POZIV VJERNICIMA DA SE OKUPE – Distribucija u Prijepolju isključuje džamije sa električne mreže

Medžlis Islamske zajednice Prijepolje pozvao je danas vjernike na budnost i odbranu džamija kako bi spriječili nezakonite radnje od strane Elektro distribucije.

ratajska 1920x1466

Medžlis u Prijepolju je putem saopštenja za javnost, koje prenosimo u cijelosti, upoznao vjernike sa stvarnim činjenicama i problemom koji duže vrijeme pokušavaju riješiti.

„Danas 29.9.2020. godine smo dobili vijest da je za sutra 30.9.2020. godine dat nalog za isključenje sa električne mereže za džamije Ratajska i Brodarevo iz razloga što je nedozvoljenim radnjama u nadležnim ustanovama  u distribuciji došlo do krivotvorenja podataka o pravnom nosiocu i vlasniku spomenutih džamija (PIB). I pored svih poslatih dokumenata i razgovora, kao i zahtjeva da nam se objasni kako je uopšte moguće da se to desi nismo dobili nikakva objašnjenja niti smo došli do rješenja.

Ovaj problem postoji od prošle godine i nadležnim nije u interesu da ga riješe čime smo prinuđeni da vjernike pozovemo na budnost i odbranu naših džamija. Mi smo redovno izmirivali svoje troškove za utrošenu električnu energiju sve dok je to bilo u skladu sa zakonom, onog momenta kada su pokušali da nam kroz dokumentaciju otmu džamije mi to više ne radimo. Pozivamo vjernike da sutra dođu u većem broju u spomenute džamije radi sprejčavanja nezakonitih radnji od strane distribucije.“

Uz saopštenje Medžlis je na uvid dostavio i fotografiju dokumenta na kojem se vidi da su još 16.04.2020. godine zatražili promjenu stanja i vlasnika.

– Džamija u Ratajskoj nikada u prošlosti nije bila u sastavu paravjerske tvorevine tzv. Rijaseta Islamske zajednice sa sjedištem u Beogradu, a ako Bog da neće biti ni u budućnosti ni na koji način, poručuju iz Medžlisa Islamske zajednice u Prijepolju. (Sana)

Komentari  
+9 # Laleli 2020-09-29 19:31
Pa platite struju koju ste davno prestali placati i sve ce biti u redu.
Odgovori | Prijavi moderatru
-10 # Живојин 2020-09-29 20:15
112-ти верски геноцид наплатом струје! :-)
Odgovori | Prijavi moderatru
+9 # MUJO 2020-09-29 20:19
GENOCIDAŠI, nije genocid naplata struje ali GENOCIDE jeste počinili.
Odgovori | Prijavi moderatru
-5 # Живојин 2020-09-29 20:43
И после сваког геноцида вас све више на бирачким списковима и све више џамија које не плаћају струју, а Срби у муслиманским срединама статистичка грешка! :eek:
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # MUJO 2020-09-29 21:36
Bošnjaka koliko god da ima, vama genocidašima je to previše. Zato vam smetamo i mi i naše kuće Džamije. Tzv srbe niko ne dira i gdje su Bošnjaci većina, ostali ste svi živi i zdravi i vi i vaše crkve. (naravno osim onih tzv srba koji su nas pod punim naoružanjem napadali). A to što vas nema npr u Sarajevu, žali se krepalom krajišniku koji je naredio iseljavanja tzv srba iz Sarajeva nakon što je dejtonski sporazum potpisan.
Odgovori | Prijavi moderatru
-10 # Живојин 2020-09-29 22:06
То може само бушњачки мозак логиком наопаког постања да самисли како је Крајишник протерао Србе из Сарајева.
Срби су у Сарајеву до 2. св. рата били већина, после половина, а сад су статистичка грешка, као и у Мостару и осталим градовима диљем Педерације!
А сад ти наведи само један већински српски гради, укључујући и Сребреницу, у коме су Бошњаци сведени на ниво статистичке грешке!
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # MUJO 2020-09-30 21:15
Samo genocidni notorni lažov može tako u sekundi da izokrene istinu. Ovdje u okruženju i Užice je nekad bilo muslimansko, Nova Varoš, a o Bosni i Hercegovini da ne pričam. Podrinje ste čitavo poklali i protjerali, Foču, Višegrad, gore Krajinu, Prijedor je bio većinski muslimanski, Banja Luka je nekad bila muslimanska i GENOCIDNI ČETNIK tvrdi suprotno, stoko genocidna lažljiva.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Живојин 2020-09-30 23:25
Само стока квислиншска Хисламистичка може да каже како су Ужице, Варош, Бања Лука, Приједор.... били муслимански. Ни ти сам ни твој бабо, који те тако издајнички и шовинистички васпитао" у то не верујете. Били су у ропству окупирани од муслимана, Турака османлија и њихових домаћих слугу и на крају ослобођени величанственом славном победом, а слуге квислиншке остадоше слуге и уместо да славе победу, вековима цвиле за окупатором ишчекујући новог коме би се приклонили!
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Живојин 2020-09-30 23:26
Дакле, неЈма ниједног већински муслиманског града који су Срби напали и неЈма ниједног већински српског града који балијандерски мунџоси нису напали, клали, палили и протерали све из средина где су већина и онда још цвиле о геноциду. А у свим тим српским градовима које си навео,муслимани су и даље сви на броју, а и више на бирачким списковима, укључујућии српску Сребреницу коју сте "бранили" од каога? Од Срба? И зато живела славна слободарска Република Српска, да Подриње и Бања Лука више никад не буду Турска!
А сад иди и демонстрирај што ти "геноцидни" Срби не дају да "бушњачки поштено" крадеш струју!
Odgovori | Prijavi moderatru
+5 # Znaci 2020-09-29 21:20
Ovo znaci,ili barem lici na poziv za litije u Prijepolju.Zlukomanovci ispekli dobro iskustvo u C.Gori pa hoce sada Litije i po Sandzaku.
Platite struju i sve ce biti u redu.
Naucili hodze holtovine.
Odgovori | Prijavi moderatru
+9 # Spp je pimirenje 2020-09-29 22:09
...jeste...!!... što bi rekao meša ,,samoodrživa iz,,a zovu narod da im plaća struju.a kad bude oko vakufa narod nema ništa,još im se poruše dućani gde zaradjuju koru hleba za sebe i porodicu...odakle da daju za struju kad ste im srušili radnju,gde su mogli da zarade nešto para,pa da vama daju da platite struju..ovo mu dodje ono ,,ko drugom jamu, sam u nju upada,,...
Odgovori | Prijavi moderatru
-2 # Живојин 2020-09-29 22:21
...јер кад Хисламски багер Грађевинске службе Хисламске заједнице у глуХо доба руши народу радње, остане само јама, али увакуфљена! ;-)
Odgovori | Prijavi moderatru
+9 # hulja 2020-09-29 22:09
Platite struju i nece bit problema. Nema nista djabe.
Odgovori | Prijavi moderatru
+7 # Safet 2020-09-29 22:58
Ja se apsolutno slazem da svako treba da placa struju pa i dzamije. Jedbostavno ne mozes da trosis struju a da je ne platis, to niđe u svijetu nema. A isto tako bi drzava trebala da ima isti odnos prema svakome, pa i prema onim tajkunima koji duguju milione eura za struju i gas, a nikako da ih iskljuce. Isto tako i crkve da placaju struju, siguran sam da i tu ima enormnih dugova. Juce procitah da je u proteklih 10-ak godina SPC dobila iz buzdeta preko 100 miliona eura. Recite da li je to posteno. Da li neko pita muslimane, katolike, jevreje, agnostike, ateiste da li zele da daju toliki novac crkvi, jer su i oni poreski obveznici i pune taj isti budzet isto kao i vjernici SPC.
Odgovori | Prijavi moderatru
-4 # Ja lično 2020-09-29 23:37
Ovde niko ne govori o problemu plaćanja vec se govori o nezakonitim radnjama u distribuciji vjerovatno oko preosa vlasnistva isl...kad je Eko jambolija dugovo 5 miliona dinara niko nije postavio pitanje kako toliko a kad narod duguje 10 ooo dinara ete batinaša da isključuju....
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # sara 2020-09-30 07:42
Poziv vernicima da se ne okupljaju, rizikujuci na taj nacin svoj zivot i zivot svojih ukucana, imajuci u vidu da je pogorsano stanje u celom Sandzaku zbog Korone.
Sejtan je opet uzeo pod svoje i ne da mira i spokoja. Islamski verodostojnici, fukare jedne, opet Borba oko dzamija. Bagro jedna, dzamije pripadaju narodu, a ne pripadaju hodzama mafijasima i Islamskim zajednizama takozvanim mafijaskim zentrima.
Narode sta ce vam hodje koji vas pljackaju i zavadjaju i na grijeh navode, zauzmite dzamije i sami klanjajte u njima.
OTIMANJE DZAMIJA, taj fenomen postoji samo u Sandzaku, preko milijardu ipo muslimana zivi na zemlji i nigde to nema.
Jos jednom ponavljam, narode ostanite svojim kucama da se Korona ne bi sirila, a ovoga ko je dao poziv na okupljanje krivicno goniti, ako ima zakona
Odgovori | Prijavi moderatru
+5 # Struja + - 2020-09-30 09:27
.. Ili neka hodza samir tandir,kad može da bije narod čekićem i da ljudima nanosi telesne povrede,izdvoji jednu ili dve poslaničke plate iz srpskog parlamenta i naplatiće se potraživanja za struju.ne može da bije narod,pa da mu još,traži i struju da mu plaća...nema od toga ništa...napravili su samoodrživu islamsku zajednicu,narod im ništa ne treba.sami neka plaćaju,sami neka se drže i druže. !!!
Odgovori | Prijavi moderatru
-4 # NP 2020-09-30 10:05
RE sara
"Narode sta ce vam hodje koji vas pljackaju i zavadjaju i na grijeh navode, zauzmite dzamije i sami klanjajte u njima"
..
- Koliko mržnje treba da bude u tebi prema Zukorliću i velikodostojnicima da bi napisala nešto ovako?
- Koliko NEZNANJA o islamu treba da imaš pa da napišeš nešto ovako?
- Koliko kratkovidosti poseduješ da ne razlikuješ zahtev da se upiše de jure pravi vlasnik u knjige držaoca vlasništva a izbriše lažni od plaćanja struje?
..
Tebe kao da su katapultirali sa neke planete (neću reći [censored]a) pa si se jutros probudila te ne znaš da se struja plaća u svim dzamijama gde god da su a u vlasništvu su IZuS-a.
Šta misliš kako?
:)
Da nekim slučajem postoje samo (ne)ljudi kao ti, dzamije bi postale napuštene ruševine.
I Užice je imalo više dzamija nego Novi Pazar i imalo više sara nago N.Pazar.
Rezultat se vidi
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Znaci 2020-09-30 10:50
A u cemu ti efendice(jer sigurno si i ti prikacen na neku pipu tih dzabahljebovica-hodzanskih mafijasa cim ovako pises),u cemu ti vidis mrznju kod sare,a i kod svih koji kritikuju najvecu mafiju olicenu u hodzama? Po tebi,a i po svima vama koji branite to mafijastvo ispasce jos i to da je Kur‘an Casni objavljen u Orlju,a da se mora slediti sunet Zlukomana Orljanina.
Samo coravi nece da vide sve ono sta radi ON i njegova klika hajduka. Od IZ-ce je napravio Surcinski klan.
A ti NP i tebi slicni se mnogo gresite prema Bogu kada svaku kritiku na mafijasku kliku povezujete sa verom i IZ-om.
Dubok je prljavi dzep,odnosno nema dna,kod ovih hodza djilkosa. Sve ste obrukali i ponizili ,a jos imate obraza da se branite.
Odgovori | Prijavi moderatru
-7 # NP 2020-09-30 14:25
Znaci ... da si prolupao.
Nekoliko puta sam (ranije) ovde objasnjavao da nemam veze sa hodzama.
Ja sam borac protiv botova koji ljagaju i napadaju IZuS.
I hajde sto ih napadaju, nego iznose gnusne lazi protiv IZ.
Mi ne iskrivljujemo Kur'an Casni vec ga branimo od vas koji nisu ni Ilmihal procitali.
Ti podrzavas saru koja kaze:
"zauzmite dzamije i sami klanjajte u njima"
-Znas li sta znaci anarhija u Islamu?
-Znas li na sta bi liceli banditi koji zauzimaju dzamije?
-Znas li - ali ZAISTA znas li - koje su cak posledice tvog degradivnog razmisljanja da se nekim slucajem ostvari san - tvoj i sarin?
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # sara 2020-09-30 14:43
Da rekla sam da narod tj. vernici zauzmu dzamije i da klanjaju u njima, jer se zbog njih prave, a ne prave se zbog hodza i IZ e. Mogu li vernici da egzistiraju bez hodza i IZ e, naravno da mogu, a moze li IZa i hodze bez vernika, pa naravno da ne mogu. Ko bez koga moze, vidimo, medjutim najbolje je da zajedno funkcioniraju.
Uporedio si narod tj. vernike sa banditima, i tu gresis. Evo ti dobra komparacija--ucitelj ne moze bez djaka, jer nece zaraditi platu, a ti isti djaci ako imaju knjige mogu bez ucitelja, tako je i sa vernicima koji imaju Knjigu i znaju da citaju i gde je problem
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # Olivera je moje ime 2020-09-30 19:38
Ovim komentarom si šah-matirala NP. Svaka čst.
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Живојин 2020-09-30 23:33
Како Јопет само клевеееееееећу, а тк што Јопет лажуууууууу, да је шојић функционер у Санџако Приватно Предузеће, а он само воли да увакуфљује, макар и Хисламским багером у глуХо доба! :P
Odgovori | Prijavi moderatru
-5 # Senad NP 2020-09-30 12:41
Bice placena struja kad bude Racun na IZ u Srbiji a ne IZ Srbije.Dusebriznici
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # sara 2020-09-30 13:29
Da, meni se jos uvek gadi na tu pomisao da je Islamska zajednica podeljena na onu Srbije i u Srbiji, a samim tim i dzamije su podeljena, jer sam zivela u Sandzaku kada nije bilo te podele. Ta podela nije smela da se dogodi, bolje je bilo do danas pregovarati nego dozvoliti to,i zbog grijeha i zbog bruke. I ti koji su doveli do podele nisu mislili dobro svojim dzematima, ni onaj u Beogradu JUSUFSPAHIC ni onaj u Pazaru Zukorlic. Zilkic je nebitna figura, angazovan samo od Beograda za rad na terenu. I dok ta zavrzlama traje, ljudi iz senke dovode vam Abdulah Numana u Beograd, kljucnog igraca koji je za sve hodze i hadzije i muftije i akademike u Sandzaku Sef. On je jako malo u javnosti niko ga ne pominje, interesantno zar ne? Ovaj put nebih vise o njemu, ali hocu da kazem da ta steta razdvajanja IZ jos nije toliko vidna, ali sacekajte za koju godinu, kakve ce to negativne posledice da ima za Muslimane Srbije.
nastavak
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # sara 2020-09-30 13:46
nastavak
Svako moze da mrzi Fejzica, ali ono sto je on uradio u Crnoj Gori je ISPRAVNO. Evo zasto.
Da je on pripojio IZ crne gore Sandzaku ili Bosni. Albanci kojih nije zanemarljiv broj otisli bi u IZ Albanije ili Kosova. Svakom treba da je jasno da je bolje da se drze zajedno, pogotovo sada treba da rade na tome jedinstvu, kada SPS pokusava zavladati Crnom Gorom. Nadam se da ce u tome obe strane dati svoj doprinos, da ne dodje do razdora.

Svi ovde koji pisu na ovom portalu, najbolje predstavljaju sami sebe, zato se ne mora brinuti
NP o jacini i ispravnosti moga dina i vere u Allaha. Vernici jedine KNJIGE ISTINE ne koriste reci i izraze u svom izrazavanja koje koristi doticni NP, ali ja ipak necu da presudujem o tome kakav je on vernik. Neka sam sebe preispita,ili su sada neki drugi Mektebi od onog kojeg sam ja pohadjala, svaki bozji rob koji prevodi Sehadet, kloni se ruznih reci i izraza. Bilo bi dobro kada bi NP, nas zastitio od samoga sebe
Odgovori | Prijavi moderatru
-5 # mehmed 2020-09-30 13:42
O vi zaostali i do nivoa Mahale razjedinjeni muslimami.
Bicete sretni ako se medjusobno ne budete ganjali i po dzamijama i po ulicama i po sumama...
.A nakraju Balade , bi mogli biti i ZA NEKOGA topovsko meso - Historija kaze da je tako...

Dzamije bi trebale biti mjesta gdje ce te jedinstvo graditi -
vi ste ih u Sandzaku , Srbiji podjelili tako da svaki OKRUG u Srbiji ima svog reisa koga telefonski postavlja jusufspahic
a u Sandzaku imate OTETE - tj. srpske i ostale dzamije ....
Samo tako i "muski" do konacnog unistenja.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Narodna pravda 2020-09-30 22:37
Podosta si u pravu meša..al upitaj se od kad je to tako..u crnogorski sandzak funkcionira iz,bez podela i ako se i tamo pokušalo sa destabilizacijom.a ko je pokušao svi dobro znamo..no da se vratimo u n.pazar.sve je počelo sa hapsenjem t.z.v.vehabija.i ko je tražio da se oni pohapse.96 godina robije su dobili.kako je bilo njima i njihovim porodicama to bog jedan zna.onda jurišanje na sda i podrška rasimu zbog štrajka u medresu.s kojim sda ništa imala nije.samo sto je sulejman tražio da se stvar smiri da se ne brukamo.digoše ruke na partiju koja je i bosni i u sandak branila svoj narod.nasrtaji na narod po pazaru,na tursku i erdogana.na kosovo i albance.na rifata fetica,bakira i kavazovica...sve protiv svojih, a sa vučicem koji je htio da ubija 100 bošnjaka za jednog srbina savez i koalicije u senici u vladi srbije.i onda jadikujemo da je razjedinjenost i nesloga...i jes nesloga al s takvima je sloga opasnija od nesloge...s takvim tipovima sloga je haram.
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # NP 2020-09-30 23:33
Poznat mi je tvoj stil...
Ti beše ona prodana jeftina duša koja za nečiji hatar ili šaku para slatkorečivo laze i potvara IZuS?
Kako te nije sramota da tako besramno lažeš i iznosiš notorne neistine kao da je to bilo pre 200 godina a ne pre neku gudinu?
Pišeš:
"..onda jurišanje na sda i podrška rasimu zbog štrajka u medresu..."
Kakva medresa lažove?
Što lažeš nečoveku?
Pa svi znaju da je tvoj idol kome se klanjaš rekao čuvenu rečenicu: "Mešihat više ne postoji" i počeo otimačinu dzamija a narod je stao u odbranu IZ.
Zar ne vidiš sitna lažljiva dušo dje su danas jedni a dje drugi?
Kome ti hodzice iz pararijaseta soliš pamet?
Vidiš li jado da vas nema na mapi i svakim danom sve više propadate. Da vas još ova država ne pomaže zbog razdora Bošnjaka vi bi nestali do sad.
Moli se Allahu za oprost jer Njegova milost je beskonačna.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Живојин 2020-10-01 00:11
Ето, Јопет и Јопет само клевеееееећу, а тек што лажуууууу.... :P
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Narodna pravda 2020-10-01 13:24
..ako ja lažem tvoj šef ne laže..pogledaj na you tube video odbrana izus-a.epitoda 1.tu tvoj šef lično govori da je išao kod sulejmana u bnvs.i on im je sa molbom ,,nemojte me za bozji hatar brukat,vidi vratite tu decu što ste isterali u medresu,,.onda mu tvoj šef odgovara da je,,iz starija od sda,i da oni znaju šta će da rade.i tako riječ na riječ.suljo im kaže onu po zukorlicevim riječim čuvenu rečenicu o,,17 braće i raskalašenoj sestri(islamskoj zajednici u srbiji) koja se šminka i ne sluša braću,i hoće obras da im uzme,,...otvori video ti i ostali čitaoci,pa vidite dali ja lažem,to nije teško...što se tiče idola..nemam ih..smatram sebe a i trudim se da budem božji(Allahov)rob.što se ugljanina tiče,on nije sda osnovao.to je uradio izetbegovic.suljo danas jes,sutra nije,isto kao što nema ni alije više.oni su,nebitni,koliko ja i ti kod boga.bitan je organizacioni okvir(sda)koji je branio i odbranio bošnjake od fizičkog nestanka.na koji dušmani ovog naroda preko kolaboratera nasrću.
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # sara 2020-10-01 13:50
Narodna pravda, posle onog filma od Reljica, pocela sam da gledam ovu seriju, odbrana IS u Srbiji, do sada sam videla 2 epizode, u prvoj epizodi, sve sto si rekao stoji tako, istina ziva. Bratu Muslimanu bez dokaza reci da je lazov nije dozvoljeno, neka Allah sudi
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # Narodna pravda 2020-10-01 17:38
...Saro,ljepoto sandzačke istinite riječi...žao mi je kad te vrijedjeju.no protiv briljantnog uma,ne može se drugacije,nego ga vrijedjati..i, istina je mač sa dve oštrice.mnogo se voli,ali od nje najviše i zaboli...pratim tvoje komentare.
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # sara 2020-10-01 18:18
Narodna pravdo, u pocetku mi je to vredjanje toliko tesko padalo, da sam htela da odustanem od sramote, ali Allah mi dao kuvet pa mi postalo svejedno, zasto da se ja sramim za drugoga, postala sam imuna i jaca, hvala Allahu
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Живојин 2020-09-30 23:37
Хееееех, ова ти је права - "crnogorski sandzak"! ;-) Шта рећи, прави српски и црногорски бушњаци у српском и црногорском санџаку? А тек оригинални сарајевски санџак? ;-)
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Narodna pravda 2020-10-01 17:49
...zivojine,sarkazam ti je orginalan,ne može čovjek da ne primjeti.ako bi drugo tvrdio bio bi nepravedan.ponekad me iskreno,nasmiješ..pored tebe čovjek ,što bi rusi rekli,mora da pazi svaku,,bukvu,,..
..Najljepsi pozdrav..
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Живојин 2020-10-01 20:44
Ако Шојић ово прочита има да те оптужи за великосрпски колаборационизам, да си већи четник од Мустафе Мулалића и геноциднији од Иве Андрића и Меше Селимовића заједно! ;-) Тако да, стварно " pazi svaku,,bukvu,,.." јер буква је то, у оном геноцидном Бегишу школован о трошку мрске српске државе на бегишком афалту, иди бре ј.ебо те... и зато сад гине за војводу санџачкога, ако треба и на Хисламском багеру за увакуфљивање!
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # sara 2020-10-01 09:14
Bravo naroda pravdo, ovo sam i ja sve pisala i to opsirno i ko je formirao vehabije u sandzaku i ko je dobro kasirao na njima i ko je primao koverte iz beca i rima na kojima je pisalo - za nasu stvar - a na sudjenju u beogradu ih ne poznaje, cak ni ramovica svoga telohranitelja nije prepoznao, a od tada BIA cuva, a dokle ce da cuva videcemo
Odgovori | Prijavi moderatru
Napiši komentar
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari