Probijaju put za prvu pomoć: Dva pribojska sela odsečena od sveta

Traži se rešenje za Sjeverin i Strmac, naselja koja administrativno pripadaju Priboju, sali su teritorijalno u BiH, pa zbog zatvorenih granica, nemaju lekarsku pomoć. Probija se alternativni put.

sdsffghjkdfghjk

Foto:A.Rovcanin 

Žitelji pribojskih mesnih zajednica Sjeverin i Strmac, pored straha od virusa korona, strepe i za egzistenciju jer administrativno pripadaju opštini Priboj, a teritorijalno su u Bosni i Hercegovini, pa su njihove prodavnice prazne i - zbog zatvorenih granica - nemaju lekarsku pomoć.

- U oko 300 domaćinstava imamo više desetina starijih i hronično bolesnih, dva pacijenta za dijalizu, trudnice, decu... - kaže predsednik MZ u Sjeverinu Vujadin Radović.

Zato je lokalna samouprava obezbedila sredstva za probijanje alternativnog makadamskog puta dugog 10 kilometara. 

- Iako je konfiguracija terena nepovoljna, jedino rešenje je probijanje trase od Batkovića, preko Živinice, do Sjeverina. To nije put koji dugoročno zadovoljava potrebe, ali je važan jer niko ne zna koliko će vanredno stanje da potraje, a valja živeti - kaže prvi čovek Priboja Lazar Rvović.

AMBULANTA

- U toku je nabavka kompletne medicinske opreme i očekujemo da do polovine sedmice ambulanta počne sa radom. Za primarnu zdravstvenu zaštitu žitelja Strmca i Sjeverina, obezbedili smo i sredstva za angažovanje lekara i medicinske sestre - naglasio je Rvović.

Izvor:Novosti

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click