''Čega se lik dosjetio'': Bosanac pronašao način da izbjegne zabranu ulaska u Austriju

Policija Gornje Austrije izvijestila je o zanimljivom slučaju hapšenja državljanina BiH u ovoj austrijskoj pokrajini. U utorak, 28. aprila, u 9.35 sati, policajci u Traunu spazili su starog poznanika.

policija gornja austrija

Bio je to je 38-godišnji državljanin BiH kojeg su svojevremeno uhapsili zbog trgovine drogom nakon čega je dobio zabranu boravka i ulaska u Austriju.

Tokom provjere kod Bosanca su pronađene manje količine heroina i speeda, no najveće iznenađenje bila je bh. lična karta koju im je pokazao. Na dokumentu je bilo prezime drugačije od onog koje je Bosanac imao tokom prethodnog boravka i hapšenja u Austriji.

 

Državljanin BiH je tada priznao da je u svojoj domovini izvršio službenu promjenu prezimena kako bi s novim mogao izbjeći zabranu ulaska u Austriju. Iako je do 2027. godine imao zabranu ulaska u Austriju, Bosanac je već neko vrijeme s novim prezimenom živio u Traunu kod svoje životne partnerice.

Nakon hapšenja Bosanac je predat odjeljenju za strance u Welsu, a okružnom tužilaštvu u Linzu prijavljen je zbog posjedovanja opojnih supstanci.

Izvor:Radio Sarajevo

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

Mjesto Virus   Mjesto Virus
 N.Pazar 101    B.Polje 7
 Sjenica 6    Rožaje 0
 Tutin 27    Plav 7
 Prijepolje 9    Gusinje 3
 Priboj 19    Pljevlja 0
 N.Varoš 11    Berane 0
Podaci ažurirani 22.05.2020 godine
  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click