Prijepolje / Muke porodice Duran: Ne mogu da brinu o majci zbog policijskog časa

U subotu u 13 sati počeo je policijski čas koji traje sve do ponedeljka. Svima je teško, ali ipak najteže je onima koji u svojim domovima imaju bolesne ukućane jer njihova bolest ne zna koliko ima sati, nega im je potrebna ceo dan

Prijepolje slika 1 Porodica 620x0

Prijepolje - U subotu u 13 sati počeo je policijski čas koji traje sve do ponedeljka. Svima je teško, ali ipak najteže je onima koji u svojim domovima imaju bolesne ukućane jer njihova bolest ne zna koliko ima sati, nega im je potrebna ceo dan.

Hrustem Duran iz Prijepolja kaže da mu se majka nakon moždanom udara, nepokretna nalazi na kućnom lečenju više od mese dana. On navodi, da je starica silom prilika otpuštena iz bolnice, sa Odeljenja neurologije koje je preuređeno za prijem pacijenata obolelih od korone. On i njegovi ukućani brinu o starici, međutim problem nastaje, nakon početka policijskog časa.

- Moja sestra živi u selu pored i posle 17 časova, zbog policijskog časa, ne može da dođe do grada, da nam pomogne u brizi oko nepokretne majke. Kako bi dobili dozvolu za kretanje nakon 17 časova obraćali smo se policiji, odakle su nas uputili na Ministarstvo zdravlja, gde se niko nije javljao na naše pozive. Išli smo i u Centar za socijalni rad, gde nam je rečeno da oni ne mogu da nam pomognu. Podneli smo pisani zahtev Štabu za vanredne situacije čiju pomoć očekujemo - priča Duran i u nadi da će rešiti problem obilazi bezuspešno od vrata do vrata državnih ustanova.

On navodi da mu je u telefonskom razgovoru iz Opštinske uprave rečeno da je policija nadležna da licima koji brinu o starim i nepokretnim izda dozvole za kretanje. Međutim, u policiji tvrde suprotno. (Novosti)

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

Mjesto Virus   Mjesto Virus
 N.Pazar 101    B.Polje 7
 Sjenica 6    Rožaje 0
 Tutin 27    Plav 7
 Prijepolje 9    Gusinje 3
 Priboj 19    Pljevlja 0
 N.Varoš 11    Berane 0
Podaci ažurirani 22.05.2020 godine
  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click