MEDŽLIS: Osuđujemo destruktivno djelovanje gradonačelnika protiv Islamske zajednice

Medžlis Islamske zajednice Novi Pazar najoštrije osuđuje destruktivno djelovanje gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca i vladajuće SDP većine koje se ogleda u permanentnoj podršci srpskoj paravjerskoj tvorevini i određenim paradžematima na štetu jedinstvene, legalne i legitimne Islamske zajednice.

1

Medžlis također odbacuje pokušaje gradonačelnika da zloupotrebom budžetskog novca građana potkupljuje pojedine džemate, sve u cilju slabljenja Islamske zajednice.

Islamska zajednica sa svojom ulemom i džematom će se, uz Božiju pomoć, zasigurno odbraniti i od ovog nasrtaja na njeno jedinstvo i vrijednosti, a akteri i nalogodavci ovog ponašanja će skončati u poniženju kao i njihovi prethodnici.

Informativna služba Medžlisa

Komentari  
-5 # Para privatna 2020-11-19 13:09
Vučic je liberalni demokrat i humanist.ubiti 100 bošnjaka za jedbog srbina,nije ni huškanje na genocid ni zločin a ni terorizam.ovu rečenicu je sulejman ugljanin izrekao ili falsifikovao.,jer zukorlic nije ni podpresednik skupstine srbije,a nije ni predsednik u odboru za obrazovanje u vučicevoj vladi.on se bori protiv vučica.čak je podnio i tužbu medjunarodnom sudu za ratne zločine, zbog ove rečenice i huškanja srbo-četničkih zlotvora,na genocid i zločine nad bošnjačkim narodom...ove činjenice niko ne vidi,svi smo slijepi.vi iz izus-a ste velika dobrota,niti rušite narodu lokale po pazaru,niti vaš nadridelija iz orlja nije udario bekima makica.i nije istina da mu je nanio telesne povrede.mi smo slijepi,niti šta vidimo niti znamo.nije napadao ni tursku ni erdogana.nije napao ni dzemaludina latica,nije izbacio knjige mustafi spahicu iz medreze i fakulteta.nije napao reis ul ulemu kavazovica a nije napao ni rifata fetica.mi nista ne vidimo,slijepi smo a vi ste na pravom putu i sve znate.
Odgovori | Prijavi moderatru
+11 # Hrvatska 2020-11-19 13:24
Ne mogu da razumem, šta se to kod vas tamo dešava.?
Odgovori | Prijavi moderatru
-6 # Para privatna 2020-11-19 13:28
Radikalni klerikalci(hodze)biju i ruše svoj narod...to ti se ovamo dešava
Odgovori | Prijavi moderatru
+7 # NP 2020-11-19 14:22
Pa sad ... imas video gde ova dvojica para-hodza sa leve i desne strane od grdnonacelnika biju civila u haustoru neke zgrade.
Taj video i dalje postoji.
Kad pises - pisi istinu,
mada je to tesko kad podrzavas para hodze i para-rijaset i imas nick para...
Odgovori | Prijavi moderatru
-2 # Para privatna 2020-11-19 16:32
.mislim da,jedni i drugi. para rijaset i para privatna,treba da budete od koristi narodu,a ne samo da gledate svoj interes,i da zarad egoističnih motiva i ličnog interesa,dodjete u situaciju da dižete ruku na svoj narod.i da interese i institucije od značaja za svoj narod urušavate i degradirate..nadam se da znaš,kako se ponašao hazreti omer r.a.,sa koliko poniznosti i skromnosti je služio svojem narodu i ako je bio halifa...stavi se u misaonu poziciju i zamisli hazreti omera,po beogradskim hipodrumima ili teretanama kako lupa po bokserskim dzakovima.kaži,na šta bi to ličelo..nijesu li to ružne slike.?? dali jedan razborit čovek dozvoljava sebi takvo ponašanje.i sad ti očekuješ postovanje od naroda,pa ćeš da kažes niko nije savršen.i, u pravu si.što je čovek manje uljudan treba da se drži dalje od javnih funkcija koje su od značaja za narod...
Odgovori | Prijavi moderatru
-2 # NP 2020-11-19 16:50
"..stavi se u misaonu poziciju i zamisli hazreti omera,po beogradskim hipodrumima ili teretanama"
...
Znaš li da je Omer r.a. živ da bi letele glave onima koji su se usudili da razbiju jedinstvo mislimana (koje je farz) i koji su osnovali pararijaset pa čak i da su bolji od uleme prave IZ a nisu i ti znaš da nisu.
Ovde se radi o vagi pravde po islamu a ne o tome ko je bolji, lepši, pametniji itd.

E sad...
Ako prebacuješ Zukorliću hipodrome i ostalo, onda budi fer (a to je veoma teško vama simpatizerima pararijaseta) pa kaži da je on skinuo ahmediju (mako se sa funkcije glavnog muftije) i otišao u prljavu politiku - dakle nije više verski vodja.
Ponavljam - nema funkciju verskog vodje.
Ja znam a ti se nećeš složiti (i ne moraš), da je Zukorlć ušao u politiku da bi zaštitio interese IZ a ne da bi on nešto ušićario.
I uspeo je!
Vraćeni su vakufi Stara banja i zgrads FISa...itd.
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # zulfikar 2020-11-19 17:38
NP, daj ohladi malo, vise si dojadio Bogu i narodu sa tim famoznim Zukorlicemm. Dobro kazes napustio veru i otisao u politiku, a ja kazem glava mu je u POLITICI a zadnjica u IZ-i.
Samo gleda dje sta moze da usicari. Nije tacno da je napustio IZ-u, jos koristi prostorije i kasu od iste i dobija glasove, posto svi moraju za njega da glasaju. Hocemo IZ-u onakvu kako je sara definisala u svom komentaru, pa Dudic neka razmisli.
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Живојин 2020-11-19 19:53
Шојићу, а која је разлика у руководству између ИЗуС и СПП?
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # Vozac Autobusa 2020-11-19 13:41
Ova Bisevac je obicni Bivo sta mu Randa kaze ko da nema glavu mada je bio Boxser pa mozda izlapeo
Odgovori | Prijavi moderatru
+8 # NP 2020-11-19 13:49
Sve moze da se oprosti.
Ova kolaboracija sa pucistima - tesko!
Svako ko podrzava paravjersku tvorevinu, nastalu na projektima UDBE sa ciljem da se razjedini Bosnjacko tkivo je IZDAJICA.
Islamska Zajednica - niti je Muftina niti moja niti Hasa ni Husa niti ce je ko ponijeti sa sobom.
Ona ostaje iza nas. Ona je nas obraz!
- IZ je NASA i moja i tvoja i moze i mora da bude bolja, moze da bude ovakva i onakva ALI DOK JE UGROZENA - ona je NASA i mi je branimo i branicemo je po cenu zivota!!!
Ovi izdajice lice na lesinare koji non-stop kruze oko IZuSa i cekaju da posle niza ranjavanja ona onemoca i izdahne.
Dzaba vam ti planovi hijene.
Dok je i makar jedan lav ziv - vi nesmijete na nju, jer znate da se mi ne bojimo nikog osim Allaha s.w.t.
Onom ko misli dobro IZ, JEDINO resenje je da se bori za jedinstvo i unutar JEDINSTVENE IZ da menja ono sto misli da treba da se menja.
Do tada - dalje sape od IZ
Odgovori | Prijavi moderatru
-7 # Живојин 2020-11-19 14:03
... иначе ето Јопет Шојића на Хисламском багеру у глуХо доба да вам покаже како се вакуфи! :P
Odgovori | Prijavi moderatru
-5 # Ljubavni napitak 2020-11-19 14:08
A grljenje sa vučicem i služiti njemu,je oprošteno...svima...to je fetva,. i tačka..
Odgovori | Prijavi moderatru
+5 # Bošnjo 2020-11-19 14:19
Sakupila se gnjida do gnjide Halitovic prodao veru za stan ovaj NVO za do avije u njegov svetio nik ovaj treci Nicevic nekakav šijski edukativni centar a ovo govedo Bisevac covek bez stida i srama
Ucestvovao u akciji ubijanja nasih sugradjana od Korone zajedno sa Meom Mahmutovicem . Sve udbasi ALLAH VAS PROKLEO DO JEDNOG
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # mehmed 2020-11-19 15:56
Ko god ima moralni i intelektualni QI veci od broja cipela ,
moze skuziti da je zilkiceva srpska parohija
nastala udruzenim ZLOCINACKIM djelovanjem : SPC , vladA Srbije , SANU, Kijametske brace , izmanipulisanih faktora u Turskoj i to :

SA OSNOVNIM CILJEVIMA sadrzanim u strateskom programu SPC : NEJEDINSTVO muslimana do tog stepena da oni SAMI RUSE i RAZBIJAJAJU svoju IZ !!!
SPC je uspjela - veci je RAZDOR medju muslimanima nego u paganskoj - srpsko - pravosavnoj - bioTERORISTICKOJ organizaciji koja od Irineja pa do obicnog "vjernika" siri BIOAGENS Kovid 19 !!!
A ovaj bisevac , zilkicevci , jusufspahic , Kijamet - braco-ovci ,
ne zasluzuje ni da cestit covjek pljune na njih , to rece Miroslav Krleza .
Odgovori | Prijavi moderatru
+16 # sara 2020-11-19 16:07
Hocemo jaku i jedinstvenu Islamsku zajednicu, hocemo da je podrzavamo finansijski i u svakom drugom pogledu, hocemo da uplacujemo, zekate, kurbane, i druge vidove donacija, ali necemo stranacki obojenu Islamsku Zajednicu, jer kod Allaha smo svi isti i On ne priznanje stranacku pripadnost.
Hocemo stabilnu i imucnu Islamsku Zajednicu, koja ce biti na raspolaganju svima, bez razlike,
ali necemo pojedince iz Islamske Zajednice koji se bogate i zgrcu sebi, svojim familijama i ahbabima na nelegalan i lopovski nacin pare koje pripadaju narodu i koje poticu od naroda.
Hocemo Islamsku Zajednicu, cistu od politike.
Zato, Gospodo iz Islamske Zajednice, ocistite svoje safove od svih onih alavih, nezasitih, koji desnom rukom trpaju u svoj levi dzep narodske pare.
Vec je vidljivo, da je u zadnje vreme sve vise nezadovoljnih radom Islamske Zajednice, zato preduzmite potrebne mere da povratite poverenje naroda dok ne bude kasno.
Dijaspora vam je dala znak.
Odgovori | Prijavi moderatru
-10 # Bošnjo 2020-11-19 17:19
Sta ti smeta Dudic? Smetao vam je Zukorlic sad smeta Dudic ma najbolje neki vas narko boss pa prvite veljike kruzme tokove a srusite Islamski fakultet. Bezi Saro, razguli matere ti !!!
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # banda stara 2020-11-19 17:50
A ko je to Dudic??? One je tu jer to hoce Zukorlic. Promkvisao ga je u dr nauka i u Muftiju. Sa njim se Zukorlic prosto sprda jer zna da je on bezopasan u bilo kom smislu za njega. Tako Bosnjo ne soli nam pamet ko da ovaj narod ne zna ko je ko u toj hijerharhiji IZ.
zna Zukorlic dobro koje ljude u Ulemi IZ ljudi postuju. E tim on nece dozvoliti da budu u vrhu te hijerarhije, a potrcku Dudicu i slicnima ce to dozvoliti
Odgovori | Prijavi moderatru
-9 # Bošnjo 2020-11-19 19:27
Pa onda je problem do vas? Slabi vam ovi [censored]i sto ih promoviste i izmisljate svakih 3 meseca ali nece vam ih narod to su sve kao i Bisevac i ekipa prodane duse.
Nece Bosnjaci to hoce bosnjaci dostojanstvene i ponosne ljude na celu.
Zamisli muftija covek koji je prodao veru za stan eeeeejjjjjj neces to ni ti druze
Odgovori | Prijavi moderatru
+6 # banda stara 2020-11-19 20:17
Zukorlic je kao Muftija poceo sa politikom u IZ, tj prljavim poltickim metodama eliminisao svako drugo misljenje i diktatorski uz pomoc svojih pomagaca nametnuo sebe kao nedidriljovog i nepogresnog. Osnivanjem stranke uveo je tu privatizovanu IZ u politiku., doslo je vreme da se nazalost i politika uvede u IZ. Tim uvodjenjem politike doci ce na celu IZ ljudi koji su prljavi kao i politika, prljavi kao Zukorlic,.prljavi kao Jusufspahic,....... Umesto da uplasena Ulema digne glavu i stane u odbrani IZ od takvih ljudi ona i dalje cuti i trpi da joj Zukorlic diktira ili da joj politicari biraju celnike IZ
Odgovori | Prijavi moderatru
-3 # NP 2020-11-19 23:16
Banda ne bandaj.
Nije mi za ove gore neo- komunjare što lupaju nego što si i ti prolupao - tj nisi samo kritičar nego pišeš neistine.
Kako je to prljavim političkim metodama Zukorlić eliminisao i koga?
Znaš li da je SDA opstruirala izgradnju zgrade gde je danas Mešihat? Pa muška medresa, pa ženska...???
Znaš li da su im isključivali struju i vodu dok se radilo?
Ko?
Opština!
Znaš li da danas imaju hladnjače ispod platoa Mešihata?
Znaš li?
A znaš li ko je bio protiv da se izgrade tri hladnjače?
Znaš li da se "političkom metodom nadglasavanja" to ipak uradilo pa se danas tu čuva kurbansko meso a odatle distribuira sirotinji i Vakufskim kuhinjama?
Šta je trebalo?
Jel to loše?
Da vizionar poput Muftije odustane ot ideje izgradnje svega onog što je danas izgradjeno?
Ili da dopusti hodzama da uče Jasine za pare?
Ili..ili...
Vodja si.
Imaš sledbenike ili ih nemaš.
Nema treće.
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # NP 2020-11-19 23:37
Sve je ovo bilo - valjalo ili ne - unutrašnja stvar IZ i niko se nije mnogo sekirao za te stvari.
Nisu bili novinarski rečeno medijski interesantni.
SDA i DB su poceli sa napadima na IZ.
"Mešihat više ne postoji" "Sva verska pitanja su od danas pod ingerencijom BNV"...
DIREKTNO MEŠANJE POLITIKE.
Šta je trebalo?
Da se ćuti?
IZ je od trošne zgrade je postala imperija za vakta Zukorlića.
To je bio trn u oku vlasti.
SDA (čitaj DB) sklepa pararijaset,dovodi Zilkića i pokušava da preotme IZ.
Kako se to završilo znamo.
Suljo je zbog toga pao na niske grane a IZ se učvrstila.
Danas "ni riba ni meso" 'grdnonačelnik, prima oponente i nove razbijače IZ. To je nova najava novih napada i time se futo ponosi.
IZ - prava jedinstvena IZ je naš krov, naš kišobran... NE ZATO ŠTO JE JA VOLIM nego što je to naš opstanak. Ona mora da bude jedna a druge da se ugase. Posle da tražimo od nje ovo ili ono.
Drugo rešenje NEMA
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # banda stara 2020-11-20 11:31
Ti NP si daleko upućeniji u radu IZ i verovatno je tako bilo dok je Zukorlić sa nijetom bio Muftija. Međutim njegova pritajena ljubav za politikom i svtlostima "javnih pozornica" bila je jača od pozicije jednog časnog verskog poglavara. Ovozemaljske čari su ga sve više opijale a i apetiti svojih najbližih da je postao "rob" materijalnih dobara i hedonizma ulazeći u sve ono što jednom verskom vođi ne priliči. Muamer Zukorlić je postao jedan klasični političar čiji je osnovni interes da na sve načine opstane na toj vlasti, postavljaući SVOJE ljude za čelnike IZ bez obzira da li oni to zaslužuju. Niko ne osporava njegove organizacione i oratorske sposobnosti, ali njegov ego i njegova halapljivost je otvorila narodu oči da mu se više ne veruje a posebno njegov licimjeran stav u odnosu na vladajuće strukture ove države, u Pazaru moćan i patriota u Bg podrepačka ulizica. Bar neka bude i u Pazaru i Bg podrepačka ulizica kao Ralja. Narod nije glup
Odgovori | Prijavi moderatru
+12 # jusuf 2020-11-19 17:41
saro, kraljice, hocemo tebe u skupstinu, dosta vise ovih prodatih dusa
Odgovori | Prijavi moderatru
-4 # Живојин 2020-11-19 19:57
Па јесте, то је Јопет великосрпска дискриминација што нису све Хисламске политичке опције у Скупштини, а не само две, па још ако нису у власти онда је то Јопет 112-ти геноцид!
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # banda stara 2020-11-19 17:44
Aferim Saro. Ali to ce tesko biti realizovano, jer je IZuS nazalost privatizovana od strane Zukorlica, njegove familje i par podguznih muha zamrznutog Muftije. Duboke korenje su oni bacili da se moze izvrsiti miran izbor u IZ. Veliki interesi i novac su u pitanju a eto pojacanje su dobili i sa prljavom politikom koja ce i te kako rovariti u tim izborima.
Odgovori | Prijavi moderatru
+6 # sara 2020-11-19 18:06
Lako ostvarljivo, samo jednu godinu da im Dijaspora ne uplati zekat, kurbane i donacije, gotovi su, upravo su se toga i prepali, ali moraju da shvate da je IZ-a narodna institucija a ne privatna firma nekog salabajzere.
Odgovori | Prijavi moderatru
-2 # Ekili 2020-11-19 18:44
Mene zanima na kojoj planeti vi živite? Istina da dijaspora podržava IZuS, ali isto tako i većina vjernika u samom Sandžaku. Pa u Novom Pazaru od 70 džamija ti buntovci iz Beograda imaju nekih 5, i sada njih neko treba nešto da pita? Pa da nije politike i da ih ne održavaju samo iz političkih razloga, davno bi nestali kao što im je Zilkić davno ispario. A vi neki naravno napadajte ovu drugu stranu...
Odgovori | Prijavi moderatru
+5 # banda stara 2020-11-19 20:24
Nesto slicno tome ce i biti. Od clanarine i sedzade se ne izdrzava IZ, Narod ne bojkotuje dzamije ali itekako bojkotuje ili ce bojkotovati sve finansijke izvore Zukorliceve IZ. To je cinjenica i zato su poceli nazivati one hdzije koji ne idu preko njjh na hadz, kukolj hadzijama. Nervoza je pocela, ali sami su za to krivi kada ne sneju jednom Zukorlicu dati siker, kao sto je on mnoge od njih sikterisao
Odgovori | Prijavi moderatru
-3 # NP 2020-11-19 23:57
:-D
Stvarno si pao na niske grane!
Em glup em pojma nemaš o veri (o jevrejki sari i da ne govorim)
Da sam znao za ovaj - ne bi ti pisao komentare gore.
Elem.
Ko neka vrana grakćeš i slutiš neki crni scenario da hijene ubiju lavove i da se ti i takvi sladite ostacima.
