Sjenica / Nuhović novi vršilac dužnosti načelnika Opštinske uprave

Nusret Nuhović novi je vršilac dužnosti načelnika Opštinske uprave Sjenice. Odluku o postavljenu donijelo je Opštinsko vijeće na današnjoj sjednici, a na prijedlog predsjednika opštine Muniba Mujagića, saopćeno je iz opštine Sjenica.

opstinsko vijece sjenica 696x469

Prethodno je donesena odluka o razrješenju dosadašnjeg v.d. načelnika i zamjenika načelnika.

Također, uz obrazloženje da je u sukobu interesa kod poslodavca, razriješen je dužnosti opštinski pravobranilac, jer mu je potvrđen mandat odbornika u Skupštini opštine Sjenica.

Vijećnici su, između ostalog utvrdili i Izvještaj o radu Turističke organizacije regije Zapadna Srbija za 2019. godinu sa stavom da je Opštinsko vijeće nezadovoljno raspodjelom sredstava i odabranih projekata u prethodnoj godini.

Donesen je i zaključak da se organizuje sastanak sa predstavnicima Turističke organizacije regije Zapadna Srbija sa predsjednikom opštine Sjenica i direktorom Turističke zajednice Sjenica na kojem bi se razmotrila situacija i planovi za 2021. godinu i kako bi Sjenica dobila tretman kakav zaslužuje.

Izvjestilac po ovoj tački dnevnog reda je bio direktor Turističke organizacije Sjenica Mihailo Tripković.

On je istaknuo da je opština Sjenica u prethodnoj godini zabilježila povećan broj posjeta za više od 50% u odnosu na 2018. godinu. Tako je Sjenicu tokom 2019. godine posjetilo oko 5.390 turista, a ostvareno je oko 7.360 noćenja.

Inače današnja, druga po redu sjednica Opštinskog vijeća opštine Sjenica imala je obiman dnevni red, na kojoj je još odlučivano i o različitim zahtjevima pravnih i fizičkih lica, saopćeno je iz opštine Sjenica.

Komentari  
+11 # Oslobodioci i sinovi 2020-09-11 15:29
..oslobodioci senice i njhovi pomagači..sve muslihun do muslihuna !!!????..
Odgovori | Prijavi moderatru
Napiši komentar
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari