Saopćenje Mešihata IZ-e u Srbiji

U povodu dugogodišnjeg klevetanja brojnih autoriteta u Islamskoj zajednici od strane Mustafe Spahića zvanog Mujki, predsjednici Mešihata Islamske zajednice u Srbiji i Islamske zajednice u Hrvatskoj, kao i devet članova Sabora sa područja ova dva mešihata, uputili su zahtjev predsjedniku Sabora Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini da se na narednom zasjedanju u dnevni red uvrsti slučaj Mustafa Spahić.

logo iz bijeli 1200x600 1 1140x6007267917582138631395 

U obrazloženju se ističe da je M. Spahić član grupe koja godinama klevetama nasrće na čast i dostojanstvo uglednika Islamske zajednice sa jasnom namjerom njihove diskreditacije, što je kulminiralo nedavnim bezočnim blaćenjem kandidata za izbor reisu-l-uleme dr. Muamera Zukorlića i predsjednika Mešihata IZ-e u Hrvatskoj muftije zagrebačkog dr. Aziza Hasanovića u sarajevskom dnevnom listu Oslobođenje.

U dopisu se, između ostalog, od Sabora traži da se ovoj osobi zabrane nastupi u džamijama i ostalim objektima Islamske zajednice, te de se njegovi, uglavnom plagirani, udžbenici izbace iz nastavnog programa svih medresa u Islamskoj zajednici.

Od reisu-l-uleme Kavazovića se traži jasno distanciranje od djelovanja i izjava M. Spahića.

Dopis je dostavljen i reisu-l-ulemi Kavazoviću, članovima Vijeća muftija, kao i svim članovima Sabora. 

