Trener Liverpoola Jurgen Klopp bio je presretan nakon pobjede njegove ekipe protiv Bayerna u uzvratnom meču osmine finala Lige prvaka rezultatom 3:1, a posebno je oduševljen prvim pogotkom koji je postigao Sadio Mane.

vfdgbhjmmgnhfbgddgbfnhgmjm 

Klopp je nakon meča rekao da su igrači Liverpoola u drugom poluvremenu pokazali izuzetno zrelu igru i da su uništavali strukturu igre Bayerna u onim trenucima kada su pokušavali igrati nogomet, odnosno kada su kroz posjed lopte pokušali ugroziti gol njemačkog tima. 
"Pokazali smo vrlo zrelu igru u drugom poluvremenu, a igračima sam rekao da smo prije prvog poluvremena morali više igrati nogomet. U trenucima kada smo igrali nogomet, uništavali smo strukturu igre Bayerna i ovaj rezultat je potpuno zaslužen. Prije utakmice u Minhenu se nismo branili kao što to obično činimo u Ligi prvaka, ali danas smo to uradili. Bilo je veoma važno da kontrolišemo meč onda kada smo to mogli uraditi", rekao je Klopp.

Što se tiče žrijeba koji je održan u petak, Klop je rekao da će njegovi igrači i on prihvatiti bilo kojeg protivnika jer vole ovo takmičenje. 
"Mi ćemo prihvatiti bilo kakav ishod žrijeba, momci vole ovo takmičenje, oni daju sve od sebe u svakom trenutku i njihov stav prema igri je izvanredan. Trio napadača se pokazao sjajnim i mnogo su pomogli timu", istakao je Klopp. 


Za kraj, trener Liverpoola je rekao da će 500 puta pregledati prvi Maneov pogodak, koji je fantastično prevario Neuera i pogodio za vodstvo svoje ekipe. 
"Bilo je teško izgubiti Hendersona tako rano, ali se nadam da je dobro i da se ne radi o težoj povredi. Prvi Maneov gol ću gledati vjerovatno 500 puta, on je uradio nešto nevjerovatno i osim te povrede Hendersona, sve ostalo je bilo savršeno", istakao je Klopp.