Srbija: Skupština usvojila povećanje kazne za nepoštovanje mera u vreme epidemije

Štrajk glađu otpočela su četiri narodna poslanika

thumbs b c 98fee1aa15527a152e25c4c8a1e7ab02

Skupština Srbije usvojila je danas izmene Zakona o izboru narodnih poslanika prema kojem će overu potpisa podrške izbornim listama pored notara moći da obavljaju i opštinske uprave, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je rečeno ta izmena se unosi da se tokom izbornog procesa ne bi stvarala gužva i poštovala fizička distanca.

Izbori u Srbiji biće održani 21. juna.

Pored toga poslanici su usvojili i izmene Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, kojim se propisuje da se kazna za nepridržavanje mera u vreme epidemije sa 30.000 podiže na 50.000 dinara (oko 430 evra).Današnji dan u Skupštini Srbije obeležio je štraj glađu četvero poslanika.

Naime nezavisni narodni poslanik Miladin Ševarlić tražio je da Skupština razmatra pitanje Kosova i počeo štrajk glađu u narodnoj nošnji na stepeništu Skupštine.

Njemu se pridružio poslanik Dveri Boško Obradović koji štrajkuje glađu tražeći da vlast pokrene dijalog sa opozicijom, ali da dijalog ne organizuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić, već neka domaća javna ličnost čijem bi se pozivu svi odazvali.

Buneći se protiv štrajka te dvojice poslanika, štrajk glađu počelo je dvoje poslanika vladajuće Srpske napredne stranke.

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click