Komentari  
-2 # Srp_i_ cekic 2019-10-22 10:23
- Hahahahahahaah...misle ove pristalice ovog sarlatana iz Orlja da i u BiH mogu sa svojim lazima i nebulozama da prodju. Naravno,izbori za reisa su pokazali kako su Bosnajci u potpunosti demaskirali sarlatana Zukorlica,i svrstali ga u red najobicnijih hohstaplera koji bi na mufte i na prevaru da se docepaju bilo politicke bilo vjerske funkcije.
- Naravno,veliki selam za reisa Kavazovica i za gospodina Mustafu Spahica,kojeg od sveg srca podrzavamo u brobi i nastojanju da u potpunosti demaskira ove i ovakve sarlatane i hohstaplere kakav je Zukorlic Muamer. Svakako da je ova borba manje teska nego ona kada je gospodin Spahic sa Alijom Izetbegovicem osudjen na zatvorsku kaznu zbog ideje Bosnjaka i bosnjastva...,ali i ovo je jedna plemenita borba,da se tog slama i olosa,kakav je Zukorlic,iz naseg naroda konacno otresemo.
Odgovori | Prijavi moderatru
-4 # banda 2019-10-22 10:27
Rekao sam da kanditatura Muamera Zukorlića za Reisa IZ je uvod u podelu IZBiH na razne struje. Ta podela se polako ostvaruje. Prljava politika granica nema
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Nur-Bec 2019-10-22 12:41
Ocito je dobio zadatak da razbije IZ-u u Bosni kao sto je to uradio kod nas.Najveci izdajnik svih vremena!
Odgovori | Prijavi moderatru
-5 # tursko biciklo 2019-10-22 13:23
vama je Reis u Beogradu bez vasega komentara zna nas Reis Kavazovic ko je kakav
Odgovori | Prijavi moderatru
+5 # Šuntič Nedzat 2019-10-22 15:01
Svaki vid sugerisanja na ponašanje i delovanje Miamera Zukorliča jeste od strane njegovih poniznih sledbenika naprave medzukontinentalni problem . I sve bi oni zabranili i svima zabranili da vise i vazduh udisu , a ako im to ne prodze oni stvore od prijatelja neprijatelje jer im nisu ispunili zahtjeve po njihovoj logici maloumnoj ispravno . Al i to je jedan proces do brzog unistenja
Odgovori | Prijavi moderatru
-4 # Enes 2019-10-22 18:37
Da je po tvojoj logici Nedzade danas bi bila Islamska zajednica pod Suljovom komandom .
Odgovori | Prijavi moderatru
-5 # Enes 2019-10-22 19:26
Najbolje najpametnije i najsposobnije treba podrzat pa makar i zivot dali.Ja sam prepoznao nase vodje, dali si ih ti prepoznao Nedzade? Mozda te je imetak zaneo pa ne vidis dobro .
Odgovori | Prijavi moderatru
+6 # Nedzat Šuntič 2019-10-22 22:25
Enese nemas dozvolu da mi se obracas , nisam uopste tebe prozvao u ovoj diskusiji. Al kad si se vec oglasio jazuk je da ti ne odgovorim.
1) nemas oravo da sudis nekom o njegovom Imanskom Halu
2) osuda za moju intelegenciju jeste Haram nepoznajes me i to je uvreda
3) moje prepoznavanje je vec bilo jer sam proveo punih 17 godina kao dzematlija i donator IZ u Srbiji tako da sam mnogo bolje upoznat sa razvojem IZ nego ti sigurno .
A ti se malo pozabavi kome robujes i zbog cega to radis i u cije ime to radis
Slijepo slijedzenje je Haram
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # Enes 2019-10-22 22:44
To sto si doniro doniro si za sebe za onaj svijet.
Halali Bruder
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Enes 2019-10-22 23:23
Allah dz,najbolje zna svaciji nijet i nameru, molim dragog Allaha dz, da nas sacuva od prokletog sejtana. Amin
Odgovori | Prijavi moderatru
+6 # semir 2019-10-22 15:13
i uvodjenje u ilsamske institucije KOBRI radnik BIE po objektima,jer isti prikupljaju informacije,koji su 24 h sa starletom bradatom i to da se zabrani,i da se koncano zamrznuto odmrznuti mutant izjasni koji ima funckiju.Jer toliko ima zvanja i titula da smo zbunjeni kako da ga zovemo,da nam kaze gde trosi pare koje uzima od donatora da nam jednom podnese izvestaj !
Odgovori | Prijavi moderatru
+5 # AS 2019-10-22 15:38
Zukrliću ,vrijeme je da se primiriš,sve si zavadio,podijelio,oklevetao a sebe sramotio.Ova pisanija je neviđena drskost i bezobrazluk.Nisu damije izgrađene iz vašeg dzepa,na vašoj zemlji i da sramotno zabranite ulazak .Zukorlić je političar i učestvuje u izbornoj kampanji i svako ima pravoda iznese svoj stav o kandidatima.Zukorlić je politička nula a podršku pojedinaca debelo plaća.Gubitnik .
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Brada 2019-10-22 15:38
Kako se da videti,ne postoji granica do koje sveti Zukimije sa svijim arhimadritima ide u ponizavanja svih institucija,a posebno IZ-e koju je uzurpirao i koju koristi za svoje budalaluke,munafikluke,svoje lecenje kompleksa psihopatskih-nemogucnost pristajanja na fer-pley poraz a ponajvise za privatno bogacenje.
Iako ovo jos nosi naziv MESIHAT IZ-e Sandzaka,ipak bi vise pristajao naziv Episkopija svetog Zukimija Gubitasa,jer sa ovakvim munafiklucima,sa ovakvim licemjerjem i sa ovakvim svakodnevnim radikalsko-hodzanskim prostaclucima,ova se institucija ne moze vise zvati MESIHAT IZ-e jer se time skrnave sve lijepe vrednosti nase vjere islama,a u ovu EPISKOPIJU SV.ZUKIMIJA je uvedana kultira i komuniciranje SESELJEVSKO-RADIKALSKO.
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Brada 2019-10-22 15:50
A sto se tice nekog velikog uticaja Sv.Zukimija GUBITASA u Bosni,to je vise nemoguce.On je ,sto kaze nas narod,"isprdeo sto je mogao" u toku one kampanje za Re'isa i po obicaju sa svojom glamurom i budalalucima uvek zabija sebi auto-gol,pa je i sada u Bosni kako neko rece-"debelo popusio".
Ovo sto sada prica sveti Zukimije i njegovi arhimandriti,to je ona normalna kultura ponasanja te uzurpatorske klike koja drzi IZ-U kao taoca za svoj interes.
IZ-ca BiH je stara instiuija sa velikim iskustvom,uhodanim i osposobljenim kadrovima i sa cvrsto izgradjenom unutrasnjom infrastrukturom i uhodanim nacinom djelovanja tako da sv.Zukimije GUBITAS ovom pricom,a i ovom zloupotrebom IZ-ce Sandzaka u svrhu odbrane RADIKALSKE POLITIKE I ZADATAKA samo mlati praznu slamu i zavodi svoje IDOLOPOKLONIKE koji mu jos veruju samo radi interesa.Nazalost,da je on uticao da se mnogima zgadi i Mesihat.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Enes 2019-10-22 21:48
Kako ste mi pametni ovi pod nikom Brada i As,da se vi pitate Sulja bi stavili na vrh Mesihata po vasoj logici.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # zz 2019-10-22 15:57
VOJVODO SESELJEV SIKTER IZ BOSNE.
Pokazao ti MUJKE kako se dobija SIKTER KARTA pa ti neprijatno.Znamo da su ti mentori iz BGD-a razocarani sto nisi zavrsio zadatak,ali zasto ti je kriv Spahic-Mujke za tvoje gubitke?
Taj MESIHAT Sandzaka si doveo na nivo sprdacine,a ne da to predstavlja islamsku instituciju.
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Sesko Voja 2019-10-22 16:04
Nas CETNICKO OTADBINSKI SAVET je dao novi zadatak nasem Efendi-Vojvodi 'ODZI Zlukorlu da malo kefce i rezi na ove iz Bosne i tako amortizuje to vrlo debelo PUSENJE kod Bosanaca i evo koliko se da videti poceo je da ih cacka u medjunozje.
Sta god do sada da mu zadamo on POPUSI,jedino dobro placa.Popusio kod Mila,kod Sulja svakodnevno pusi,cak i od onog Hasba iz Sjenice cesto popusi,e sada je najvise ispusio kod Bosanaca i Bakira.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # BegoBeanovic 2019-10-22 18:00
Svaki komentar minus koji nije po volji
Myfti fondaciji. Ali moze da proba kandiaturu Jos za Popa mozda i pobedi jer
Ahmedija je na sigurno u zamrznuta u zamrzivaca.
Odgovori | Prijavi moderatru
-3 # Sandzo 2019-10-22 19:21
BALJEGO-BEGO-Popovi su blizi onim tvojim RASPOPOVIMA iz one pascare zvane CETNICKO-SROSKI RIJASET. Sta se vi sekirate za IZ kad imate svoju paravjersku PASCARU?
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # BegoBeanovic 2019-10-22 20:07
Stovas boli istina prvo daste vernici nebi
Pisali i govorili takve reci. Ali nemate argumenata i zato se izrazavate tako.
Alla da vam se smiluje i uputi na hajrli
Put sa vasim Happy Myfti fondacijom.
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Sandzo 2019-10-23 11:26
BALJEGO- ne vredja nas istina i vi odlicno znate da nine istina ovo sto pisete i IZ i njenim predvodnicima, nego nas vredja vase izmisljotine pokusaj zamena teza. Za sve ono za sta je onaj vas orangutan mutavi kriv, vi pokusavate nekome drugom naturit. Vrijedja nas vas bezobrazluk i vase vrijdjanje inteligencije ovog jadnog napacenog, pokradenog i obezpravljenog naroda. Za sta su oni tvoji NEANDERTALCI iz SDA krivi, jer su nas doveli na nivou kamenog doba. Cak im je i to malo bilo, pa su cak hteli jedinu instituciju koja je nasa da predaju na milost i nemilost SANU,DB, SPC pa i cak onom cetniku Kostunici. Umalo izazivajuci bratoubistvo u Sandzaku. Posle se nadje gnjida odnosno parazit poput tebe i soli nam pamet ovde, zarad jednog plastenika,junice ili kamion sodera.
Odgovori | Prijavi moderatru
-7 # Olivera 2019-10-22 20:34
Reis Kavazović da je pravi, pozvao bi svoje stado da se ne svađa i ne vređa, već da u duhu islama (mira) žive svoje živote. Jer, Bošnjacima, kao i svima, na putu dobra ne trebaju stranputice smutnje, podmetanja, laži..... Klevetati jednog Zukorlića je danas vrlo isplativo u bošnjačkom korpusu, ako se želi publicitet i skretanje pažnje javnosti. I posle završenog izbora reisa, umesto da se strasti stišaju (jer ih je bilo prilično Zukorlićevom kandidaturom) i krene IZ dalje kako je zacrtano, neki razapinju Muamera, umesto da mu odaju priznanje na inovativnosti, hrabrosti, vizionarstvu. Sram sve bilo koji ljagaju Zukorlića, jer on je u svom nazovi porazu za izbor reisa, ustvari najveći dobitnik. Vreme će to i pokazati.
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # ZUK 2019-10-22 20:50
Zukorlić gubi podršku Bošnjaka,zasad mu je najbolje u BG neka po televizijama prodaje maglu i neka čuva fondove.
Odgovori | Prijavi moderatru
Napiši komentar
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari