Zukorlić potpredsednik Skupštine Srbije, Bačevac glasao za, poslanici SDA odsutni

Predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić izabran je danas za jednog od potpredsednika Skupštine Srbije glasovima 224 poslanika, dok je jedan bio uzdržan.

zukorlic bacevac

Pored njega, novi potpredsednici republičkog parlamenta su i Elvira Kovač (Savez vojvođanskih Mađara), Vladimir Orlić (Srpska napredna stranka), Stefan Krkobabić (Partija ujedinjenih penzionera Srbije), Radovan Tvrdišić (SPAS) i Marija Jevđić (JS).

Za izbor Zukorlića glasali su i članovi Sandžačke demokratske partije (SDP) Muamer Bačevac i Samira Ćosović, dok su poslanici Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Enis Imamović, Selma Kučević i Mirsad Hodžić bili odsutni prilikom javnog izjašnjavanja.

Zukorlić je rođen u Orlju kraj Tutina 1970. godine. Završio je Medresu “Gazi Husrev-beg” u Sarajevu, a potom Islamski fakultet u Alžiru i postdiplomske studije u Libanu.

Bio je glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji i predsednik Mešihata, a tu versku poziciju je prvo zamrznuo, a potom i napustio, 2016. godine kada se politički aktivirao.

Od kraja 2017. godine je na čelu Stranke pravde i pomirenja.

(Radio Stoplus)

Komentari  
-21 # Malkan 2020-10-22 20:09
Zukoman je najveca politicka fukara.u istoriji Sandzaka.Biti vjerski poglavar. a danas beogradsko nista e to.moze samo ko ima lazne titule.Av ga smestio imace sliku bez tona.Politicka nìstarija.Pih
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # Iskreni cetnik 2020-10-22 20:24
Ne seri.
Odgovori | Prijavi moderatru
+21 # NP 2020-10-22 20:41
Povelik je spisak fukara.
Prvi i najveći je onaj ko je razbio jedinstvenu IZ. Onaj ko je rekao "Mešihat više ne postoji".
Onaj ko je izdao Bošnjake i zabio nož u ledja jedinstvu Bošnjaka je heroj za takve fukare kao ti. Vi kojima ništa nihe sveto ste našli kome da dersite! Dok je bio na čelu IZ njegovi se rezultati vide.
Od stare IZ i trošne kućice sa dve sobice do velelepnih zgrada, novih dzamija, od obdaništa do fakulteta ....
A čopor fukara je hteo to da rasčerupa.
On je stao na čelu odbrane IZ i odbranjena je IZ.
Ostavio je IZ časno i prešao na polju politike da brani IZ od takvih fukara.
Rezultati se takodje vide - vraćen Vakuf Banja, FiS...
Odgovori | Prijavi moderatru
-3 # More 2020-10-22 22:09
Prevelik je spisak uvlakača a i onih što su zaduženi da budu botovi. Muftija je apsolutista i Vladalac. Od dvije sobice u Orlju pogledajte sad šta ima dvorove vile odnijela od hiljadu evra (a u islamu je skromnost vrlina) druga žena oblači se samo modnim markama kao Dior i Šanel a prva skromno i kažu ravnopravane kod muftije.
Odgovori | Prijavi moderatru
+6 # Skromnost 2020-10-23 05:49
Da je htio islamske vrline i skromnost,do ovoga nebi dogur'o..no i ovi što ga podržavaju nijesu u duši ništa bolji.možeš ti pričat koliko hoćeš...sad se vidi ko je razbijao islamsku zajednicu.od štrajka dece u medresi do čistki unutar zajednice.isterao kvalitetne imame a postacio rodbinu.napado svoj narod i veru.napadao albance sa kosova i ako ga u prvim izborima podrzala preševska dolina.a on se sad udrižio sa demom berišom.što ga sad ne podrže.skupili se oko sda,a on u čopor vukova zaseo i gleda ih pravo u oči bez stida.i nas će tako da gleda.napao vehabije i pozatvarao ih,napao dzemaludina latica,mustafu spahica,kavazovica,izetbegovica,erdogana i tursku,rifata fetica cija ga porodica držala kao svoje dijete.na sve je svoje pljunuo a zabio se u genocidne zločince.oni mu dobri.brane ga od njegovog naroda.kakva bruka i sramota. Ima ovih što ga podržavaju i podržavace kao i fikretovi sledbenici što su radili po bosanskoj krajini.samo nek' znaju izaj će pred lice pravde svi do jednog
Odgovori | Prijavi moderatru
-7 # NP 2020-10-23 09:35
Dzuma je.
Moraću ponovo da uzmem abdest jer ću hijeni kao što si ti odgovoriti jezikom koji razumije - jezikom hijena!
- Kažeš, rdjo, da je on razbio IZ - a lažeš što zineš - jer o tome i ptice na grani znaju. I nije mi što lažeš nego što misliš da ti verujemo!
- Kažeš da je oterao kvalitetne imame?
- Ne i ne!
Izdajice bagre i rdje poput tebe su izdali jedinstvo Bošnjaka i odvojili se. Tako se IZ očistio od tog pisluka! Smrad i talog - dno dna, kome i ti pripadaš nečoveku i fukaro, se odvojio i otišao i zaveli ste par imama koji ne pripadaju vašoj smrdljivoj sorti i napravili to što ste napravili:
- razdor zbog koga će vas goreti vatra.
Od kako ste izdali IZ pa do danas šta ste vi to napravili i igradili?
NULA!
Dje vam je BILO sta za toliko godina?
...
Popiškim vam se u obraz - počni od tebe pa redom svakom od vas razbijača i izdajnika jedinstvene IZ.
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # haram 2020-10-23 09:46
NP sinoc bio pijan, a danas dzuma, kako to, jesi to od ujaka naucio
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Живојин 2020-10-23 10:03
Шојићу, па ти то опрашташ грехе боље но католички фратри! :-) Лајеш, режиш, уједаш "jezikom hijena", а онда Јопет на брзака узмеш абдест и све ти опроштено!
"I nije mi što lažeš nego što misliš da ti verujemo!" Како само клевееећуууу, а тек што лажуууу..., иди бре ј.бо те Бегишки асфалт... "Dje", па онда "verujemo" на течном босанском! ;-)
Odgovori | Prijavi moderatru
-12 # NP 2020-10-23 11:57
Morate da mi verujete jer smo muftija i ja pametniji od vas.
Odgovori | Prijavi moderatru
-7 # NP 2020-10-23 15:04
...i od tebe
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # More 2020-10-23 22:40
NP, rano si uzeo abdest a koja si fukara nikad ti neće biti u kabul...
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # Jeftic Rodoljub 2020-10-25 14:43
Čovek je na mestu...za mir i toleranciju...balkanac pravi a ne kao suljo...
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # Sultan 2020-10-22 20:25
Śta se desi sa ministarstvom, ispod čega mufto nije hteo ni u kom slučaju da pristane? Znači daj śta daš, samo da bude u BG, pa taman i pośtar, kurir, isl.
Odgovori | Prijavi moderatru
-10 # Olivera je moje ime 2020-10-22 20:56
Za izbor Zukorlića glasali su i članovi Sandžačke demokratske partije (SDP) Muamer Bačevac i Samira Ćosović, dok su poslanici Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Enis Imamović, Selma Kučević i Mirsad Hodžić bili odsutni prilikom javnog izjašnjavanja.

SRAMOTA. Suljkova kamarila je još jednom pokazala da osim nekakvog trućanja o bošnjačkom jedinstvu, nikada nije mogla uraditi bilo šta što bi Bošnjake učinilo jedinstvenim. Sada se vidi da je SDP svetlosnu godinu odmakla od SDA i uopšte mi nije jasno zašto sa njima obrazuje ikakvu koaliciju.
Odgovori | Prijavi moderatru
+5 # Fevorit 2020-10-23 06:20
Jeste,.trebala je sda i albanci preševske doline da podrže genocidne huškače i sprovodioce zločina i genocida nad bošnjacima i albancima. i zukorlica zajedno sa njima..ti izgleda ubijedjeno misliš,da nema nikog u sandzak sa dva prsta obraza..bole nas rane srebrenice i boleće,dok nam zemlja ne padne na obraz.i nestanemo svi do jednog sa lica ove neše zemlje..ne kažem ja da u srbiji nema časna čoveka.no ovi što sad vladaju su rang,sa hitlerovim kamaradšaftvom.zagovarati ubijanja 100 bošnjaka ako nato ubije jednog srbina,upitaš li se ikad kakav je to duševni sklop.pa izrael je to prepoznao i jasno im je to stavio do znanja,priznavši kosovo.a terajuci srbiju da ambasadu iz tel aviva premesti u jerusalim,.kao nagradu za priznanje kosova..to je istina,.misliš li da napredni svijet ne vidi šta se na ove prostore radi...pa zašto su bombardovali srbiju 1999 godine.upitaj se u miru jednom,kad ti se duša smiri...
Odgovori | Prijavi moderatru
-4 # Ado 2020-10-23 07:49
Samo bih voleo znat sta je jedan jedini clan SDP-a uradio za sandzak pa da sme da se ime njihovo pomene.... Nisam ni za SDA, ali oni su i uradili nesto, a SDP iza sebe ostavlja pustos.... I molio bih te da se ostavis tih provokacija, svakom recju pokazujes da si glupa.... Nazad na selo da hranis svinje u oborima
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # More 2020-10-23 22:45
Ado, taj član i predsednik SDP napravio je NP bum i svetsku metropole.
Odgovori | Prijavi moderatru
-3 # Ado 2020-10-23 23:10
Bas sam bio u toj metropoli pre nedelju dana.... Rasim nije i nikad nece za sandzak nista uradit.... Samo su njemu, nihadu, mehu, djerleku itd puni dzepovi...
Odgovori | Prijavi moderatru
-5 # hu huhu Emilija 2020-10-22 21:10
Neka je sa srecom i hajrli posao Zukorlicu . Tako se unapredjuju pravi ljudi . Ja vas licno gotivim .
Odgovori | Prijavi moderatru
+5 # Marss 2020-10-22 22:18
A pa podpresednice Zukorlicu, sad brzo za Orlje da uzmes ono zvono od tvoje krave Ruze ili bika Jahna , kad ti Prdsjednik opet presisa i ti budes dobio sansu da se nebi osramotio i da pokazes tim dzabalebarosima kako Orljanski bik trese zvono.
Odgovori | Prijavi moderatru
+7 # banda stara 2020-10-23 00:10
Nije ni njima lako. Treba slušati onog Rističevića i slične i biti imi lojalan a i miran. Ali jbg , isplati se njihovoj gu.ici, A kad dođeš u Pazar opet si baja za one čiji je koef. inteligencije broj njegovih cipela. Za ove važi ova nova: Od Gazije do pudlice
Odgovori | Prijavi moderatru
+8 # Deka 2020-10-23 00:45
Ja mogu da razumem da neko nekog ne voli.
Da neko ima razlicizo misljenje od nekog i da se ne slaze u puno cemu.
Allah nas je stvorio takve, da budemo razliciti.
Ali treba imati bar malo ljudskosti i dostojanstva. I ne vredjati na naprimitivniji nacin svakog ko ne misli kao mi.
Ne treba vredjati ni jednu osobu, ni jednog coveka, pogotovo ne jos vredjati njihove porodice.
To vazi za sve uopsteno.
Allah nas nije zaduzio time da radimo to. Niti bilo ko od nas ima pravo da ponizava, psuje i pljuje svakog sa kime se ne slaze.
To nije ljudski, to nije moralno, to nije u skladu ni sa jednom verom.

Mislite drugacije.
Nemojte se slagati.
Nemojte voleti nekog.
Ali imajte bar malo ljudskosti i dostojanstva.
Odgovori | Prijavi moderatru
+6 # Lejla 2020-10-23 00:54
Tacno.. kad bi svi bili tvojeg misljenja da svako gleda svoja posla i da razmisljamo o sebi koliko razmisljamo o drugim. Kod Allaha niko nas nece pitat za druge vec za sebe cemo polagat racun.
Odgovori | Prijavi moderatru
+8 # banda stara 2020-10-23 09:23
Kada vidis ociglednu nepravdu, ti kao muslimanka NE SMES da cutis.. Nikada se u istoriji ne bi desavale nikakve promene ako bi svi suteli i svi aminovali, na nesto gde se ne sme ni cutati ni aminovati
Odgovori | Prijavi moderatru
+10 # Prdonja 2020-10-23 09:16
Kad si tako fin, sta te interesuju ovi komentari. Ne treba vredjati generalno narod, veru, rasu,.... porodicu, narocito roditelje i decu, ... ali kritikovati pojedince zbog njihovih postupaka itekako treba. Na primer ovo sto rade politicari cak i verski lideri vredja inteligenciju ckveka. Takav sere a u oci te laze i ti treba da cutis. Ako se takav prihvatio da bude javna licnost mkra da shvati i on i njegova porodica da je izlozen javnoj kritici. Jes kni ce srati a mi cemo cutati. I ne seri i ne moralisi vise,Deka.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Jeftic Rodoljub 2020-10-25 14:51
Bravo za deku.....svi smo ljudi isti i treba da se međusobno poštujemo i uvažavamo,a nemoramo se voleti....to što smo se na Balkanu izdelili sami smo krivi,netreba da se mrzimo što smo različite vere.....
Odgovori | Prijavi moderatru
+6 # Deka 2020-10-23 00:57
Da se vise medjusobno postujemo, pomazemo i podrzavamo, svima bi nam daleko bolje bilo.
Nebitni su izbori i vlada.
Ono sta govorimo, vise govori o nama samima.
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # Marss 2020-10-23 06:41
Deka haj ti bogomolju pa tamo pripovijedaj. Cudi me da tako dobri i humani ljudi kao ti zalaze po ovakvim portalima i kaljaju svoju dobru dusu.
Odgovori | Prijavi moderatru
+9 # Begoo 2020-10-23 06:54
Da je pravde on bi trebo u corku zbok proneveri u IZ , rusenje lokala, ali tako napreduju udbasi.
Odgovori | Prijavi moderatru
+6 # sara 2020-10-23 10:13
Treba svima da nam je jasno, da se nista posebno nije dogodilo, osim sto je zuki promenio profesiju i to priznao javno. Taj proces menjanja profesije traje vec duze vremena, od zaledjavanja ahmedije pa do danas. I konacno zuki nije vise verski sluzbenik vec politicar nizeg ranga, potrcko. Ja mu licno cestitam, da mu se zelja ostvarila, jer ruku na srce nije on bio za Imama, pogotovo od onda kada je digao ruku na makica, normalno je tada trebao biti iskljucen iz IZe, ali to niko nije smeo da pomene, Takodje njegova pohlepnost za parama i materijalnim dobrima je nespojiva sa odlikama verskog sluzbenik. Realno i tu medresu u Sarajevu je jedva zavrsio, nemali broj kaca sira i lubina ovcijih je putovalo iz Orlja za Sarajevo, a zuki zbog svog agresivnog ponasanja prema drugarima stalno pred iskljucenje. Tako su dve familie Zukorlic i Jusufspahic zaratile je je zuki napadao mladjeg juniora Jusufspahica. Sada bi trebao Dudic Dudek, da ga distancira od imovine IZ, ali on to nece smeti.
Odgovori | Prijavi moderatru
+8 # sara 2020-10-23 11:15
zukan je sam pokazao i dokazao kako se udaljava od Islama. Ko prati njegove izjave i intervjue, primetice da je on nekada imao sasvim drugi nacin izrazavanja, znao je ponekad citirati poneki Ajet, a vec duze vremena to ne radi, njegov recnik je postao ogranicen, po principu jednog lokalnog politicara leve orijentacije. No to je njegov problem, cak i da promeni veru opet je to njegov problem, ali bitno je za one koji ga glasaju da ovo ukapiraju, da ne zive u zabludi. Po onome sto se da videti z sredstava javnog informisanja clanovi njegove porodice isto zive i biraju neke profesije i hobije ne karakteristicne za veru Islam. Problem je sto njemu niko nista nesme da kaze, zbog njegove agresivnosti, ali da ga ignorise moze svako.
Odgovori | Prijavi moderatru
+8 # banda stara 2020-10-23 11:19
Aferim. Ali u ovoj Ulemi IZuS čini mi se nema baš hrabrosti da se odlučno stane na put onim kakav je Zukorlić i kamarila oko njega. Nisu ni svesni neki, po meni, vrlo cenjeni efendije da će masovno vernici i Džemati biti uz njih. Neb bih da ih imenujem neka se sami pronađu i neka stanu uspravno jer im to liči, jer valjda nemju čega da se stide. Ta nova Ulema bi trebala da vrati ugled IZ i da objedini IZ i udalji je od politike. Kao IZ bi trebala da savetodavno deluje u korist i muslimana i Bošnjaka kao naroda i da nijednu političku partiju ne faforizuje. Tu je narod pa neka bira
Odgovori | Prijavi moderatru
+7 # sara 2020-10-23 11:58
po informacijama koje ja imam, mnogo je nezadovoljnih Imama, ali ne smeju da reaguju, jer dok zuki ima kobre oko sebe niko mu nista ne moze. Javno se zna da on koristi prostorije i pare IZ e za svoju stranku SPP, ali svi cute.
Odgovori | Prijavi moderatru
-4 # mehmed 2020-10-24 23:15
Mnogi ovi komentatori nebi mogli biti ni pismonose nekom ISPODprosjecnom seoskom politicaru .
Odgovori | Prijavi moderatru
Napiši komentar
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari