Dr. Plojović: Kod onih koji se busaju u prsa da su muslimani ne bi smio da se nađe bilo kakav oblik nasilja nad ženama

Počinje kampanja 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama. Završava se 10. decembra, Međunarodnim danom ljudskih prava. Nasilje nad ženama problem je cjelokupne civilizacije i prelazi granice religije, bogatstva, staleža, obrazovanosti.

Resad ef Plojovic 1

Islam traži istrajnost u borbi za ono što je dobro a protiv onoga što je loše i negativno. Kada se govori o ženi u islamu vjera je ženi zagarantovala, odnosno od osnovnih prava i principa vjere, učinila da bude poštovana. Nasilje nad ženama problem je cjelokupne civilizacije i prelazi granice religije, bogatstva, staleža, obrazovanosti.

– Imami i ulema Islamske zajednice imaju veliku ulogu. Sam čin stupanja u  brak počinje ili se dešava pred imamom, uključujući I neke sporove koji se mogu desiti unutar bračnog života jer se I njihovo rješavanje dešava uz posredovanje imama ili uleme kako bi se riješili na najbolji način pa čak I razvod braka ddešava se pred imamom, naravno ako govorimo o pripadnicima islama.

Kur’an spominje tu kategoriju da u slučaju razmirica, sporova između supružnika muška i ženska strana imaju zastupnike koji će iznijeti problem, a s druge strane postoji objektivan sud- ulema ili imami koji će predložiti korake u cilju rješavanja tog problema.

Oni koji hoće da se ugledaju na Allahovog dž.š. Poslanika, a.s. iili koji tvrde da su na Njegovom putu, koji za sebe tvrde I busaju se u prsa da su pripadnici islama, obavljaju namaz, poste, daju zekjat, obavili Hadždž, ne bi smjelo da se u njihovom životu nađe bilo kakav oblik nasilja prema ženama, kaže dr. Rešad ef. Plojović rukovodilac vjersko-prosvjetne službe Mešihata IZ u Srbiji. (Sana)

