Preko noći postala hit na internetu: Da li ste probali napraviti dalgona kafu?(VIDEO)

Ljudi diljem svijeta preferiraju svoju kafu na određeni način. Neki vole crnu, neki dodaju mlijeko, neki vole slatko, neki ne...

dalgona kafa instagram

No, kako smo se odlučili biti, koliko toliko, odgovorna planeta (bar kad su ljudski životi u pitanju), većina nas je sedmicama u samoizolaciji. Ne krećemo se nigdje, kafići ne rade, a dobra kafa mnogima nedostaje.

Pa se tako, u ovom periodu, na internetu brzinom svjetlosti proširio recept za dalgona kafu, koja je postala hit među karantinašima diljem svijeta.

Dalgona kava naziva se i grčkim frapeom ili grčkom ledenom kafom, a poznata je i kao Phenti hui coffee u Indiji, gdje se zapravo smatra ručno tučenim ledenim cappuccinom… Da istražimo u bilo kojoj drugoj zemlji, vjerojatno bismo je opet našli u ovoj ili onoj varijanti. 

View this post on Instagram

My first attempt at #dalgonacoffee 🤤

A post shared by C O N N I E V O L U M E (@connievolume) on

Dakle, tip kao takav dobro nam je poznat, no Dalgona je postala viralna senzacija upravo zbog toga jer djeluje tako slasno i dekadentno, u trenucima kada smo kod kuće i nedostaje nam malo uzbuđenja u životu.

Njenoj rasprostranjenosti u svijetu ovih dana svakako pridonosi činjenica da ju se može napraviti kod kuće, i to u tren oka, s dobro nam poznatim sastojcima, pa je Instagram zatrpan pokušajima brojnih koji se u samoizolaciji časte dalgona kafom (provjerite hashtag #dalgonacoffee).

Ovako izgleda:

Izvor:Radio Sarajevo

 

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click