)))
Ti pojma nemaš ni šta je kurban ni sadaka a ni Zekat.
Ne kolješ ti kurban da bi hodze krkale meso! Kolješ ga ZBOG TEBE jado jadni. Ne daješ ti pare u vidu sadake hodzama da bi hodze vozile dzipove.
JEDAN OD 100 PRIMERA:
Ako si ti ćorav pa ne vidiš da dok je raspust leti.. da prašnjavim seoskim putevima jure kombiji a na njima piše "Škola Kur'ana" te skupljaju decu po najudaljenijim seoskim kućama da uče Allahovu Knjigu u seoskim dzamijama - (naravno i po Sandzačkim gradovima) ako ti ne vidiš - drugi vide.
Neće osiromašiti onaj ko daje već onaj ko neće da daje.
Ne postojimo mi zbog IZ.
IZ postoji zbog nas!
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Kahar 2020-11-20 02:42
Dvije zadnje rečenice treba samo, živojin da prepiše.i to sve govori o vama, zajednici i namerama...podsvijest govori ono što duša oseća..pa ni treća rečenica odozdo nije daleko od vaših osećanja....to je ono što vas interesuje....
Odgovori | Prijavi moderatru
+8 # Marss 2020-11-19 18:19
Ova IZ je jedna organizovana mafijaska organizacija na celu sa Al Capone koji uzima od naroda i dijeli svojim pratiocia.
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # Ekili 2020-11-19 18:57
SDP, daleko najveći lisci, kada je trebalo zaustaviti i skinuti SDA, sve su dali da se podrži IZ. Samo zato dolaze na vlast, dok SDA najviše zato pada...i sada pošto je za SDP sada SDA nebitan faktor, udari po onima koji mogu da te ugroze. Održavaj one protiv kojih si se sam borio, jer neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj. Eto to je SDP, i bilo u vezi BNVS ili IZ. A narod naivan i brzo zaboravlja. Pa nije davno bilo, pobogu, pogledajte šta su dotični govorili prije 12 godina.
Odgovori | Prijavi moderatru
-3 # mehmed 2020-11-19 19:12
Ovi muslimani nikako da shvate da su RAZORENI i po ekvatoru i po paralelama i po meridijanijama...
a zasto ??? : zaostali su , zbog kompleksa nize vrijednisti odmah i uvjek udare po glavi onoga ko zna VISE...
Eto imate tri elitna covjeka: Rasima, Sulju , Zukorlica
- utvrdite ko je NAJGORI ...svi recite TI nas VODI... i sa NAJGORIM , cete donekle vratiti JEDINSTVO u vase redove.
To vase senilno i seterilno medjusobno optuzivanje je rezultat nepostojanja muslimanske elite...- a zasto nemate elitu ? - pa svaki musliman hoce da bude elita .
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # Para privatna 2020-11-19 20:11
Bravo meša...imali smo nekad jedinstvo,dok smo imali jednu partiju,al se drznuse i razjedinise tu tadašnju jednu jedinu..a ko je razjedini????!!!!
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Kahar 2020-11-19 20:27
I mešina duša u zadnje vrijeme češće istinu progovori.halal ti bilo meša,mlijeko i voda,što si nekad pio po proplancima tvoga detinjstva...
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # New york 2020-11-20 08:31
E zaplakah se,davno nijesam bila,po proplancima moga detinjstva.duša boli.selam za moj sandzak iz
dalekog svijeta.
Odgovori | Prijavi moderatru
+10 # Begoo 2020-11-19 19:18
Sta je MEDZELIS uradio korisno za narod SANDZAKA nista, jedino je stao uz jednog
( ne) covek koji sve koristi samo za sebe I svoju familiju. Jednog dana kad bude dosao posten Muftija iznedadicese mnogi da od IZ I Vakufa nije ostalo nista , jos mozda Vakuf duzan njemu.
Odgovori | Prijavi moderatru
Napiši komentar
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari