Nesvakidašnji rastanak igrača i kluba u Srpskoj ligi „Zapad“,

ognjen sinik 1 

Razišli su se Ognjen Šinik i Tutin na nesvakidašnji način. O razlozima napuštanja kluba Srpske lige „Zapad“, dva dana pred početak prvenstva, govorio je iskusni levi bek po dolasku u rodno Pančevo.

- Radi se o klasičnom verbalnom napadu i pretnjama. Imali smo trening u Novom Pazaru, u žaru borbe udario me laktom saigrač, pa sam mu se obratio rečima „udarajte na utakmici, a ne sad kad treniramo“. Izvinjenje je palo, ali umešao se treći igrač... Trener Jovan Nikitović rekao mi je da skinem marker i izađem sa treninga. Tako sam i uradio, poslušao šefa, seo u automobil i otišao u Tutin. Bio sam u šoku, nikad mi se nešto slično nije dogodilo -  pričao je Ognjen Šinik.

Šta se dalje zbivalo?

- Zvali su me posle treninga, ali se nisam javljao. Došao mi je u stan sekretar Jasmin Dreković, da rešimo situaciju. Imam 32 godine, i nikad me niko, jer sam pošteno radio, nije izbacio sa treninga, Jasmin me je smirivao i otišao.

Šinik je nastavio monolog:

- Dan kasnije, Dreković me pozvao da dođem na stadion, u kancelariji se pojavio i član uprave Besim Klimenta i saopštio da je stav rukovodstva da mi se zahvali i da napustim klub.

Pominjete pretnje?

- Besim Klimenta je pretio, žestoko vređao, govorio da ću da dobijem batine, da vratim novac. Izašao je iz kancelarije, a ušao trener Jovan Nikitović i rekao da „nema ništa protiv što sam otpremljen iz kluba“ i da je to odluka rukovodstva, a ne njegova. Rekao sam šefu struke da sam napadnut, ali da nije bilo Jasmina Drekovića, možda bi me Klimenta tukao. Ostao sam bez glasa.

Kuda ste se dalje uputili?

- Otišao sam u policijsku upravu u Tutinu i ceo slučaj prijavio. Kontaktirao sam ubrzo i advokata, podneta je prijava protiv Besima Klimente, napustio sam klub i vratio se u Pančevo. Nisam mogao da spavam, srce mi je ubrzano lupalo, imao sam napade straha. Otišao sam u hitnu pomoć, a odatle sam upućen kod psihijatra.

Ognjen Šinik je završio neveselu priču u okolini Novog Pazara:

- Obavestio sam i Disciplinsku komisiju FSS, ali me uputila na FSRZS. Pijem tablete za smirenje posle stresa, a sve mi još teže pada jer živim od fudbala i to mi je jedini prihod. Ne mogu da verujem šta čoveku može da se desi.

Ognjen je, kaže, imao mnogo aktivnosti u gradu na Tamišu.

- Dostavio sam krivičnu prijavu policijskoj upravi Pančevo zbog izvršenja krivičnog dela – verbalnog napada. Da  ne zaboravim, Klimenta me je, uz pretnje, zaključao u prostorije, na sreću nije bilo incidenta, samo je mlatio rukama iznad moje glave. Lekari su bili začuđeni kad su videli moje zdravstveno stanje – ispričao je Šinik.

Besim Klimenta, član uprave Tutina, odgovorio je na prozivke Ognjena Šinika, uz tvrdnje da nije bilo pretnji i uvreda.

- Ton je u razgovoru bio malo povišen, ali daleko od toga da je došlo do pretnji. Pokušao sam da mu objasnim gde je pogrešio i nijednog trenutka nisam prešao granicu – kažeKlimenta.

U kratkim crtama objasnio je šta se dogodilo, najpre na treningu, pa u prostorijama kluba, uz naglasak da su, u međuvremenu, članovi Upravnog odbora, jednogasno odlučili da sa bekom iz Pančeva raskinu saranju.

- Na treningu u Novom Pazaru, Šinik se ponašao kao zvezda, posle duela je počeo da vrišti, kao da niko ne sme da ga faulira. Napustio je teren, seo u auto i otišao. Dovezao je, kako smo se i dogovorili, na trening nekolicinu fudbalera, naravno uz plaćeni benzin od strane kluba, i bilo je planirano da ih vrati, ali ostavio ih je na cedilu. Više od sat vremena čekali su na parkingu, uzalud smo pokušavali da s njim stupimo u kontakt, jer se nije javljao na telefoni, niti je odgovarao na poruke. Zabrinuli smo se da mu se nije nešto dogodilo, pa sam u kasnijem razgovoru u kancelariji rekao da je ispao nekorektan i da je od tih igrača zaslužio batine. To je, očigledno, shvatio kao pretnju s moje strane, što je daleko od zdravog razuma. (Sportski zurnal)