Komentari  
0 # mehmed 2020-11-25 20:54
Tako je to u Kuranu JASNO i GENIJALNO OBZNANJENO .
Hvala Ti Plojevicu sto Ste to POJASNILI onima sto sado-mazohisticki slijede : jusufspahica , zilkica , kavazovica , spc ...
Odgovori | Prijavi moderatru
+5 # King 2020-11-25 23:27
Isti kurci ko on ko oni
Odgovori | Prijavi moderatru
-7 # Milica Kosović 2020-11-25 23:48
Mnoga ispitivanja su potvrdila da većina arapa koja ima 4 žena i više, jednu drži samo za batinjanje.
Odgovori | Prijavi moderatru
+5 # King 2020-11-26 09:55
Mnoga ispitivanja su potvrdila da srpkinje idu u Arabaiju da se jeebu za pare
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Milica Kosović 2020-11-26 22:05
@King Idu bludnice u carstvo bludničenja
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Deutschland 2020-11-26 13:46
E ti milice mora da si bila u arapskom haremu, koja ispitivanja tvoja crna.
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # Eminem 2020-11-26 14:41
Mukice ne jedi GOVNA . TI SI JEDNOSTAVNO GLUPA [censored] TE USTA TI MI ZNAS KAKO JE KOD ARAPA . KADA SI CULA DA JEDAN HODZA SILUJE DJETE ? GDJE SE TO DESAVA U CIJOJ RELIGIJI ???? SVE TI [censored] OI TEBI I PONEKIM KADA TAKO LUPAJU IDIJOTSKI.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Milica Kosović 2020-11-26 22:10
Hah što me nasmeja, nema sada jer smo nametnuli hrišćanski način života onog dana kad smo isterali Turke, ali polako biće, to počinje sa tri hahal žene u braku i krevetu a završi se sa tri deteta pod jorganom. Znaš li šta je Ašik? Posebno lepo dete koje svaki je svaki imućan turčin sebi znao da priušti samo za blud.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # srky 2020-11-29 14:04
Da nisi ti mico jedna od tih zena?
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # mehmed 2020-11-26 00:03
Kosovicka NIJE na casovima Neorganske Kemije vidjela : da su mnogi zapadni mediji a i tisuce fotosa i videa cijlom svetu OBZANILI srednjovjekovno ljibljenje zarazenog Amfilohija i lizanje zarazene kasike i DOKAZALI da je SPC organizator i izvrsitelj srpsko -pravoslavno Bioloskog TERORIZMA...
Odgovori | Prijavi moderatru
-3 # Milica Kosović 2020-11-26 22:13
Amfilohije je poslednjih 8 dana pred smrt bio negativan na korona testu. Ali propaganda čini svoje, propaganda koju takvi kao ti jedva čekaju.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # srky 2020-11-29 14:07
Taj pop je rodjen bolestan.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # mehmed 2020-11-26 00:07
Zaboravi Kosovicka da iz naftalina izvadi cinjenicE: da je NEarpska spc , bez batinjanja ZARAZILA i Monahinje u nekom samostanu !!! !!! !!!
Odgovori | Prijavi moderatru
+7 # Istina je 2020-11-26 06:48
Sandzačke žene se pitaju zašto tvoja žena,nema ni jednu fondaciju na njeno ime.zar ona nema potencijal da rukovodi bar jednom, od famoznih fondacija koje se vode na drugu ženu muamera zukorlica,elmu elfic.zar tvoja žena nema harizmu i urodjenu sposobnost da rukovodi ,da se na nju vode stanovi i kuće,koje bi trebalo da se vode na islamsku zajednicu.ali iz razloga privatizacije te zajednice od strane zukorlica i njegovog porodičnog klana i mijenjanja čak i njenog imena u izus.zajednica postaje nesposobna da se vakufi vode na njeno ime,nego se pozajmljuju,imena elfićke i zukorlicevog brata,i sa njihovim imenima zajednica postaje sposobna da se vakufi sabiraju i postaju deo nje...dragi plojoviću,dali imaš hrabrosti u tužnim noćima da se upitaš zašto je to tako,dok mirno i nepomicno ležis kraj tvoje poštene i časne hanume.dali žene od mustafe fetiča i mevluda dudića,takodje ne poseduju bar tračak urodjene sposobnosti da se nešto od izusa vodi na njihovo ime..ova činjenica je tuzna i boli.
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # sara 2020-11-26 09:08
Istino, zasto pominjes samo zene tih takozvanih islamskih funkcionera, zar nema postenih, obrazovanih i anonimnih hanuma u Sandzaku kojima bi trebalo poveriti takve funkcije u radu fondacija.
Zasto je to tako da u IZuSu, sve bitnije funkcije su ogranicene na par prezimena rodbinskih povezanih.
Ja znam, da ima jako postenih i obrazovanih Familija u Sandzaku, koje su u anonimnosti i ne mogu doci do izrazaja zbog klana Zukorlic.
Zato trebaju investitori, darodavci donacija da postave uslov IZuSu, da se onemoguci bez uslovna vladavina tih par prezimena, i da investitori i darodavci donacija postavljaju svoje ljude na vazne funkcije u IZuSu, radi kontroliranja novca.
A bilo bi isto i humano i sevap tako uraditi, da se malo Elficka rastereti tolikih funkcija i odgovornosti i da se malo posveti svojoj deci, jer se bese zalila da ih i ne vidja dovoljno.
IZuS, ne sme da bude privatna firma nicija, a ona za sada to jeste, nazalost.
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # TITO NP 2020-11-26 09:51
Bilo par njih iz Dijaspore koji su hteli da uloze al su imali uslove da bude narodsko,Zuki nije dao. Odgovor rekao kao neveruje nikome ..
Car je majke mi :-) ovi budale zamalo dali. :-)
Odgovori | Prijavi moderatru
-3 # NP 2020-11-26 10:52
Znate li kakav grijeh na tom svijetu nosi ogovaranje?
Znate li da moze i na ovom svijetu da naskodi onima na koje upirete prstom?
Elem...

Ni jedan vakuf niti bilo kakva imovina IZ - ponavljam - NI JEDAN VAKUF niti bilo kakva imovina IZ nije vlasnistvo Mufty Fondacije...
Dakle...
Ko god donese izvod iz katastra (koji od skoro moze i na internetu da se pogleda) da je neki Vakuf upisan na bilo koga, osim na IZ - opet da ponovim :
AKO BILO KO DONESE ILI OBJAVI DA JE NEKI (BILO KOJI) VAKUF UPISAN NA BILO KOGA OSIM NA IZuS onda ste vi u pravu i ja i mnogi se okrecemo protiv IZ i Zukorlica.
Ali i vi i ja znamo da su ovo sto vi pisete samo izmisljotine koje treba da nastete IZ i Zukorlicu.
Zbog toga vase laganje i ljaganje nema nikakvu tezinu.
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Fondovi 2020-11-26 17:15
Hoćeš da kazeš,ako nijesam pogrešno razumio,da mufti fondacija nije vakuf izus-a,nego privatluk zukorlićev...razmisli dobro o ovoj tvojoj informaciji....
Odgovori | Prijavi moderatru
-3 # NP 2020-11-26 18:51
Vidi,
bio sam vrlo jasan:
- Umesto laža, dajte dokaze.
Dokaz je prost - odeš u katastar i uzmeš posedovani list da je taj i taj Vakuf prepisan na BILO KOGA i srušiš Zukorlića.
Tačka.
Nema li dokaza (a nema ih niti ih može biti) ostaju samo vaše laže.
Tačka.
Toliko o Vakufima.
Kako je i zašto osnovana Mufti fondacija - to je druga i duga priča. Mi znamo i nama je to jasno. Jasno je i svim vjernicima. O tome sam više puta pisao i neću da se ponavljam.
Ovde je reč o najgnusnijoj podmetačini da je neko privatizovao vakufe.
A to je laž za koju nema niti moze imati dokaza.
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # sara 2020-11-26 09:10
Istina, htela sam ti dati plus ali ne ide, neznam zasto
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # Istina je 2020-11-26 21:46
Saro,ljepoto naša i naše briljantne riječi.naučio sam od tebe da ne pisem zbog pluseva,nego želim da podržim istinu a odbacim i udaljim od našeg naroda,prikriveno i podmuklo zlo.kad zlo uzme maha najviše stradaju nevini i nejaki.covekov zivot,velika milost od stvoritelja dolazi preko žena.dobrih,istinoljubivih,časnih briljantnih,lijepih.kao što su bile merjem(marija),asija(nofretete),sumeja,hatidza(i druge naše majke),fatima,rabija edevija,melika salihbegovic,ramija šahman,sara(kraljica od sabe i naša sara)i mnoge druge znane i neznane koje njihov i naš gospodar zna...
Zašto pominjem,žene od funkcionera izus-a??kad nestane zanos mladih ljudi i udje se u životnu rutinu i svakodnevicu.ti bolje znaš,.a ja mislim da žena trazi pored vernosti i karakternu jačinu,istinoljubivost i dobrotu svoga čoveka.kad toga nedostaje,.šta ostaje.??filozofi bi rekli nezadovoljstvo,ono radja bunt a bunt revoluciju.žene funkcinera izus-a,mogu da izazovu bunt u svojoj kući i onda,tako redom...
Odgovori | Prijavi moderatru
+5 # sara 2020-11-26 09:14
Ah, da ne zaboravim, nije on grabio Vakufe ni za Boga, ni za narod vec za sebe. Ma nemoj, kakvog Apsurda, vakufi se vode na Elficku, sram ih oboje bilo i Boga i naroda, sve im je to haram, udavili se u njemu.
Odgovori | Prijavi moderatru
-3 # NP 2020-11-26 10:56
Pa saro ako si u pravu sto ne platis nekom advokatu da ti izvadi posedovni list i ti ga lepo objavis?
U cemu je problem?
Ah, da... toga nema - pa posto nema daj da lazem i ljagam pa mozda i upali 100 i prvi put.
I Ljaganje je haram i mozes se udaviti u sopstvenim lazama
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # Tutinska seljacina 2020-11-26 12:12
NP mnogo si pametan.Kao i ovaj tvoj mehmed
Odgovori | Prijavi moderatru
-2 # mehmed 2020-11-26 11:03
Ova Kosovicka i njoj slicna Olivera i njima slican Zivojin NErekse da je spc sa batinjanjem i bez batinjanja vrsila a i dalje vrsi ZLODJELA ..:

1) U Britaniji je na sudu dokazana pedofilija u SPC !!! !!! !!!
2) Episkop Perovic i episkop Anastasije su javno obznalili da u SPC carujU : pedofilija , homoseksualnost , sodomisti , kleptomani, jeretici narkomani , alkoholicari ... !!!n !!! !!!
3) A kacavanda je CRNI HIT spc !!! !!! !!!
4) Patrijarh Irinej i spc i prvosudje Srbije STITE pedofile : epikopa pahomija , igumana ilariona - a i njma slicne...!!! !!! !!!
5) spc je organizator u izvrsitelj srpsko -pravoslavno Bioloslog rata CAK i PROTIV svog naroda !!! !!! !!!
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # Milica Kosović 2020-11-26 22:18
Muftija iz Skoplja ti u osmoj deceniji svog života oženio 50 godina mlađu i ti mi mrsiš i numerišeš neke stavke, idi, da ti ja ne kažem gde
Odgovori | Prijavi moderatru
-3 # mehmed 2020-11-26 11:12
Za Kosovicku , Oliveru , Brnabicku , Zeljku Cvijanovic i njima slicnE bi UZOR trebao biti :

Kamala koju krase osobine : MAJKE , ZENE , COVJEKA , SVJETLOSTI , ZENSTVENOSTI , NJEZNOSTI , VIZIONARSKE GENIJALNOSTI , PRAVEDNOSTI , HUMANIZMA , LJUDSKE LJEPOTE ...
Odgovori | Prijavi moderatru
-5 # mehmed 2020-11-26 11:31
A ove tek probudjene/ni muslimanke/ni sto uz kafu SRLJAJU jedni na druge djeluju zaostalo i NEvizionraski ...
- neka vam UZOR budu : Biden , Kamala , Zukorlic , SPP , Kamberi , Mesic , Djukanocic , Imamovic POD uslovom da se odrekne sulje i suljiune sda...

Dok se vi prepirete ko corave kokosi oko zrna psenice...dotle karavani tutnje od vasih glava prema vasim stolima...
a znate zasto ? REZBIJENI ste do nivoa mahale a NEZNATE , NEZELITE a NEZNATE sta znaci pojam : ELITA !!! !!! !!!
Odgovori | Prijavi moderatru
-6 # mehmed 2020-11-26 11:34
A ova Sara pocela kao Amfilohije...pjeni i PROKLINJE... !!!
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # sara 2020-11-26 12:20
Vala mehmede i tebe izgleda dobro potkacila Korona, pa si u buncanju i trabunjas bez veze.
Mene uporediti sa Amfilohije, nisi nikako smeo, jer ce ti se tvoj idol i genije ljuto zameriti.
Kako stvari stoje, a svi tome svedocimo, pokojnom Amfilohiju i njegovoj bratiji najblizi su zukani, kalaci, dritani...
Helem, ili ne citas, ili ne umes pravilno da citas, moje komentare, pa si dosao do takvog zakljucka, ili mozda kao neka zena tracara pokusavas da me iznerviras.
Amfilohije, pre nego sto se upokojio, opravdao je, donaciju Vucicevu, jer je uz pomoc Zukana, Konakovica, Kalaca i dritana zaveo novi drustveni poredak i u Seher Sarajevu, i u Podgorici, Titovom gradu a i u sarenom Sandzaku.
Znam da ti je po volji taj novi drustveni poredak, pa neka da vidimo i to kako ce biti za muslimane Balkana,ali po meni ne pise na dobro.
Ne zaboravi, sve se placa, sve se vraca, u ovom relativno kratkom zivotu, bilo je i hazginijih od tvog Genija pa su pali na koljena
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # srky 2020-11-29 14:21
Sari je bas dobro,legla na socijalu, pa sada trabunja.
Dokon pop i goveda krsti.
Odgovori | Prijavi moderatru
-4 # mehmed 2020-11-26 13:01
Saro , napisali ste : "... UDAVILI se u njemu..." !!!

