Imamović – Nismo dobili odgovore, rasprava o odgovornosti će se voditi na stručnim tijelima

Skupština Grada Novog Pazara raspravljala je o stanju nastalom nakon izbijanja epidemije COVID-19 na nivou grada Novog Pazara. Odbornika SDA Sandžaka Enis Imamović kazao da je sam način pristupa temi pogrešan.

ghjztujr

– Razgovaramo u Skupštini koja je političko tijelo, iako smo tražili da razgovaramo na komisiji koja je stručno tijelo. Druga stvar u dva ujutru mi smo prešli na listu govornika, tema je izuzetno bolna i emotivna i koja ima uticaja na sve nas. Treća stvar jeste da smo počeli da pričamo bez ikakvog reda. Priča ko kako hoće i koliko hoćete. Čemu onda smisao da pričamo o ovoj temi na tim standardima. Ako ja budem nekog uvijedio uzmite mi riječ odmah. Na moju dobronamjernu kritiku, dobio sam prozivanja šta si ti Imamoviću obezbijedio. O tome dr. Mahmutoviću pitajte dr. Ćorovića, ja se neću reklamirat.

A da mi neko govori da sam lažov, to neće moći i suočit će se sa mnom. Izvještaj od 144 strane nam je dostavljen prije same sjednice. Mi ovdje imamo jednu zbirku rješenja, naredbi, preporuka, brojki itd.. opet nemamo odgovor na suštinsko pitanje o odgovornosti.

Nama ovdje nije cilj da optužimo nekog, da skidamo glave… kao odgovorni ljudi nama je cilj da se onima koji su dobro radili da im damo šansu da nastave, a da oni koji su krivi i nisu se snašli da ih za dobrobit građana sklonimo sa tim mjesta. To je pravi pristup i to moramo raditi pravedno i pošteno. Sve ove cifre kada imamo trošenje sredstava nemamo specifikaciju troškova. Odgovornost za odluke, rukovođenje krizom je nešto sasvim drugo. To nemamo u ovom izvještaju i zbog toga insistiramo na tome. Treba da formiramo komisiju.

Obećali ste nam da ćemo o ove raspravljati na posebnoj sjednici, a mi raspravaljamo u dva sata ujutru i to sa posljednjom tačkom Dnevnog reda poslije više od trideset sati zasijedanja, je li to dostojanstvo prema žrtvama i ljudima koji su platili visoku cijenu? Tražili smo i ponudili gradonačelniku sve svoje resurse i kontakte kako bi se formirala civilna zaštita, dakle nije nam bio cilj da vodimo kampanju već da se stavimo na raspolaganje i da odgovorimo na ovu krizu. Žao mi je što na ovakav način raspravljamo o ovim izvještajima, ali hoću da vam naglasim da na ovoj sjednici nije raspravljanje o odgovornosti, ovo je samo izvještaj o radu. A rasprava o odgovornosti će se voditi na stručnim tijelima i stručnim komisijama.

Komentari  
+8 # hu huhu Emilija 2020-10-31 16:01
Imamovicu ti si jako fin covjek nacitan hvala Allahu ima Sandzak jako finog i nacitanog naroda .
Odgovori | Prijavi moderatru
+8 # TITO NP 2020-10-31 17:20
Sve tri stranke imaju jako pametne ljude al nemogu da dođu do izrazaja od njihovih vođa.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Sofer 2020-11-01 08:47
Pa gospodin Imamovic treba da bude presednik SDA a nikako ,a nikako Suljo mutavi.
Odgovori | Prijavi moderatru
Napiši komentar
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari