lovu zavrsavaju fakulteti i filuju takozvani "hodzini intelektualci" pa voditi raspravu na intelektualnom nivou je gubljenje vremena.Zato koliko vidis ,vodimo sprdnju sa hodzom i njegovom ekipom.
A eto Seselj je imao Muhda pa mu je izasao-POD HODZANSKI da kazem, na "crtu".Sada mu samo zanosite muhda.
Odgovori | Prijavi moderatru
+7 # Semir 2019-07-04 22:12
Ljigavci?AV AV šupko uvlakači bosnjacke patriote napišite vaša imena?vidim samo enes i inicijale
Odgovori | Prijavi moderatru
-3 # Tutinac 2019-07-05 00:18
Prvo se osvrni sta je sve pokrao Suljo i Rasim i kompletna njihova institucija lopova SDA-SDP, jos sad lopovisu u koaliciji. U ovaj grdni Tutin samo sto je 30 godina SDA harao i napravio pravu anarhiju pocevsi od administracije preko zdravstva i prosvete a cak i sudstva. U zadnje vrijeme ubise sa projektima, dosad su uzeli pare da izgrade Allah zna koliko mostova, vodovoda, puteva itd. Pa i dan danas kad padne kisa nestaje struja i voda, a voda je posle kise mutna po 3 dana, urbano naselje ima oko 10000 stanovnika eeee, to je varos covece al toliko su duboki dzepovi da ne mogu da ih napune od lopovluka. Zukorlic nikad nije ni bio na vlast, sve sto je u Islamskoj zajednici doslo to je tu i ostalo, tako da pokrite se usima i gledajte svoju sramotu.
Odgovori | Prijavi moderatru
-7 # Pazarac 2019-07-05 00:22
Jok supkovi od AV-a su oni tvoji baljovi Hot, ono kljuse iz Sjenice kako se zove i predsednik supkova je Ugljesa Dr Kurti Sulejman sve radi zarad njegove fotelje jesil video kako se slikaju sa onom Mihajlovickom a izkesili zube hehe. A Hot AV-a na crvenom tepihu i bilbordi :lol:
Vi ste NULA ljudska
Odgovori | Prijavi moderatru
-4 # Hazboooo 2019-07-05 00:24
A ti si hrabar kao i tvoj gazda Ugljesa :lol:
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Nur-Bec 2019-07-04 21:46
Semire,jednom covjeku prosjecne inteligencije je dovoljno bilo gostovanje na N1 gdje ga je novinarka vise puta uhvatila u lazi.To gostovanje je totalno pokazalo njegov karakter,njegovu demagogiju i njegov lopovluk.
Odgovori | Prijavi moderatru
-4 # NP 2019-07-04 22:19
Dovoljno je naci taj video, pogledati ga, pa videti koliko je Nurka zadrta i po svaku cenu zeli da blati Zukorlica.
N1 je jaka TV kuca.
Njihov moto uvecanja gledanosti je da pozivaju poznate goste i da im u jednom trenutku postave nezgodna pitanja. To su isto npr uradili i Saitu Kacaporu koji je rekao da on(i) putuju i placaju sve o svom trosku. Voditeljka mu pokaze sliku kako vozila komunalnog kace njegove reklame...itd.
Odgovori | Prijavi moderatru
-2 # Tutinac 2019-07-05 00:22
Zato kad bi Suljo dosao u N1 pa kad bi mu postavili pitanja, dobio bi epilepticni napad koliko ima tu desavanja, sta je sve pokro i koliko je narod nagrdio.
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # Istina 2019-07-04 20:03
Kada ovi poput NP pocnu o Zlukorlicevim poklonima i njegovom postenju smuci se Svakom normalnom insanu .Banda govori istinu Sto se tice Zlukorica '93 jedan stari Reno je bilo njegovo bogastvo.A vidi danas kipi na Sve strand od harama.To isto vazi i Za ovu drugu dvojicu.
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # zz 2019-07-04 21:48
Zaradio covek od dzenaza i jasina. A o postenju pricaju i one prodavacice ljubavi pored ulice.Ipak one postenije zaradjuju jer one bar nesto ulazu,a hodza uzima sve na MUFTE.
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # NP 2019-07-04 20:40
Vama - bandi i ostaloj bândi i po nekoj pandi, je sve jedno sta je Zukorlic rekao. Da li je rekao da je protiv ustavna odluka RTS-a ili da je to dobra odluka RTS-a, vama je sve jedno. Vi ste dezurni pljuvaci. Sta sa vama covek da raspravlja?
