Pandemija smanjila prihode budžeta Novog Pazara

Pandemija korona virusa i vanredno stanje znatno su smanjili prihode budžeta u Novom Pazaru.

novi pazar1

Za razliku od prva tri ovogodišnja meseca, kada se u gradsku kasu slilo 79 odsto planiranih sredstava, u prvoj polovini aprila prihodi su smanjeni za 60 odsto. U Gradskom odeljenju ističu da će takav trend biti nastavljen sve dok traje vanredno stanje. Procene o manjku u gradskoj kasi su u toku i kad bude normalizovano stanje znaće se realan priliv sredstava, a na osnovu toga će biti planiran budžet za ovu godinu.

U nadležnoj službi za finansije naglašavaju da gradska uprava neće moći da nadoknadi manjak u kasi.

Deo projekata za izgradnju putne i komunalne infrastrukture finansiraće se iz kredita od 180 miliona dinara, a za realizaciju ostalih projekata očekuje se pomoć Vlade Srbije. Ovogodišnji gradski budžet je već imao prvi rebalans i umanjen je za 80 miliona dinara. U gradskoj kasi je trebalo da bude 3,150 milijardi dinara uz deficit od 117 miliona.

Plate i dalje na začelju

Primanja zaposlenih u šest sandžačkih jedinica lokalne samouprave i dalje „kaskaju“ za republičkim prosekom 10-15 hiljada dinara. Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, najveća februarska prosečna zarada u ovom delu Srbije bila je u opštini Priboj – oko 47.600, slede zaposleni u Tutinu (46.200), Sjenica sa stotinak manje, Prijepolje (45.000), te Novi Pazar sa 43.830.

Neto zarada u Srbiji u februaru bila je 58.132 dinara.

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click