Bolest ne zna koliko ima sati: Ovo je vapaj Prijepoljca koji brine o nepokretnoj majci

Prijepolje – Danas u 13 sati počinje policijski čas koji traje sve do ponedeljka.

1985135 profimedia0309196605 bolnica ls

 

Svima je teško, ali ipak najteže je onima koji u svojim domovima imaju bolesne ukućane jer njihova bolest ne zna koliko ima sati, nega ima je potrebna ceo dan. Hrustem Duran iz Prijepolja kaže da mu se majka nakon moždanog udara, nepokretna  nalazi na kućnom  lečenju više od mesec dana.

On navodi, da je starica silom prilika otpuštena iz bolnice, sa Odeljenja neurologije koje je preuređeno za prijem pacijenata obolelih od korone. On i njegovi ukućani  brinu o starici, međutim problem nastaje, nakon početka policijskog časa.

„ Moja sestra živi u selu pored  i posle 17 časova, zbog policijskog časa, ne može da dođe do grada, da nam pomogne u brizi oko nepokretne majke. Kako bi dobili dozvolu za kretanje nakon 17 časova obraćali smo se policiji, odakle su nas uputili na Ministarstvo zdravlja, gde se niko nije javljao na naše pozive

. Išli smo i u Centar za socijalni rad, gde nam je rečeno da oni ne mogu da nam pomognu. Podneli smo pisani zahtev Štabu za vanredne situacije čiju pomoć očekujemo“,  priča Duran i u nadi da će rešiti problem obilazi bezuspešno od vrata do vrata državnih ustanova. (Rina)

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click