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # zz 2019-07-04 21:39
Kada neko laze i kada mu se nista ne veruje i kada je neko tolika ljiga koja se sada pojavljuje kada su drugi o tome zvanicno rekli,da bi pokupio neki poen jer ga je narod dobro procitao,onda nam je sve jedno sta laprda hodza Zlukorle.
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # Nur-Bec 2019-07-04 21:42
Pa zasto raspravljas? Prije par mjeseci si izjavio da se povlacis sa portala ,jer ne mozes da izdrzis pljuvanje po tvom bozanstvu,ali si slagao.Konstantno si komentarisao pod raznim nikovima.U zadnje vrijeme NP,a inace pod nickovima-ene,xexe itd.Toliko o tvom karakteru! Daleko ti lijepa kuca.Takvi navijaci kao ti su upropastili Sandzak.
Odgovori | Prijavi moderatru
-9 # Muftija Muftija 2019-07-04 22:24
Semafor u kvaru popusis muftiji karu
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # Hodzica 2019-07-04 22:34
Muftija Muftija---Tako je kolega hodzko! Samo ostro i ne pustaj KARU iz usta.
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # banda 2019-07-05 00:41
Pevaš li to tvojoj ženi, pesniče
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Nur-Bec 2019-07-05 06:44
To je njihov nivo banda! Vec mjesecima me vrijedjaju na najgori moguci nacin.Drzak,bezobrazan,nevaspitan=muftofil.
Odgovori | Prijavi moderatru
-3 # Muftija Muftija 2019-07-06 13:26
Moj te peca kad te keca.Moj te dere sa bandere.Moj te ljusti kada pljusti.Moj te bode ispod vode.Moj te trazi u garazi.
Odgovori | Prijavi moderatru
-4 # NP 2019-07-04 22:35
Xexe..
Tebi, kao nekoj "bot-vampirici" smeta svetlo argumenata kada ih neko iznosi?
Najradije bi u mraku pljuckala po Zukorlicu u drustvu ovih raznih zz na koje ne vredi trositi reci.
Ali ok.
Znas ono "biti ili ne biti, piranje je sad"?
U gornjem komentaru se otprilike takva dilema javila i kod mene. Ne znam za te druge koji su otisl ali sam se ja zaista zapitao koji cu ja matrak ovde?
Medjutim vidim da ti moji komentari jako "prijaju" pa cu moj odlazak jos malo razmotriti.
;)
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # Nur-Bec 2019-07-04 21:59
Umjesto da ovo kaze u skupstini i da ode na Ustavni sud on laprda kod Marica! Vala Zuki ti i jesi samo za Maricevo i Seseljevo drustvo :P
Odgovori | Prijavi moderatru
-5 # NP 2019-07-04 22:38
A šta mislis o onima koji su takodje u skupstini ali ovako nesto ne smeju ni da pomisle a kamo li da izgovore negde
Odgovori | Prijavi moderatru
-6 # Tutinac 2019-07-05 00:24
A kao ovi iz SDA i SDP ubise skupstinu, cuti care duse ti.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Sesko Voja 2019-07-04 22:30
Ja i moji Rladikali smo izuzetno zadovoljni nasim Efendi-Vojvodom,'ODZOM Zlukorlom jer izvrsava sve zadatke koje smo mu postavili i o kojima smo se ja i on dogovorili u vinariji.Ovo sto sada laprda,mi RLADIKALI smo mu dozvolili da se malo povrati ugledom medju svoje SERLDARE, jer je duboko propao posto ga je u zadnje vreme debelo 'ODZA popusio kod Sulja.
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # Sabiha 2019-07-04 22:40
Velahvle ve la kuvete sta ces sve cuti pa da se zaibretis.Dodje malo Nafa te protabirismo ovu sliku ,pa pitam ja Nafu:Je li ovaj bradonja spava sa Maricem ili sa hanumicama? Kaze Nafa,pa znas moja Sabiha,mozda ga je izdala snaga,pa mu lakse nesto nagvazdati nego "raditi one stvari" kod hanumica.
More biti.E jadan on ako je tako i dotle doslo.
A jos veli Nafa da su se ukotile oko kuce nake zmijurine zvane kobre pa bi mogle nesto i peciti.Kobrice su opasne za pescanje.
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # Brada 2019-07-04 22:49
KRATKO SAOPSTENJE.
MATICA DRVOSECA saopstava da je odluka RTS-a o Bosanskom jeziku protivustavna.

AKODEMEK SVIH DRVOSECA IZ AKODEMEKHANE -- BRADA-trenutno odledjeni.
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # Brada 2019-07-04 22:59
Vo imja OCA AV,svetog DUHA SESKA i svetog nam Zukimija cetirputavencanog --AMEN.

