Srbija odgovorila Crnoj Gori: Avionu Montenegro Airlinesa zabranjeno slijetanje u Beograd

Blic saznaje da je ovakva odluka došla nakon odluke Vlade Crne Gore da otvori granice za devet država među kojima nije Srbija.

ZJKLJHGFDSFGHJKHGF


"Uklonjena su ograničenja za ulazak stranih državljana uključujući i državljane Crne Gore u Republiku Srbiju. Imajući navedeno u vidu princip reciprociteta u kretanju putnika između dvije države je ozbiljno narušen što neposredno utiče na reciprocitet u obavljanju redovnog avioprevoza iz člana 13. stav 1. Pravilnika o izdavanju odobrenja stranom avioprevozniku za obavljanje međunarodnom javnog avioprevoza sa Republikom Srbijom i to na štetu avioprevoznika registrovanih u Republici Srbiji", navodi se u obrazloženju Direktorata.

Na beogradski aerodrom je sletio avion sa 115 crnogorskih studenata, a obzirom na to da nova odluka stupa na snagu sutra njima će biti dozvoljeno da ostanu u državi.

Jučer je donesena odluka da Crna Gora otvara granice za zemlje koje imaju najviše 25 aktivnih slučajeva na 100.000 stanovnika zbog čega granice za srbijanske i bh. državljane nisu otvorene. Ovu odluku su kritikovali političari iz svetri države, a premijerka Srbije Ana Brnabić je poručila i da neće zatvoriti granice za državljane Crne Gore uprkos njihovoj odluci.

Izvor:Blic/Klix

 
Komentari  
-1 # mehmed 2020-05-28 22:44
Ovu i ovakvu odluku su mogli da donesu :

Najveci diktaor na Balkanu...

lazov i JAVNI NEGATOR GENOCIDA U SREBRENICI , ili je musko ili zansko ili ni jedn ni drugo ili babisiterka ...

nestasni i hronicno naograisani Ministar cetnicke Vojske ,

najsrpskij srbin sa ogromnim ledjima na kojima su poredane izlizane fotelje , a koji je u Sandzaku izgradio jednu fabriku " susara lisicijih jezika " .
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click