Priboj - FAP prvi put za vojsku proizveo kamione 6H6 (Foto)

Vozila FAP 2228 će biti elementi „jednog složenog borbenog sistema čiji se završetak očekuje u najskorije vreme”

FAP 1 politika.rs

Vojska Srbije, u odnosu na prethodnu godinu, dva puta je povećala obim nabavke koja je vršena u „FAP Korporaciji” a.d. Priboj, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je obišao ovu fabriku.

- Ove godine naručili smo i već platili 744 miliona za različita vozila koja proizvodi FAP, od kamiona, do potpuno novih platformi 6x6 kontejnerskog tipa koje danas preuzimamo, i do modernizacije BOV-a - izjavio je Vulin.
FAP 2 politika.rs
Poštujući uputstva koje je dobila od Ministarstva odbrane i Ministarstva zdravlja, Kompanija FAP nije prekidala svoju proizvodnju za vreme vanrednog stanja i zato danas, kaže Vulin, dobijemo devet potpuno novih kamiona, na potpuno novoj platformi, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
 
Prema rečima pomoćnika ministra za materijalne resurse Nenada Miloradovića, FAP iz godine u godinu postaje sve značajniji za opremanje Vojske Srbije, a ove godine obim ugovora tog preduzeća, i po vrednosti i po asortimanu, mnogo je veći u odnosu na ranije.

FAP 3 politika.rs

- Osim svoje standardne proizvodnje kamiona, FAP je dobio značajnu ulogu kao integrator složenih borbenih sistema, pre svega na modernizaciji borbenog oklopnog vozila BOV, gde on kao finalista integriše napore šireg spektra preduzeća odbrambene industrije - objašnjava Miloradović.
 
Miloradović poručuje da je Vojna kontrola kvaliteta već izvršila prijem serije vozila za transport kontejnera na osnovu šasije FAP 2228 i da će ta vozila biti elementi „jednog složenog borbenog sistema čiji se završetak očekuje u najskorije vreme”.
FAP 5 politika.rs


Kako je istakao generalni direktor preduzeća FAP Ranko Vuković, ministar odbrane je imao priliku da vidi vozila koja su završena u martu.

- Kada se svi bore za domaću namensku industriju, u Republici Srbiji imamo fabriku koja može da izradi jedno ovakvo vozilo, u svim uslovima, pa i u uslovima vanredne situacije – kaže Vuković.
 
Reč je o vozilima specijalne namene, dodao je Vuković, koja su prvi put urađena u toj fabrici, a koja će nositi kontejnere određenog tipa, potrebne Vojsci Srbije.

- Ovo je prvi put u istoriji fabrike FAP da je na vozilu za vojne potrebe urađena platforma na vozilu 6H6, odnosno 2228, da možemo da vučemo kontejnere od 5 i 10 inča – objasnio je Vuković dodajući da je reč o tri modela vozila, za tri vrste kontejnera, za razne vrste prevoza sredstava specijalne namene.

(Politika)

Komentari  
+5 # Face 2020-04-24 15:08
Zar nije propao Fap?
Prijavi moderatru
+3 # Safet 2020-04-24 16:52
FAP mašina.
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click