Sveti Zukimije, ijesi, nijesi na nebjesi,skruseno te molimo kao stado tvoje da se ostavis tih tema jer ti one nisu povoljne da svome stadu opravdas tvoju molitvu svetom OCU AV I SVETOM DUHU SESKU,pa te zato sveti i najsvetiji, medju svim svecima iz drustva i Vasilija Ostroskog i Ilije Gromovnika,molimo da ospes svoju srdbu najveceg sveca kod svetog OCA AV,da svoju srdzbu ospes na Sulja,jer ce tvoje stado tek tada biti zadovoljno. Amen
Odgovori | Prijavi moderatru
+6 # Nur-Bec 2019-07-04 23:21
Kralj :-)
Odgovori | Prijavi moderatru
-2 # Ene 2019-07-06 21:31
... i kraljica :lol:
Odgovori | Prijavi moderatru
-3 # Tutinac 2019-07-05 00:08
Nemamo jaceg govornika od Muftije, a nemamo ni iskrenijeg politicara. Vratite film i videcete da nikad nije nesto uradio cega bi se sramio. Samo SDA i SDP propaganda nema kraja i sram vas bilo jer nemate sta da kazete osim uvreda i laznih osuda.
Odgovori | Prijavi moderatru
+5 # Istina 2019-07-05 09:40
Tutinac zadnje sta je uradio zbog cega se svaki iole normalan musliman treba sramiti Muftije je kad onomad puste zenu na modnu pistu a on u prvom redu bulji li bulji u tdje zene i sestre koje je neko Za koru hleba ubedio da relkamuiraju svoje telo .Sram ga bilo one brade.
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # Hodzica 2019-07-05 12:42
Volimo mi hodze da buljimo malo u lepe guzove,kukove,strukic i da se oblizujemo uz tespih i ono koju jhebat a koga zajhebat.Pa i nas veliki hodza hoce malo taze piletine.
Odgovori | Prijavi moderatru
-7 # Tutinac 2019-07-05 12:53
Nisi ti prvo dovoljno zreo za bilo kakvu debatu, a to sto je sedeo covek u prvi red to je da pokaze podrsku svojoj zeni i ti modeli su bili pokriveni i nisu bile gole kako preferira Rasimov i Suljov moralni kodeks, Muftiija je covek od vjere i zna kako treba da se ponasa. Tako da to sto si rekao da se on toga treba sramit nema nikakvog smisla i uopste ne znam kako sam nasao rijeci ovo da ti odgovorim jer je stvarno previse glupo to sto si izjavio.
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # Semir 2019-07-05 12:22
Mason prokic glavni u spp,stranka se finansira parama islamske zajednice na platnom spisku spijun poznati hajro tutic i prokić mason 33 stepena !! Mozel jedna fetva da se izda da se izda da prokic nije mason?kako to slucajno mason mu zamjenik?
Odgovori | Prijavi moderatru
+6 # srbistan pod sljivu 2019-07-05 20:22
kada su i vrapci na grani poceli rapravljat o ovom pitanju,onda se javlja i demagog ,da uzme po koji poen ,a inace zabole njega i za rts i za bosnjake
Odgovori | Prijavi moderatru
+5 # Istina 2019-07-06 16:24
Tutinac Ti pojma nemas.Podrskuvzeni na haramu !!!To Sto su zabradjenje cini stvar Jos gorom jer bi trebalo da su onda valjda mumimke a Ti oko Ne vidis nista lose u tome pojma nemas ni sa verom ni moralom.O vjernici (a on se proklamise da to jeste)Spustite poglede svoje kaze se u Kuranu casnom.RAZUMOM OBDARENIMA DOVOLNJO JASNO. A Za vas druge kojima je Sve halal Sto Zlukorlic radi nista Nije jasno.
Odgovori | Prijavi moderatru
-3 # Tutinac 2019-07-07 00:32
Jeeeeste ti si sad to procitao i u drugi tab otvorio [censored]ice da gledas, cuti muslimanu. Takvih muslimana sam sit.
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # Istina 2019-07-06 16:28
II Jos nesto Tutinac i Ti Sto ga podrzavas u ovim haramima bi trebao da se sramis Ali To moze samo onaj ko ga iole ima
Odgovori | Prijavi moderatru
-3 # Tutinac 2019-07-07 00:32
Ne kontas ti nista, tup si ko taraba.
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # Istina 2019-07-07 23:46
Znam ja i tuplje stvariod tarabe koje vise odgovaraju tvojem opisu.
Odgovori | Prijavi moderatru
Napiši komentar
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Vijest5

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari