Koalicija SDA - SDP ''preživela'' i smenu Ašćerića

Iako su nakon smene pomoćnika gradonačelnika Novog Pazara Emira Ašćerića Sandžačka demokratska partija (SDP) i Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka razmenile oštra saopštenja, međusobno se optužujući, do vidljivijih promena u funkcionisanju te koalicije nije došlo.

sda sdp logo 1

Međutim, SDA Sandžaka još uvek nije odgovorila na poziv gradonačelnika Nihata Biševca da umesto smenjenog Ašćerića predloži drugog kandidata za tu poziciju, koja im pripada na osnovu koalicionog sporazuma.

Da li će i koga predložiti za novog pomoćnika gradonačelnika u SDA Sandžaka našem radiju nisu odgovorili, iako smo čekali gotovo dve nedelje.

Bez odgovora je ostalo i naše pitanje o statusu drugih funkcionera te stranke u lokalnoj samoupravi Novog Pazara, kao i o odnosu sa strateškim partnerom u svim sandžačkim gradovima u kojima su u koaliciji.

“S obzirom da se radi o međustranačkim odnosima, to se ne može rešiti brzo”, kratko su nam poručili.

U Gradskoj upravi Novog Pazara nam je potvrđeno da je pozicija pomoćnika gradonačelnika, namenjena SDA Sandžaka, još uvek upražnjena, kao i da svi ostali funkcioneri te stranke, članovi Gradskog veća, predsednica Skupštine i razni rukovodioci odeljenja, “rade kao i pre smene Ašćerića”.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac razrešio je dužnosti Ašćerića 7. aprila, nakon što je on na Fejsbuku posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Novom Pazaru, tokom koje su Opštoj bolnici uručeni respiratori, nazvao “zloupotrebom i brutalnom političkom kampanjom”.

Biševac je u saopštenju naveo da svaki pojedinac ima pravo u svoje ime i u ime političke opcije kojoj pripada da priča šta god i kad god hoće, ali da je neprimereno to činiti sa pozicije pomoćnika gradonačelnika i na taj način unositi zabunu u javnost.

SDA Sandžaka je takav potez ocenila kao “netolerantan, isključiv i neprijateljski stav prema drugačijem mišljenju i slobodi govora”, naglasivši da je Ašćerić izneo stav te partije.

“Skupštinska većina u Novom Pazaru je višepartijska, što podrazumeva da svaka stranka ima svoje mišljenje o pojedinim pitanjima. Ašćerić je smenjen zbog drugačijeg mišljenja, odnosno zbog iznošenja stava SDA Sandžaka”, navela je ta stranka.

Sa druge strane u SDP-u su Ašćerićev status nazvali “bahatošću u trenucima kada se čitav svet bori protiv korona virusa”, optuživši funkcionere SDA Sandžaka da ništa ne rade, već samo kritikuju vlast u kojoj i sami učestvuju.

“Do sada nismo reagovali, praštali smo im nerad, arogantnost, politikanstvo i amaterizam, jer smo sa ovom strankom potpisali Deklaraciju i držali reč. Računali smo da su jedinstvo i harmonija među Bošnjacima vredniji od svega”, navodi se u saopštenju ove partije.

Smena Ašćerića bila je samo poslednji u nizu nesporazuma i međusobnih optuživanja dve partije koje su krajem 2016. godine potpisale Deklaraciju o strateškom partnerstvu na osnovu koje je SDA postala deo vlasti u Novom Pazaru, a SDP u Sjenici i Tutinu.

(Radio sto plus)

Komentari  
-94 # Sandzaklija_ 2020-04-21 19:40
- Pa naravno da će da preživi...SDP jeste napravila gresku sa smjenom gospodina Ašćerića,koji je potpuno opravdano i u krajnjoj liniji istinito kritikovao političku kampanju Aleksandra Vučića sa onom medcinskom pomoći Novom Pazaru...,i nadamse da će SDP izvući pouku iz toga...Ali je neophodno da preživi ta koalicija SDP-SDA...zbog Sandzaka,zbog Bosnjaka...jer bi alternativa tome bila da se u vlasti pusti ona stranka onih otimača,hohštaplera i bandita koje predvodi onaj šarlatan iz Orlja i srpski špijun Zukorlic...što bi bilo pogubno za Sandzak generalno.
- Zato je na svima u SDP-u kao i u SDA Sandzaka da se urazume,dozovu pameti i nastave saradnju u interesu Sandzaka. Sve drugo bi bilo pogubno. Imate podršku naroda za to,i urazumite se i nastavite zajedno.
Prijavi moderatru
+86 # Tutinac 2020-04-21 22:54
Ovo je čista zamena teza.Nije SPP na vlasti 26 god vec ove dve stranke,da bi otimao.Naprotiv,organizuju i hrane preko kuhinja preko 2500 gladnih po 2 obroka svaki dan.Pa neka je obrok i 1eu,to je dnevno preko 5000eu.A ovaj brak iz čistog interesa ce trajati još 1,5 meseci i kraj.Narod ce tu hajdučiju rasterati,te haračlije i reketaše.Drži ih nagon za golim preživljavanjem,jer znaju da je SPP jači pojedinačno.Gutace oni još dosta žaba,doslednost im nije jača strana,za tili čas poližu ono što pljunu.
Prijavi moderatru
-88 # Sandzaklija_ 2020-04-21 23:13
- SPP nije na vlasti 26....vec 27 godina (otimacina i lopovluvi u privatnoj IZ = SPP...traju od 1993.godine,kada je Zukorlica na mjestu te IZ postavio Ugljanin)...od tada traju lopovluci ovih hajduka iz sadašnje SPP.
- Mozete pogledati na sajtu GEOSRBIJA...koliko je ari javne povrsine oteo Zukorlic na gradskom Trgu...koliko pripada IZ=SPP...a koliko je javna povrsina namijenjena za sve gradjane.
- Treba li napominjati ovu nezakonitu otimacinu Skole u Selakovcu...Treba li napomenuti to da je neko jos 2002.godine dodijelio privatni Univerzitet-fabriku para privatnom licu - Zukorlicu,u jednom gradu i regionu gde nije postojao Drzavni Univerzitet. Kakve to zaslige prema Drzavi ima Zukorlic da ovo dobija?
- Ruši objekat,kao da je izvršna vlast,covjeku koji taj lokal tu ima 50 godina...i Drzava nista ne reaguje?! Kakve su to zasluge ovog srpskog špijuna i srpskog igraca Zukorlica da dobija sve ove privilegije?! Ima li ko da mu nije jasno?!
Prijavi moderatru
+79 # Tutinac 2020-04-21 23:15
U Sjenici je pukla koalicija poodavno,uz makljažu i prebijanje načelnika opštinske uprave,koji je i smenjen.U Tutinu je,nazovi koalicija na papiru od samog starta.To je na čisti zor održavano i narodu zamazivali oči.Ogroman deo članstva SDP-a je napustio stranku iz revolta zbog podržavanja lopovluka SDA.Nisu ni za listu mogli sakupiti potpise.Pljačkaška prodaja prostorija Doma kulture je prelila čašu.Tako da se sve vidi i sve zna i ko je lopov i otimač i špijun.Lopov viče,drzite lopova.Ne prolazi to više,opametio se narod i nema vise blanko poverenja nikom.
Prijavi moderatru
-84 # Sandzaklija_ 2020-04-21 23:20
- A sto se tice tih kihinja i price da hrane preko 2 500 ljudi...to je vec posebna prica. U zim kuhinjama se ne hrani ni 250 ljudi...osimkad muslimani donesu meso od Kurbana kada je Bajram,pa veci broj ljufi dodje da uzme meso...To ke najobicnija prica i podvala da hrane taj broj ljudi.
- No,uostalom,jeste li ikada,je li bilo ko ikad video javno saopstenje koliko ke ko i kada dao novca za te kuhinje,kako se taj novac trosi...ko upravlja tim novcem...itd...itd...NIKADA...NITI ZA TO NITI ZA BILO STA U TOJ PRIVATNOJ ISLAMSKOJ ZAJEDNICI.
- Tu je sve pokriveno velom tajni,netransparentnosti...i onda oni izadju svremena na vrijeme sa nekakvim podacima...Evo,hranimo...2500...3000...3500...5000 ....ljudi,koliko god. Najobicnije price kako bi se pokrili svi lopovluci koji se rade. To je jedna katastrofa.
Prijavi moderatru
+79 # mehmed 2020-04-21 23:25
Koalicija Ljaic ( dvije Partije ) Suljo ( SDA ) mi lici na zagrljaj dva NEPLIVACA koji rekose ; " zajedno do Sudnjeg Dana " i onda hop : skocise u nabujalu planinsku rijeku ..


Ponekad im nosevi vire iznad vode ... a veoma cesto po dnu rijeke traze svjezeg zraka .

SPP i Zukorlic su na suhom i suncanojm mjestu ... i ne osvrcu na te utopljenike ...jer se bave LJUDSKIM - HUMANITARNIM Aktivnostima .
Prijavi moderatru
+80 # Tutinac 2020-04-22 00:09
Je li muftija uzimao milionske cifre eura za asvalt po selima i Tutinu?Šta je sa neplacenim komunalijama za ovolike zgradetine po Tutinu?Šta je sa selektivnim naplacivanjem poreza na imovinu?Šta je sa pljačkaškom prodajom GRADSKE PIJACE i TAXI PLACA po 4000eu?A tek razdijeljeni i razgrabljeni placevi po gradu i periferiji.Pa zadnja prodaja u Delimeđu prostora gde se održavao vašar.Pa čijom zaslugom ljudi dobiše unapređenje i bolja radna mesta,a zbog zloupotrebe polozaja,bili u zatvor.Nije valjda i to muftina zasluga.Ima još na stotine primera,nece vam proci to pripisivanje svojih prljavih radnji drugoj strani.
Prijavi moderatru
+81 # Tutinac 2020-04-22 00:20
I sve to prodato i skoro prostorije Doma kulture prodate i opet hronično nema para.Sada se diže kredit 30 mil din,pored ovolikog duga što ima Opština.Plate nisu podijeljene radnicima a vec 21 april.Normalan čovjek tu matematiku ne razume,osim,normalno SDA experti.
Prijavi moderatru
-82 # Sandzaklija_ 2020-04-22 00:44
- Kaze mi prijatelj iz Tutina...mjesecima,tj.godinama srpsko tuzilastvo,inspektori za kriminal češljaju po tutinskoj Opštini...naravno usled prijava špijuna Zukorlica o ovim stvarima o kojima laprda ovaj Tutinac (mada su svi tutinci,pravi tutinvi u SDA)....dakle,godinama sve te stvari proveravaju...i NISTA NE MOGU DA NADJU NARAVNO. Sve to sto je prodato...dakle PRODATO ZEMLJISTE a nije poklanjano kao po ostatku Srbije sto je poklanjano samo da bi se kao nesto gradilo...dakle,sve sto je prodato i uradjeno je u skladu sa uakonom. A zamislite...SDA je na vlasti u Tutinu pune 24 godine...i nista.
- A dacu vam primjer onih uhapsenih lopovčića-lopovki iz Zukorliceve stranke iz Prijepolja...nepune 2 godine na vlasti i odmah lopovluci...od koga?! Pa naravno iz lopovsko-hajdučke stranke SPP. Ti lopovluci su naravno po malogu Zukorlica a preko onog odze Tandira. Eto...toliko o lopovlucima...da ne nabrajamo jos stotine primjera Zukorlicevih otimačina i hajdučije.
Prijavi moderatru
+83 # Tutinac 2020-04-22 06:32
Ja tebi necu reci da laprdaš,to nije moj rečnik.Tačno je bilo da su Tutinci bili vecinom u SDA na početku.Tada je to bio vise pokret nego stranka.Narod je verovao i govorilo se,da je Huta na listi,prošla bi.Ali se došlo dokle se došlo,svojim nepotizmom,lopovlucima,odnarodovanjem i raznim aferama,do najviše 20% birača.Svi znaju kako se dolazilo do tih pobjeda,krađom i kupovinom glasova uz pomoc tajkuna i para tog istog naroda.Koliko se zakonito radilo,vidjece se vrlo brzo,ide vrijeme otvaranja fioka sa krivičnim prijavama.Zna se kako su se isisavale pare iz budžeta i prelivale u privatne dzepove.Bice bežanije,vjeruj mi.
Prijavi moderatru
-79 # Sandzaklija_ 2020-04-22 13:04
- Laprdanje je žargonsko - strucni termin za nekog ko priča...nebuloze,gluposti,proizvoljne stvari bez dokaza...itd...itd.
- Dakle...lopine u Prijepolju su uhapsili nakon 2 godine vlasti. To je ta ugradjena logika otimanja i hajdučije koja je ugradjena u "genetskom kodu stranke SPP".
