Ugljanin -Ponosni na vrijednosti i posebnosti sandžačkih Bošnjaka

Predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin povodom 11. maja – Dana bošnjačke nacionalne zastave uputio je poruku građanima Sandžaka u kojoj se kaže: „11. maj za SDA Sandžaka je veliki dan i razlog za ponos zbog uspjeha da ustanovimo Bošnjačko nacionalno vijeće kao najviše predstavničko i političko tijelo Bošnjaka Sandžaka.

583791 sulejman ugljanin ls

Danas 11. maj obilježavamo kao Dan zastave, simbol identiteta našeg naroda koji nas određuje, izdvaja, definiše i koji čuva i podstiče na jedinstvo.

Nažalost, danas Bošnjaci ovaj Dan zastave obilježavaju u vrijeme režima koji u Srbiji sprovodi velikosprsku politiku, rehabilituje fašističke pokrete i veliča ratne zločince. Upravo je uspostavljanje Bošnjačkog nacionalnog vijeća simbol antifašističkog opredjeljenja i borbe za slobodu.

Danas, čitav civilizirani demokratski svijet vidi Srbiju kao nedemokratsku i neslobodnu zemlju.

Građane Sandžaka posebno zabrinjava činjenica da su Srbija i Crna Gora u posljednjiem izvještaju Freedom House-a pale ispod crte po pitanju demokratije i slobode.

Osobina sandžačkih Bošnjaka jeste da u najtežim trenucima znaju prepoznati istinu i pravdu i da se hrabro bore na pravoj strani. Zato ponosni na vrijednosti i posebnosti sandžačkih Bošnjaka čestitamo 11. maj - Dan zastave.“

Komentari  
+44 # mehmed 2020-05-11 13:11
Pa ti i tvoja SDA ste . glasali za Ustav..u kome stoji da je Srbija Drzava SAMO Srpskog Naroda ... kako ti rece- fasistickog Naroda...

Spiskove onih kupljenih hiljda.. tandzara ste ti i ljajic dali Srbiji...a stotine Sandzaklija su krvarili zbog toga.
Za nagradu te je Srbija poslalala na zasluzeni odmor u Tursku .

Ti, ljajic, jusufspahic...ste bezdusno pomogli SPC- Srbiji da razbije ISTINSKU IZ a ujedno ste POTPUNO razbili i jedinstvo Bosnjaka.

Slali ste hiljda Specijalaca. da skrnave dzamije ..i biju ISTINSKE Vjernike..
Od Para Drzave Srbije jos niste ni pitku vodu podarili djeci Tutina.
SDA iz Budzetskih sredstava finansira poaravjerske institucije.
Ima jos puno toga...necu da nabrajam...povraca mi se.
Naravocenije : ti i SDA niste moralno pozvani za cestitke povodom 11 Maja.
Prijavi moderatru
-58 # Sandzaklija_ 2020-05-11 15:18
- Veliki selam za najveceg sina sandzačkog u njegovoj historiji,naseg sultana Sulejmana. Dok su drugi govorili kako "Ugljanin ne moze da spava pa crta neke zastave...i neke krpe...itd...itd...",danas zahvaljujući našoj jednoj i jedinoj SDA Sandzaka,i nasem sultanu Sandzaka svi Bosnjaci Sandzaka slave i ponosni su na svoju zastavu. I neka nam je svima hairli i da nam uvijek visoko uzdignuta stoji nasa zastava...kao i naša jedna i jedina SDA Sandzaka.
- Neka vas Allah dz.s. nagradi za sve što radite za svoj narod.
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click