Ugljanin u Sarajevu: Definisati Sandžak kao zasebni entitet

Definisanje Sandžaka kao zasebnog teritorijalnog političkog entiteta sa zakonodavnom, izvršnom i sudskom vlašću predstavlja minimum za biološki opstanak i političku egzistenciju bošnjačkog naroda u Sandžaku, izjavio je danas u Sarajevu Sulejman Ugljanin, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka.

20191103 2 39126207 49110510

Ugljanin je to poručio na redovnoj sesiji Asocijacije nezavisnih intelekrualaca Krug 99, gdje je kao uvodničar govorio o temi “Autonomija Sandžaka – šta je to i zašto?”. 

“Polazeći od modela Badinterove komisije za trajno rješenje jugoslovenske krize, priznavanjem avnojskih granica za međunarodne granice novonastalih država na prostoru bivše Jugoslavije i uspostavljanjem specijalnog statusa za dijelove naroda koji ostanu izvan matične države, SDA Sandžaka sačinila je prijedlog za rješavanje statusa Sandžaka u okviru reforme političkog sistema Republike Srbije”, rekao je Ugljanin.

20191103 2 39126207 49110512

Taj prijedlog SDA Sandžaka dostavila je predsjedniku Republike Srbije, Skupštini i Vladi te zemlje, predsjedniku Skupštine Crne Gore i drugim faktorima koji se bave tim pitanjem kao i međunarodnim predstavnicima EU, SAD-u, UN-u.

“Osjećanje građanja Sandžaka, posebno Bošnjaka koji BiH doživljavaju kao svoju nacionalnu državu, ima utemeljenje u istorijskim, pravnim i političkim činjenicama. Iz tih razloga danas ovu platformu želim da prestavim široj bosanskohercegovačkoj javnosti. Definisanje Sandžaka kao zasebnog teritorijalnog i političkog entiteta sa zakonodavnom, izvršnom i sudskom vlašću predstavlja minimum za biološki opstanak i političku egzistenciju bošnjačkog naroda u Sandžaku”, kazao je Ugljanin.

ugljanin sarajevo 2019 696x469

Istakao je da specijalni status Sandžaka kao “teritorijalno-političke zajednice ravnopravnih građana i naroda, u kome su Albanci, Bošnjaci, Crnogorci i Srbi konstitutivni narodi, predstavlja ključ za rješavanje svih političkih i teritorijalnih sporova između susjednih država i naroda na Balkanu i treba biti nukleus regionalne stabilnosti i saradnje”.

“Slijedeći tu politiku mira i razumijevanja za trajno rješenje jugoslovenske krize, građani Sandžaka su životno zainteresovani za suverenu BiH, koja bi u drugom stepenu putem bilateralnih odnosa definisala status Bošnjaka i svih drugih naroda koji žive u Sandžaku. U tom smislu, Sandžak kao takva zajednica ravnopravnih građana i naroda bio bi, da tako kažem, model za rješavanje svih teritorijalnih i političkih sporova između država i naroda na Balkanu”, poručio je Ugljanin.

Izvor: Anadolija

Komentari  
-5 # Sukana Baklava 2019-11-03 13:13
Sandzak i narod treba da se oslobodi ovih politicara, i sulja, i rajka i muamera(namjerno malim slovima) Da se oslobodi interesa i da ne glasaju za nikog. Ja nisam ni u jednoj stranci. Ljudi moraju da nauce da se oslone na Allaha, moraju da se oslobode straha, maski, lazi, prevara, interesa... Narod mora da prestane da ih ferma i da ih pusti kao da ne postoje!
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # Живојин 2019-11-03 14:17
Одавно су они само фикуси! НП,ТТ и СЈ Вучка гласају преко 90%! ;-)
Odgovori | Prijavi moderatru
-6 # Живојин 2019-11-03 14:19
Него остао сими дужан неке одговоре од прекјуче, па се Јопет правиш мало бЉесав?
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Sukana Baklava 2019-11-03 14:30
Zifko, "si mi" se pise odvojno. Vodi racuna o pravopisu.
Koje odgovore? Navedi?
Odgovori | Prijavi moderatru
-2 # Живојин 2019-11-03 14:39
Па нејмамја редакцију каоови твоји сендвичари да ми исправља грешке. Space тастер ми нешто багује на тастатури, а и неЈма везе јер се на босанском пише састављено! ;-)
Не прави се бљесав, него одговорина питања са странице "Gradonačelnica Amsterdama ne želi ezan sa zvučnika". Кукумавчио си да ти одговоримна отровна питања, па онда тајац!
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Sukana Baklava 2019-11-03 14:54
Veruj da nisam ni video ono sto si odg ono tamo. Sad cu da ti odg InsAllah, InsAllah... Sad procita. Prvo, pitanje ti nije na mjestu!!! Drugo, moras da shvatis da je Aisa njemu bila obecana od Boga! Trece, shvati da je to bio Boziji Poslanik, ne obican covjek. To je covjek kojeg je Uzviseni Allah odgajao i poslao kao milostsvim svjetovima, i za takvog covjeka bi dao sve sto imam, i cijelu porodicu! Zadovoljan?! Rekao si vjerujes u Jednog Boga, Vladara Nebesa i Zemlje...
To si dobro reko. E sada je problem, moj Zifko. Rekao si vjerujes u Jednog Boga, pa rece da slijedis Crkvu, a Crkva ne obozava Boga, vec Isusa, njegovu [censored] i svece, tj ljude u ikonama. A Isus se nikad nije krstio. Zato te ja pitam, je l sledis Isusa ili Crkvu?! Zasto Zifko ne razmisljas? Mislio sam da si pametniji. Zao mi je, ali ti onda nisi moj brat hriscanin koji vjeruje u Jednog Boga, zato sto ne sledis Isusa, vec Crkvu. A ja mislio mi braca koji vjerujemo u Jednog Boga.
Odgovori | Prijavi moderatru
-2 # Живојин 2019-11-03 15:07
Ево га Јопет он бљује отрове по бушњачком наопаком постању - "Crkva ne obozava Boga, vec Isusa", као џамија и Јусуф Посланика који је, како сам каже, није био "obican covjek" него "Boziji Poslanik. Па зар није и Исус био "Boziji Poslanik"? И не прави се Јопет бЉесав, него лепо конкретно одговори на отровно питање, као што сам и ја конкретно одговорио на твоје отрове - Да ли би удао твоју 6-годишњу ћреку да већ са 9 година ступи и у односе са старцем на летећем магарцу? ;-) И може ли магарац да лети? :eek:
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Sukana Baklava 2019-11-03 15:22
Proradi ti tastatura?:) Pa ja ti napisa lijepo... Dao bi sve za njega. Mozda nisi shvatio. Rekao sam dao bi sve za njega, tu spada i da dam svoju cerku da se uda za njega. Kako da ti to shvatis, kad ga ne poznajes. Naravno da je Isus Boziji Poslanik, i Jopet mi nisi odg kako treba na pitanja. Kako vjerujes u Jednog Boga a sledis Crkvu koja obozava Isusa i njegovu casnu m-a-j-k-u. Ili mislis da je Isus bog? Objasni mi ovo detaljno i lijepo da mogu da razumijem, nemoj da vrdas.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Sukana Baklava 2019-11-03 15:31
I opet ti po naopakom srpskom postenju uz ljutu rakiju koja muti mozak i daje crvene obraze. Znas li opis te zivotinje? Burak (bijela životinja, manja od mazge a veća od magarca)
Burakov opis je impozantan: sav je od dragulja, miska i anbera; uzde su mu od bisera, prekrivač od džennetskog brokata, a brizina mu je dužina pogleda. Zbog svoje brzine i nazvan je burakom (od riječ berk – munja), a veli se i zbog jačine svoga sjaja i blistanja.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Живојин 2019-11-03 16:04
وَإِذْ قَالَتِ الْمَلَائِكَةُ يَا مَرْ‌يَمُ إِنَّ اللَّـهَ اصْطَفَاكِ وَطَهَّرَ‌كِ وَاصْطَفَاكِ عَلَىٰ نِسَا
الْعَالَمِينَ
“О Мерјема, тебе је Аллах одабрао и чистом створио, и бољом од свих жена на свијету учинио“
Куран 3:42

Значи ти не верујеш у Куран, него у џамију! ;-) Па добро, као што рекох, свако има право да верује у шта хоће. Ипак, ја као верник у једног Бога, следећи његове заповести о обавезама родитеља према деци, никада ћерку од 6 година не бих дао никоме, посебно не старцу који тврди да магарац лети да је експлоатише као жену!
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Живојин 2019-11-03 16:07
И ето Јопет да одговоримна твоје отрове, не би ли се дозвао памети и да схватиш да ниси паметнији од својих праотаца који су те створили и јединство Светог Тројства знали много пре тебе:

"Верујем у једнога Бога, Оца, Сведржитеља, Творца неба и земље и свега видљивог и невидљивог.
...
И у Духа Светога, Господа, Животворнога, Који од Оца исходи, Који се са Оцем и Сином заједно поштује и заједно слави, Који је говорио кроз пророке.
...
У једну, свету, саборну и апостолску Цркву.
Исповедам једно крштење за опроштење грехова.
Чекам васкрсење мртвих.
И живот будућег века. Амин."
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Живојин 2019-11-03 16:12
Е, а сад, еселаму алејкум, док ти мозгаш како магарац лети и то растабириш са шејтан-хоџом Шојићем Бушњачким, ја морам до моје добре комшинице да ми покаже своју свеже уређену џенетску башту! Шта ћу кад смо тако грешни на овоме дуњалуку. ;-)
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # Sukana Baklava 2019-11-03 16:21
Napisi dole
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Necu zvaku hocu 5din 2019-11-03 16:15
Merjem je majka Isusova i to je tacno. Poslanik je rekao da je ona najbolja zrna sbog vremena. Sto si to kopirao? Pa i Kur'an i Dzamija kazu,vjeruj u Jednog Boga, dok sa druge strane, Isus kaze vjeruj u Boga, Crkva kaze vjeruj u svece tj ljude itd... totalno si me razocaro, ada totalno. Moras prestat da pijes tu rakiju, muti ti mozak.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Sukana Baklava 2019-11-03 16:18
Bravo, svaka cast.
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # Sukana Baklava 2019-11-03 14:57
Zaboravi da ti napisem ovo za jezik, meni se bosanski ne svidja, vise hajem srpski. Mada pricam i pisem srpsko pazarski:) Allah mi je svedok, nema lazi u mojim rijecima, a iskrenost vodi u Dzenet, insAllah...
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # zivojin-zivotinja?? 2019-11-04 00:54
ajde bre cetvoronozac napij se mali sljive pa neces grijesiti u pravopisu,ali jopet smrdis,.....
Odgovori | Prijavi moderatru
+5 # KANGAL 2019-11-03 13:18
Ama,ko je jači,taj i tlači ! Može Srbima i republika na 49 % B i H,a i Hrvati ( bar 70 %njih u B i H ) čupaju Bosnu da dobiju 20 % teritorije B i H, a Bošnjacima da ostane tričavih 30 % pod njihovom kontrolom.Da je pravde ( ima je,ali je jako spora) još 1995 g. Sandžak je trebalo da dobije specijalan status..Još u Daytonu....Ili kad se odvojila Crna Gora od Srbije 2006 g.,trebalo je odmah ustanovit dvije autonomne oblasti ( sjeverni u Srbiji i južni u Crnoj Gori ) Sandžak..Po modelu kakav ima Vojvodina....Pa u Vojvodini je 65 % Srba,pa postoji autonomija,jer autonomiju ne određuje samo procenat nekog manjinskog naroda na određenoj teritoriji..Postoje tu i kulturni,vjerski,istorijski i drugi razlozi...Da se gleda procenat nesrba u Vojvodini,po tom mjerilu,ona nikada ne bi imala autonomiju....Sandžak ima sve adute da bude autonomna oblast...A i republika..Što da ne ? Kad može rs u B i H,što ne bi i RSS u Srbiji i RJS Crnoj Gori....
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Olivera 2019-11-03 14:17
Koliko ti imaš godina Kangale? Kao da se ne sećaš maja 2006. godine,kad su južne Sandžaklije hrlile iz bela sveta da bi glasale za osamostaljenje Crne Gore, tj. za raspad Zajednice Srbije i Crne Gore. I tu su pokazali 100% efikasnost. I tada vam je bilo važnije da se državna zajednica raspadne, od vaše, sandžačke, sudbine. Srbija je posle CG nezavisnosti, automatski izašla iz državne zajednice kao, htela-ne htela, nezavisna država. A raspadom DZSCG, vi ste takođe izgubili, međutim, važnije vam je bilo što ćete razdvojiti dva oka u glavi, nego što ćete svoje biće rasporiti na dva dela. I sada umesto jedne državne zajednice imamo dve države, svaka sa svojim Sandžaklijama. Gde ste bili tada da pišete ovako? O čemu ste tada razmišljali i ko je razmišljao tada vašim mozgovima? Posle j....., nema kajanja.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # KANGAL 2019-11-03 16:58
Ovo što ti pričaš to je samo propaganda da se ocrne Bošnjaci Crne Gore,kako su uz izdajnike srpstva tkz. po vama izmišljenje Crnogorce i Albance izglasali da Crna Gora sa 54 na prema 46 % odprilike postane nezavisna.....A ja tvrdim da su samo izašli Crnogorci i oni koji sebe u Crnoj Gori smatraju Srbima,opet bi Crna Gora dobila nezavisnost..Jer po popisima u posljednjih 10 do 15 g. od ukupno 68 % pravoslavaca,koliko ih Crna Gora i ima,samo 28 % se izjašnjava Srbima,a 40 % Crnogorcima.Dakle,Albanci,Bošnjaci i drugi u C.Gori uopšte nijesu morali da izađu na referendum..Ja prvi ne bi izašao,jer i bez ostalih,opet bi pobjedila crnogorska opcija odcepljenja u okviru crnogorske nacije.Ali propaganda,neimaština,strah od velikosrpske hegemonije itd. učinili su svoje,pa je odprilike polovina Bošnjaka i Albanaca izašlo na izbore i dalo glas odcepljenju.Tako da otpada ta vaša priča o "usluzi" koju su učinili Bošnjaci i Albanci Crnogorcima.A to o j.e.b.a.nj.u i k.a.j.a.nj.u ćemo drugi put !
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # vuckov-bot 2019-11-04 00:59
a gde si bre ti vuckov bot, odavno te nema da mudrujes, naprcio te seselj, poslije njega toma diploma a onda i onaj vuckov klempavi kako se ono zvase,..................
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # Olivera 2019-11-03 13:26
Suljo, niste sposobni da trudnicu izlečite od sepse, da zaštitite svoje reke od zagađenja, da privučete investitore, da izdate već jednom udžbenike na svom jeziku, da se složite oko svoje IZ,.......... i ti bi na ovakvim temeljima gradio svoj entitet, pa da se surva jednog dana ko kula od karata? Kaži Suljo, i svojim Sandžaklijama a i javnosti Srbije - Želim fotelju! Ali neku da sam bitan, ne da budem samo ljider lokalne stranke u jednom delu države Srbije. Pa ćemo se svi mi poreski obveznici angažovati da ti Srbija izmisli neko ministarstvo, gde ćeš suvereno vladati, raspolagati sa sredstvima i biti zadovoljan u toj meri da će ova država opet biti dobra za sve njene građane i primer drugim. Ima ova država toliko uhljeba što bi rekli braća kroati, da bi izdržala i tebe Suljo. Možda bi građani i prihvatili da i tebe plaćaju i pretplaćuju, samo da te više ne slušaju.
Odgovori | Prijavi moderatru
-2 # zz 2019-11-03 13:33
OLJIVERA: Hajdemi Popusi je vec za tebe presednik,a Hajdenam Popusi Oljivera je njegov zamenik.Ti se ne brini dok su Albanci uz tebe.
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # Sandzaklija do Koske 2019-11-03 14:04
Sulejmane Ugljanine, otkud se Albanci obrese ispred Bosnjaka kad prema zvanicnim popisima Albanaca u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici u sve 3 opstine gdje zivi 200 000 ljudi jedva se TRI STOTINE izjasnilo da su Albanci, dok ih u drugim opstinama Sandzaka ima koliko i Jevreja - znaci nema ih uopste (osim Gusinja u Crnoj Gori).

Pa me zanima kako neko sa brojem od 3 Stotine moze biti Konstitutivan narod i davati mu toliko paznje? Ili si se najeo Gljiva halucinarki pa ne znas sta pricas ili su ti prosto Siptari platili da mantras o tome.
Odgovori | Prijavi moderatru
-3 # Olivera 2019-11-03 15:32
Šćiptari platili, moj Sandžaklijo do kostiju. Jer, malo je verovatno da se Sulejman hrani samo gljivama halucinarkama. A da se intenzivno druži sa Kurtijem i ostalim šćiptarskim murtama i da ima podršku šćiptara u bošnjačkim odelima, toga smo zahvaljujući medijima svi svesni.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # zz 2019-11-03 19:56
OLJIVERA;Hajdemi Popusi ima para,platice i on tebi,a tek Hajdenam Popusi je pun kao brod.Ti se Oljice ne brini dok su god ova dva Albanca uz tebe.Volis ti Albance ali se samo salis.
Odgovori | Prijavi moderatru
+6 # Omatufio 2019-11-03 14:42
Čovjek koji za obično ministarstvo bez portfelja prodao Sandzak, Bosnjake, odrekao se reisuleme u Sarajevo i pokušao da raskine vezu izmedju Sandzaka i BiH, izjavio da je potomak svetog save, posvadio brada sa bratom, komšiju sa komšijom, pomenuo Sandzak nije od 96 kako se vratio iz Turske do 2012 kad su ga Dačić i Vučić isterali iz vlasti, govori neke stvari koje on prodaje tako jeftino, zamislite šta bi tek prodao da mu ponude ministarstvo sa portfeljom nekim.
Odgovori | Prijavi moderatru
-3 # Semir 2019-11-03 15:39
Pišman hodze koje 90 tih nisu znali ko su i sta su i kome pripadaju,koji su 2008 za bajrak sandzacki govorili suljova krpa,koji nisu ni znali sta je autonomija sandzak sad su dezurni pljuvaci,botovi,pogledajte snimke sta je govorio o sandzaku autonomiji dok je bio ministar pa snimke 90 tih,koliko se se sjecam 90. Tih muamer i hajro su se zalagali za nešto drugo.A od 2007 se sjetio jarac sandzaka,taaj bajrak je priznat u c gori juznom sandzaku u sandzaku gdje mi zivimo,nacija bosnjak,jezik bosanski,koja se to druga partina zalagala za sve to osim SDA?
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Sukana Baklava 2019-11-03 16:20
Zifko, napisi ovde to sto si napisao, ne mogu lijepo da procitam.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Fuck 2019-11-03 18:25
Ova Svrbija kao prljava rijeka, nigdje vode,samo natalozeno djubre i mulj koje prerasta u deponiju.
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # DP 2019-11-03 19:54
Bravo Suljo! Jeste da ga i ti ponekada zavrces na stranu,ali ideja o autonomiji ti je ostala trajna.
No dok je pisman hodza i njiohove Prdez Partije od toga nema nista.Ako bi bila autonomija,onda nema nista od Akreditacije,pa odose kafici,pa nebi bilo nista od KOBILICA,pa od hanumica i jos puno cega kojesta.
Pisman hodza,akodemek orljansko seljace se odavno najelo belog hleba i osetilo luksuz,a to se tako lako ne napusta.To mu jedino AV i Seselj mogu garantovati e pa zato nece biti nista od autonomije.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Omatufio 2019-11-03 21:59
Vi imate večinu u BNV i svim opstinama Samdzaka kijamet koalicijo pa ostvarite autonomiju
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # semir 2019-11-03 23:34
Nemozemo da stignemo od vas,previse ste se uvalili vucicu u paksu da nemoze niko da vas izvadi AV AV AV AV AV,Sa jutarnjih progama se ne skida muamer a zasto ? ima 2 poslanika,kome je on toliko bitan?ko to sve placa?cija je sandzak tv koja sluzi za pljuvanje BOSNJAKA?ko finansira tu tv?odakle se finansira SPP?kako mogu politicki funkcioneri da primaju platu iz islamske zajednice i iz politicke partije ?jesul oni i dalje hodze(imami)il su podguzne AV AV sluge cija se poltiika zasniva na blacenju SDA?po vama godinama najveci neprijatelj vam je ugljanin,AV AV usta ne uzimate,a od prije nekoliko i Efendija Mujkic.Zamislite nazava ga muamer spijunom KOSa,a taj isti mujkic sa rahmetli alijom uhapsen 1983 u montiranom procesu mladi muslimani,dok se muamer junacki drzao 90 tih za vrijema sloba,doduse tad je on i njegov mentor bio u zagrljaj Slobov.Ko o cemu ku..a o postenju,kad se samo sjetim koga smo mi nazivali muftijom i hodzama fala allahu pa su se sami obejanili
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Omatufio 2019-11-04 01:32
Nema većih Vučićevaca od vas iz SDA. U Tutinu je Aleksandar Vučić ostvario preko 70% glasova na predsednickim izborima a u Sjenici preko 60%, više nego u Beogradu ili bilo kojoj srpskoj sredini tako da tiŠu! A sultan Erdogan ga naziva bratom Vučićem svaka dva meseca mu dolazi, tako da tišu! U Novom Pazaru ste sa SNS-om tako da tišu! U Tutinu nemaju odbornika ali ste ih u vlasti tamo da tiŠu! U Prijepolju i Priboju ste sa njima u vlasti tako da tiŠu!
Odgovori | Prijavi moderatru
-2 # Prijepolje 2019-11-04 00:10
Zamolio bih vas sve sto pricate BOSANSKI da mi napisete samo dva slova na tom jeziku.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Samir 2019-11-04 22:43
’Sandzacki politicki zivot nema jos uvijek jasne pltforme sa njegovu buducnost. Smatram da Jedino tjejsna sinhronizacija Kosovske i Sandzacke politike moze da posalje jasnu poruku za buducnost i ravnopravnu koegzistenciju svih etnosa u njemu. Ta etnicka i kulturoloska i vjerska obeljezja se moraju sinhronizovati u cilju stvaranja multietnickog kantona u kome ce se intelektualci i strucnjaci iz svih naroda i republika u okruzenju na civilizovam i pragmatican nacin sto intenzivnije stvoriti jednu veliku i povlastenu trgovinsku zonu koja ce svim narodim Sandzaka i okruzenja pruziti podjednake sanse za poslovnii ekonomski uspijeh Tu zonu frikcije treba trasformisati u zonu medjunarodne saradnje svih ekonomija u ovom dijelu Evrope i tako relaxirati ljude od visedecenijske indokrinacije sa svih strana. U taj projekat treba uloziti ceo i nacionalni potencijal Sandzaka i maximalne porezke olaksice kako bi svi narodi i republike iz regiona dali doprinos relaxsaciji medjuljudskih odnosa
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Samir 2019-11-04 22:51
Sandzak je most zajednickih interesa na Balkanu i zbog toga se mora formirati specijalna Kantonalna regija koja ce autonomno akumulirati nove i efikasne trendove kako u politici tako i u biznisu. Samo saradnjom i priznavanjem istine je moguce gradit zdravu buducnost.
Odgovori | Prijavi moderatru
Napiši komentar
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari