''Vakat je'': ''Zašto policija štiti vandalske postupke Muamera Zukorlića?''

Nikako ne možemo shvatiti, niti prihvatiti, da vi niste informisani o, kako su već odomaćeni termini, “nemilim događajima” u Novom Pazaru, Sjenici, Tutinu, Prijepolju, Priboju… Naprotiv, sasvim smo uvjereni da jeste, te vas pozivamo da reagujete adekvatno i stanete u zaštiti Ustava i zakona, odnosno građana u ovom regionu.

vakat je logo

Jučer je u Novom Pazaru, nekoliko puta, desetina naoružanih ljudi, sledbenika Muamera Zukorlića, prekidala rad Skupštine grada. Vandali su nasilno ušli u skupštinsku salu, izazivali nerede i fizički nasrtali na skupštinske odbornike. Cilj je bio više nego jasan – trebalo je izazvati krvoproliće.

Do toga nije došlo samo, i isključivo, zahvaljujući prisebnosti predstavnika gradske uprave i vijećnika iz redova skupštinske većine. “Naša”, odnosno vaša policija nije prihvatila da pruži zaštitu, niti da obezbijedi red i mir. Nakon povlačenja vijećnika iz skupštinske sale, vandali su, na čelu sa Muamerom Zukorlićem i uz pratnju policije prodrli u salu gdje je njihov lider i organizator održao “vatreni” govor pun mržnje, uvreda, prijetnji i poziva na bojkot rada institucija sistema, posebno Gradske uprave, mašući sredstvima za asfaltiranje ulica i puteva koja je navodno lično obezbijedio iz Budžeta Republike Srbije i kojima samo on, lično, raspolaže.

Tim sredstvima Muamer Zukorlić, prema samo njemu znanom planu i, prema samo njemu znanim projektima započinje nasilno asfaltiranje ulica i puteva, predstavljajući se građanima kao jedini zaštitnik i jedini “legitimni” predstavnik državne vlasti, mimo Gradske uprave. Njegova nasilnička ponašanja poznata su javnosti već niz godina, ali su sada, u izbornoj kampanji za Bošnjačko nacionalno vijeće, dostigla vrhunac.

Pitamo vas: Ko je iz Budžeta Republike Srbije dao sredstva nosiocu liste “Muftija”, Muameru Zukorliću, za izbor za Bošnjački nacionalni savjet u Srbiji, koja on u jeku izborne kampanje usmjerava za asfaltiranje 21 ulice u Novom Pazaru, puteva koji vode preko Pešteri i nepoznatog broja “planiranih” ulica u Sjenici, Tutinu, Prijepolju i Priboju?Ko to ima sredstva kojima želi unijeti razdor među Bošnjacima, izazvati nemir u ovom dijelu Srbije i pokazati da u zemlji nema vladavine prava i da ne funkcionira pravni sistem jednak za sve? Zašto policija štiti vandalske postupke Muamera Zukorlića, koji po vlastitom nahođenju, mimo zakonske regulative, asfaltira ulice i puteve, ruši spomenike kulture, gradi ugostiteljske i druge objekte, o”tvara firme, koje nigdje nisu registrovane, nikome ne plaća poreze niti prema državi izmiruje obaveze?

Kome odgovaraju pojedinci, iz redova Bošnjaka, koji ne poštuju Ustav i zakone ove zemlje, koji se ponašaju bahato i nasilnički, koji ne biraju sredstva uz pomoć kojih žele ostvariti svoje ciljeve, a ne odgovara im rad legitimnih predstavnika i institucija sistema? Zašto se favorizira jedna izborna lista i izdvajaju sredstva samo za njen rad u kampanji? Postoje li i u drugim nacionalnim manjinama ove zemlje favoriti preko kojih se razbija jednistvo u tim zajednicama? Daju li se drugim pojedincima na lični zahtev i na lično ime sredstva za izgradnju infrastrukturnih objekata mimo projektne dokumentcije? Jesu li predstavnici drugih listi također građani Srbije ili su to nepoželjna lica samo zato što iskazuju lojalnost Republici Srbiji i Vama kao legalnim izabranim rukovodiocima ove zemlje.

Samostalna Lista za izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće u Srbiji pod nazivom “Vakat je – prof. dr. Sait Kačapor” će i dalje nastaviti svoju kampanju mirno i demokratski predstavljajući svoj program. Ta lista, sastavljena od intelektualaca različitog profila stručnosti bez ikakvih mrlja u svojim biografijama, lojalnih građana Srbije, nije dobila nikakva sredstva za svoju kampanju, ne bavi se klevetama, uvredama i lažima, ne forsira lažnu pomoć građanima koja će trajati samo do dana izbora, već želi pružiti program tolerancije, razumijevanja, prihvatanja, poštovanja vladavine prava i polja koja su zakonom stavljena u nadležnost nacionalnih savjeta nacionalnih manjina u Srbiji.

U tu svrhu, molimo vas, kao najviše predstavnike ove zemlje da i vi u skladu sa Ustavom ove zemlje i pozitivnom zakonskom regulativom zauzmete jednak tretman svih prpadnika nacionalnih manjina, kao i većinskog naroda i time pokažete svojim grđanima, Evropi i svijetu, da je Srbija demokratska zemlja i da spada u red zemalja u kojima je osigurana vladavina prava, navodi se u otvorenom pismu liste „VAKAT JE – Prof. dr Sait Kačapor“.

Komentari   

+17 # Enes 16-10-2018 20:25
Da legitimni prestavnici reketa,zaposljavanja za pare prodaja i kupovina droge otvaranje kockarnica.
Sve je to haram,a ko se bori protiv toga harama Muamer Zukorlic.
Odgovori
+8 # Mesud 16-10-2018 20:32
Usao narod u Narodnu skupstinu i to kriminal a nije kriminal prodaja i dilivanja droge
Odgovori
-7 # srbi su ubice 16-10-2018 22:10
Jedi govanaa enese
Odgovori
+4 # Enes 16-10-2018 20:29
Ko podrzava i glasa ljude koji dozvaljavaju haram taj nije musliman i ne misli dobro muslimanima.
Odgovori
+7 # tursko biciklo 16-10-2018 20:34
Zasto nam kradete buducnost decenijama
Odgovori
+7 # Bu 16-10-2018 21:30
Hahaha sta him radi mufti. On drzi policiju u pazar u sake ;-)
Odgovori
-2 # srbi su ubice 16-10-2018 22:12
A zasta ih drzi no za [censored]c pa on im je dao guzicuu a svakako je spijun
Odgovori
+3 # Zdrt 16-10-2018 21:48
Vec skoro 30 godina vi vucete njih za nos i pravite spletke, sad je vrijeme da ispastate za svo zlo koje ste sandzaku priredili i osetite na svojoj kozi kako je to biti nemocan. Dosta ste se nakrali pakujte se polako i mirno napustite svaku poziciju. Prepustite Sposobnim ljudima vlast i priznajte poraz.
Odgovori

Dodaj komentar

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Sigurnosni kod
Refreširaj