Dugopoljac: Ne odustajemo od stare berbernice

Novopazarac Ramiz Dugopoljac rekao je danas da njegova porodica neće odustati od pravne borbe za berbernicu u krugu Arap džamije, iako je u toku izgradnja novog lokala koji će im biti predat na korišćenje.

dugopljac berbernica

On je u izjavi za radio Sto plus istakao da nije postigao dogovor sa Islamskom zajednicom u Srbiji i da će suđenje o utvrđivanju vlasništva nad parcelom ispod porušenog lokala biti nastavljeno po ukidanju vanrednog stanja.

“Nismo i nećemo odustati od borbe za berbernicu koja je u našem vlasništvu 50 godina i pravdu ćemo isterati, pa makar išli do Strazbura”, kazao je Dugopoljac.

On je rekao da će mu do okončanja sudskog spora biti predat na korišćenje lokal koji se gradi u blizini Osnovne škole “Stefan Nemanja”.

“Lokalna samouprava je ustupila plac, a izgradnju lokala finansiraju svojim sredstvima potpredsednik Vlade Rasim Ljajić i Kasim Zoranić. Objekat će nam biti predat na privremeno korišćenje, a nadam se da ćemo se veoma brzo vratiti na staru lokaciju”, izjavio je Dugopoljac.

novilokal ramiz

Mešihat Islamske zajednice Novi Pazar danas je “izrazio zadovoljstvo i zahvalnost” što je Gradska uprava preuzela na sebe izgradnju poslovnog prostora za potrebe berbernice Ramiza Dugopoljca.

“Time je doprinela vraćanju vakufske parcele Islamskoj zajednici u haremu Arap džamije. Verujemo da će političko rukovodstvo Grada nastaviti sa podrškom vraćanju vakufske imovine i rešavanju brojnih nagomilanih problema vezanih za vakufsku imovinu i Islamsku zajednicu”, navodi se u saopštenju.

Berbernica u Prvomajskoj ulici delimično je srušena tokom noći 23. februara, da bi njeni ostaci bili kompletno uklonjeni 8. aprila rano ujutru.

Mešihata IZ u Srbiji je kasnije saopštio da je to učinila “njihova građevinska služba jer se radi o nelegalno podignutom objektu na vakufskom zemljištu”.

Predsednik Mešihata IZ u Srbiji Mevlud Dudić nakon toga je istakao da su odlučni u odbrani svojih prava i imovine, ali i da će pravično obeštetiti Dugopoljce zbog rušenja lokala. Ta verska zajednica je Dugopoljcima ponudila drugi lokal na korišćenje, uz nabavku neophodne opreme, ali do dogovora nije došlo.

Prema podacima Republičkog geodetskog zavoda držalac parcele na kojoj se nalazila porušena berbernica je IZ u Srbiji – muftijstvo sandžačko, dok je kao vlasnik lokala upisan Ramiz Dugopoljac.

Pred Osnovnim sudom u Novom Pazaru vodi se spor o određivanju vlasništva nad zemljištem ispod objekta, a nastavak suđenja očekuje se nakon ukidanja vanrednog stanja.

(N. Kočović, Radio sto plus)

Komentari  
+23 # Salaheddine 2020-05-02 23:40
E moj dugopoljac, da imas pameti ne bi objavljivao rat Allahu Uzvisenom i Njegovom Poslaniku Salla Allahu Alejhi we selem!
Prijavi moderatru
-41 # Sandzaklija_ 2020-05-03 00:06
- Naravno gospodine Dugopoljac...nista ne treba dozvoliti ovim banditima i lopovčićima šarlatana Zukorlica da ovako otimaju. Nesto sto je bilo vase 50 godina treba i da ostane vase. A vi mozete kupiti ar-dva-tri...koliko god Islamskoj zajednici i uvakufiti im to negde pored neke druge dzamije. Ovaj banditozam i lopovluk im nemojte nikada halaliti i legalizovati,i uzmite ono sto je bilo vase porodice punih 50 godina.
Prijavi moderatru
+7 # mehmed 2020-05-03 11:46
Naograisani Dugopoljac je slusao i slusa zlobne naograisane dusmane .

Dogopoljac ce dobiti novu berbernicu... ali je izgubio i izgubit ce zauvijek dusevni mir i rahatluk.
Prijavi moderatru
-17 # Sandžak 2020-05-03 14:32
E moji pazarci guzi vas Zukan kako god hoće
Prijavi moderatru
-10 # Safet 2020-05-03 19:27
Na sud nasilnike, ako su ovdje sudovi korumpirani ćerati do Strazbura. Otkud IZ sluzba za rusenje objekata i ko im to dozvoljava. Zna se ko moze da rusi objekte i to uz gomilu dokumentacije. Drzavne instutucije ne postoje u Sandzaku, pogotovo ne u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici. Bukvalno radi ko sta hoce.
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click