- Naravno...srpski špijuni iDB-ovci najvise vole ovu rečenicu koju koristi ovaj sa nikom Tutinac...iako nema nista sa postenim i hrabrim tutincima...E SAD KAD SE OTVORE FIOKE SA KRIVICNIM PRIJAVAMA...Oni to kao znaju da su lune fioke,pa to kao neko brani tutince u tim fiokama...i to pricaju svi srpski špijuni evo 20 godina. EVO SAD CE...EVO SAD CE...Naravno,da imaju bilo sta,jedva bi čekali da hapse i sprovode sav teror koji ovi Zukorlicevi hajvani prizeljkuju...Ali...nema od zoga nista naravno. To samo oni dušmani velike SDA Sandzaka priželjkuju....NEMA OD TOGA NISTA...ŠPIJUNČIĆI. UPAMTITE TO ŠPIJUNČIĆI.
Prijavi moderatru
-65 # Sandzaklija_ 2020-04-22 19:41
- Budi ponosan na svoj Tutin i tutince u njemu,Tutinac...nemoj tako ružno ljagati ljude koji su od jednog najsiromašnijeg grada u bivšoj Jugoslaviji danas napravili jedan od najljepših gradova u Sandzaku i šire. Bas ti ljudi iz SDA. Nikada postenije,hrabrije i iskrenije ljude nisam sreo nego što su zi ljudi iz Tutina,poput onog Šemka Kučevica. To su pravi biseri Sandzaka.
- Oni su se i odvazili...kada smo svi bili zbunjeni u onim danima kada su pošteni imami napustili teror Zukorlic Muamera i napustili tu privatizovanu IZ...Tutinci su se odvazi i suprotstavili se bahatosti Zukorlica i zaustavili ga na onaj kamen temeljac u Tutinu bas...i tako zaustavili nanditizam Zukorlica koji bi nas sve unistio. Ustalom,moj Tutinac,zar ne vidiš kako i Allah dž.š. pomaze tvom gradu Tutinu i kada se cijeli svijet bori sa ovom zarazom COVID19...jedini je Tutin poštedjen toga,Allahovom dz.š. voljom.Oni koji se suprodstave zlu,budu nagradjeni od svevišnjeg Allaha dz.s.
Prijavi moderatru
+60 # Tutinac 2020-04-22 20:22
Ono nije bila odbrana Tutina,ono je bio najveci poraz nas Bošnjaka ako išta znaš.Zvati onoliku žandarmeriju da nam ona rešava međusobne proobleme,bruka i sramota.Naplatio je Koštunica tu uslugu debelo.Morala je SDA glasati za sve i svašta u skupštini.Tada vam nisu smmetale Koštunicine slike sa puškomitraljezom iznad Sarajeva.Licemerstvo pravo.Ne ljagam ja Tutin,vec se borim za njega i njegove prave vrednosti.Nema potrebe da ga braniš od mene jer sam i ja dao sebe ovom gradu.Borim se protiv svih devijantnih dešavanja u njemu.Ima puno uspešnih i časnih ljudi,ponosim se da me identifikuju kroz njih a ne kroz crne hronike i neke kvazi patriote sto opelješiše ovaj grad.
Prijavi moderatru
-63 # Sandzaklija_ 2020-04-22 21:49
- Najveći poraz Bošnjaka Sandzaka...a to su sad shvatili i u Bosni...je onaj dan kada je bandit i hohštapler kakav je Zukorlic postavljen na mjestu predsjednika Mesihata IZ. Moslim da je to tad bila najveća greška koju je SDA Sandzaka napravila,do danas.
- Kazu tutinci...država i svaka srpska vlast je satirala ovaj grad,jer su u njemu 98% Bosnjaci...a da je zaokret u razvoju Tutina napravljen dolaskom SDA na vlasti. Naravno,ko je bio u Tutinu prije 15-20 godina i danas...vidi taj dokaz.
- Kostunica je prvi srpski političar koji je Bosnjake po imenu nazvao u Ustavu Srbije. Ni Djindji niti bilo ko drugi...vec Kostunica. Zatim...Kostunica je prvi politicar koji je Sandzaku dao DRZAVNI UNIVERZITET na kojem se bosnjacka djeca mogu skolovati besplatno kao i drugi. Neki politicari su u Sandzaku davali privatne Univetzitete da bi se pojedinci bogatili.
- Kazu tutinci...da tada nije dosla Zandarmerija,Zukorliceve pristalice bi bile razbijene skroz. To je sprečila Zandarmerija.
Prijavi moderatru
+57 # Tutinac 2020-04-22 22:32
Ovi minusi su ti dokaz,koliko si u pravu.Ono što nije uspeo Miloševic,uspeo je Koštunica,zna se uz čiju pomoc.Razbili ste IZ,glasali za nakaradni ustav,koji nas je trajno od statusa nacije,proizveo u nacionalnu manjinu.Glasali za himnu"bože pravde",glasali za izjednačavanje prava četnika sa partizanima.Glasali da nije bilo genocida u Srebrenici.Prisvojili svetog Savu za svoga pretka.Za Vučica punili kutije u sve 3 opstine i dobio po 76% glasova.O čemu vise sa tobom da polemisem?Pametnom i realnom dosta.
Prijavi moderatru
-69 # Sandzaklija_ 2020-04-22 23:24
- Minusi Zukorlićevih botova...kao i Vučićevih botova...apsolutno ništa ne znače. A naročito ne znače ništa da pokažu istinitost priče. Dokazi i činjenice koje sam naveo su pokazatelj istine. Laprdanja Zukorlićevih botova,kao i minusi...su zapravo najveći plusevi za istinu.
- Milošević?! Čekaj...bijahu li ono Zukorlić i njegovi lopovčići dočekivali i gostili u dzamijama Sandzaka Milosevicevog Premijera Marjanovica?! I to mjesec-dva nakon što je ta Vlada Marjanovića silom suspendovala volju Bošnjaka i uvela prinudnu upravu u Novom Pazaru?! Bese li to tako,a? Ili će ovaj nazovi Tutinac i to da....ah,šta je bitno šta će ovaj nazovi Tutinac laprdati o ovome....njemu je bitno da dobije koji...PLUS.
- Ova LAPRDANJA NAD LAPRDANJIMA oko genocida u Srebrenici...punjenju kutija za Zukorlićevog vožda Vučića u kutije za kojima su predsjednici biračkih odbora 90% bili Zukorlićevi ljudi...o tim i takvim LAPRDANJIMA NAD LAPRDANJIMA...naravno ne vrijedi trošiti riječi.
Prijavi moderatru
+62 # Tutinac 2020-04-23 09:35
Nema svrhe dalje polemisati sa tobom.Gluvom šapni i coravom namigni,džaba ti.Tipičan primer ispranog mozga ili pukog interesa,trece nema.Jer kako drugačije objasniti ovu pricu i branjenje nečega što nije za branjenje,selam.
Prijavi moderatru
-48 # Sandzaklija_ 2020-04-23 11:29
- Taman posla...kako polemisati sa nekim ko hoće da uzdigne onog šarlatana Zukorlića - kojeg uzgred čuvaju agenti srpske BIA-e. Kako polemisati sa nekim ko ne vidi ono što su čak i u IZ BiH shvatili...da je Zukorlic najobičniji srpski igrac koji,zarad nekoliko ducana i akreditacije one fabrike para - onog Univerziteta,radi na razbijanju svega sto je bosnjacko. To su čak i u BiH shvatili...a neki jadnik sa nikom Tutinac se nesto kao zajapurio da ga uzdigne,odbrani...i da nam objasni da je on nekakav veliki mudrac,i bla...bla...bla. I zato dobija nekakve pluseve Zuklrlicevih botova,i sretan je zbog toga....Šta,kumim te Bogom,se ima polemisati sa tim i takvim.
Prijavi moderatru
+11 # mehmed 2020-04-26 23:59
SPP i Zukorlic se ponasaju kao da im neki zlobnici nisu ni ljudski ni intelektualno dorasli .

Neki bi trabali znati da negativna energija ima svoje korjene u : neznanju , , zavisti , ljubomori , zlobi ...

drugo , to je nezdrava energija .
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click