Drugo : Kako su oni koji NEMAJU VLAST kao sto su Zukorlic , Konakovic , mogli sa onih 100 miliona Vucicevih eura , sto ih on donira SPC da grade taj "...novi drustveni poredak.."
Odgovoriti mi Ne morate...

Probajte CINJENICAMA dati prednost a NE Emocijama i rekla-kazala !!!

Poslusajte prijedlog postovanog NP - kad su Vakufi u pitanju...
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # Eminem 2020-11-26 14:51
POSTO MILICA TVRDI , DA , ARAPI BIJU ZENU . ZNACI ZBOG TOGA KAO NA STOCNOJ PIJACI ZENE IZ EVROPE IDU U ZEMLJAMA ARAPSKIM I ČEKAJU DA IH ARAP ODABERE DA MU BUDU ZENA .... NA TOJ PIJACI BIRAJU KAO NA STOCNOJ DANIMA I MJESECIMA EVROPSKE ZENE ČEKAJU .U KATAR .U DUBAJ U SAUDISKOJ ARABIJI . IMAM PRIJATELJE U KUVAJTU SVE ZNAM STA RADE I SRBIJANKE PO ARABSKOM SVIJETU . A MILICA NEBI PROSLA NIKADA ... NJIHOVE SU ZENE BAJKE IZ SNOVA . SAMO VOLE PLAVUSE ZBOG KOSE PLAVE . . NE KUDI ONOG KONJA DOK GA NE POJASES .
Odgovori | Prijavi moderatru
-2 # Milica Kosović 2020-11-26 22:24
Bosanske ne moraju da idu jer su arpi stigli u Bosnu, napravili kuće i naselja u kojima niko ne može da uđe bez propusnica, bošnje ih dvore i služe za sitnu napojnicu, a oni biraju bošnjakje njihove sestre i rodice, da ih operutaju za takođe sitne pare, dok ste bili sa Srbima u Jugoslaviji bili ste gospoda a sada opet kao nekada sluge azijatima. Ha ha
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # srky 2020-11-29 14:25
Nema srba u bivsoj Jugoslaviji.
Sve je to Turski isprdak.Valjda znas gde se snimao najduzi film za odrasle.
Odgovori | Prijavi moderatru
-3 # El Baja 2020-11-26 18:31
Teško sranje u doba korone.
Dokle dođoste?
A čovek lepo rekao da je islam religija ljubavi. Čitajući većinu komentara uviđam da neko nije u pravu: ili komentatori ili dr Plojović.
Odgovori | Prijavi moderatru
-3 # NP 2020-11-26 18:56
Dragi El Čapo,
medju tim komentatorima si i ti. . .
Odgovori | Prijavi moderatru
-2 # mehmed 2020-11-27 00:17
Kao i uvijek Milica kroz zamjene teza , STERLINO pokusava zamagliti CINJENICE ...koje sam naveo u predhodnim komentarima !!!
O TI Olivero, zar je Milica taj Tvoj "genijalni" djoker -koja kroz NISKE " emocije" bruka i Tebe i Sebe ??? !!!
Odgovori | Prijavi moderatru
Napiši komentar
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari