Plate najmanje u Novom Pazaru, najveće u Priboju

Najveće prosečne neto plate u februaru u sandžačkim gradovima isplaćene su u Priboju i iznosile su oko 47.600 dinara, dok su najmanje zarade bile u Novom Pazaru (43.830 dinara), pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku.

dfrgthzujkijzhtgrfdsa

Primanja žitelja Tutina bila su oko 46.200 dinara, dok su zarade stanovnika Sjenice i Nove Varoši bile za oko stotinu dinara manje. Prosečne plate u Prijepolju bile su 45.000 dinara.

Prosečne zarade bez poreza i doprinosa na republičkom nivou u februaru iznosile su 58.132 dinara, a u svim gradovima i opštinama plate su bile veće od 40.000 dinara.

Najveće zarade zabeležene su u beogradskoj opštini Vračar (blizu 96.000 dinara), a najmanje u Bojniku – 40.400 dinara.

Izvor:Radio Sto plus

Komentari  
0 # Suad 2020-04-29 15:06
Uz koronu ovo je nagora vest za nas kraj. Nazalost ova statistika je prisutna godinama i svi znamo da smo na dnu ove liste. Svaka cast narodu koji nekako opstaje uprkos plackanju privatnika uz blagoslovje drzave . Bez zakona o 40 sati radnoj nedelji, prekovremenog rada preko 40 sati, gde se svaki sat placa sat i po, slobodnih vikenda i ostalo. Tako je nekada u Yugi bilo i tako je vecinom na zapadu gde krokodili organizuju demokratiju. Nazalost ova tema ne interesuje Rasima, Sulja i akademika Muftiju. Retko cemo ih cuti da nesto progovore o ovoj zalosnoj statistici koja je svuda na zapadu glavno merilo uspeha svakog izabranog politicara. Pocnimo od gradonacelnika pa nadalje. Prodjite se parkica i asfaltiranja ulica. To se svuda radi bez ikakve pompe i hvaljenja, naravno sa novcem gradjana, poreskih obvaznika. Dosta vise zavaravanja naroda i okrenite se da se grad podigne sa zacelja ove crne liste. To je jedina buducnost naseg kraja. Cak i ovde ima cenzure.
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click