IDE U ZATVOR NA 40 MESECI: Osuđen Pazarac koji je deci svog brata davao ekstazi

Novi Pazar. - P. D. (32) iz Novog Pazara osuđen je pred većem Osnovnog suda u Novom Pazaru na tri godine i četiri meseca zatvora zato što je deci svog brata dao tabletice ekstazija koje su deca progutala.

Najnovija vijest live

Kako je navedeno u presudi, P. D. osuđen je za krivično delo neovlašćeno držanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Šest meseci zatvora izrečeno mu je za neovlašćeno držanje droge, a još tri godine za omogućavanje uživanja opojnih droga, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od tri godine i četiri meseca zatvora.

Po nezvaničnim podacima, P. D. je tokom suđenja priznao da je u kući držao drogu, ali je tvrdio da deci nije namerno dao tabletice ekstazija, već su ih deca slučajno našla i progutala.

Osuđenom P. D. sud je kao otežavajuću okolnost uzeo to što je ranije više puta osuđivan, da su žrtve njegovog postupka deca i da nije mario za posledice onog što je uradio.

Olakšavajuće okolnosti za sud su bile da zdravlje dece koja su progutala ekstazi nije trajno narušeno i da je P. D. zbog konzumiranja narokotika ranije tog dana bio smanjene uračunljivosti kao i da se roditelji mališana nisu pridružili krivičnom gonjenju.

P. D. uhapšen je početkom septembra prošle godine zbog sumnje da je deci svog brata starosti tri i šest godina dao tabletice ekstazija posle čega su deca prebačena u bolnicu. (Kurir)

Komentari  
+5 # Mars 2020-04-16 17:42
Zasto inicijali kad je ovaj punoljetni prestupnik pravosnazno osudjen..Puno Ime i Prezime da znaju svi sa kakvim olosem imaju posla.
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click